"κλικ για μεγέθυνση"
ΘΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥΔΗΣ

Music Corner

"Στο δρόμο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Θάνος Δημητρακούδης ξεκίνησε την πορεία του στην δισκογραφία το 1998 όταν με το συγκρότημα ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ στο οποίο συμμετείχε ως τραγουδιστής, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους δίσκο με γενικό τίτλο "ΒΑΣΙΣΟΥ ΠΑΝΩ ΣΟΥ". Το 2005 ο Θάνος αποχώρησε από το group με κίνητρο την ανάγκη του να εκφραστεί διαφορετικά και να κινηθεί σε νέους μουσικούς ορίζοντες από εκείνους με τους οποίους είχε ταυτιστεί το group.
Tο πρώτο προσωπικό του album με γενικό τίτλο "ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ", αποτελείται από 12 τραγούδια σε στίχους - μουσική του ιδίου, ενώ σε 2 τραγούδια την μουσική υπογράφει ο Νίκος Δημακίδης. Το album έχει μια ταξιδιάρικη διάθεση, η οποία ενισχύεται μέσα από τραγούδια που πραγματεύονται κυρίως εσωτερικές αναζητήσεις, έρωτες και βιωματικές στιγμές του δημιουργού. Ανάλαφρες μελωδίες, και mainstream ενορχηστρώσεις, έρχονται να πλαισιώσουν ένα album που, μέσα από ένα pop-"FM" rock ύφος, μας ταξιδεύει "ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ".
Σημαντικότερες στιγμές του album θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν το "ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ", "ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ" και το "ΜΩΡΟ ΜΟΥ" που αποτελούνε και τα πρώτα ραδιοφωνικά single.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Πρώτο solo album για τον Θάνο Δημητρακούδη που μετά την αποχώρησή του από τους "Πράσσειν άλογα" περνάει σε πιο pop ήχους. Ηλεκτρικά ακούσματα κυριαρχούν στο album, λείπουν όμως οι συνθέσεις που θα σε κάνουν να τις θυμάσαι. Εχει trip χαρακτήρα και ακούγεται μάλλον ουδέτερα. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Ωστόσο έχει γίνει καλή δουλειά στην ενορχήστρωση, τα ηχεία "γεμίζουν" όμορφα από το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα κι αυτό είναι σημαντικό στοιχείο. Το σίγουρο είναι ότι ο Δημητρακούδης περνάει σε πιο "στιβαρά" τραγούδια και κάνει μια νέα αρχή, που όμως πρέπει να τη δουλέψει περισσότερο στη πορεία. Παρατήρησα πως "δένει" όμορφα τα πλήκτρα στις συνθέσεις του, έχει όμορφες εισαγωγές αλλά κάτι δεν μου πάει στα περισσότερα ρεφρέν των κομματιών.

Ξεχώρισα κυρίως το "στο δρόμο", αλλά και το αμέσως επόμενο "αυτή η πόλη με αρρωσταίνει"...


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Το "γκριζαρισμένο" ένθετο 12 σελίδων, διαθέτει στίχους τραγουδιών και σημείωμα του καλλιτέχνη. Πολύ συνηθισμένο οπτικά το εξώφυλλο...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Στο δρόμο", "Αυτή η πόλη με αρρωσταίνει", "Μακριά", "Έλα ξανά"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Έπεσε το βράδυ, μέσα στη σιωπή
κι όπως ξεπροβάλλεις, γεμίζω μουσική
νότες με μεθάνε, με παίρνουνε μακριά
ανοίγονται και πάνε, όλο πιο μακριά"...

(στίχοι: Θάνος Δημητρακούδης - "Μακριά")


Music Corner

ΘΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥΔΗΣ

Τίτλος CD
"ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ"
Εταιρεία: PLUS REC
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Θάνος Δημητρακούδης
Άλκης Κανίδης
Ενορχήστρωση
Θάνος Δημητρακούδης
Νίκος Δημακίδης
Φωτογραφίες
Λάζαρος Ψαλτόπουλος
Επεξ. φωτογραφιών
Θανάσης Μασάλας
Artwork
Costas Siagas
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 41:19
10/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Απ' την αρχή
02. Μωρό μου
03. Όνειρα γλυκά
04. Έλα ξανά
05. Στο δρόμο
06. Αυτή η πόλη με αρρωσταίνει
07. Μακριά
08. Μη φοβάσαι
09. Δεν θα σε ξεχάσω
10. Όπως παλιά
11. Άλλη μια φορά
12. Τόσο καιρό