"κλικ για μεγέθυνση"
ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Music Corner

"Μ' αγαπάς ή ν' αρχίσω να πίνω;"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Μ' αγαπάς ή ν' αρχίσω να πίνω» είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Στέλιου Διονυσίου που μόλις κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρεία legend.
Ο δίσκος περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια σε μουσική & ενορχήστρωση του Αλέκου Χρυσοβέργη & στίχους του Σπύρου Γιατρά, ένα καλλιτεχνικό δίδυμο με αναγνωρισμένη την καλλιτεχνική & εμπορική του αξία.
Ο Στέλιος Διονυσίου, ανανεωμένος, με το μοναδικό ηχόχρωμα της αυθεντικής λαϊκής φωνής του ερμηνεύει τραγούδια λαϊκά, βαριά ζεϊμπέκικα, με στίχους άλλοτε λυρικούς «μια σταγόνα έδωσες, θάλασσες μου πήρες», "ρηξικέλευθους" «θέλω να δώσω μία γροθιά σ' ένα μαχαίρι, φωτιά να βάλω & μπροστά σου να καώ», "αγοραίους" «χθες το βράδυ τα φτερά σου μου 'πάνε πως άπλωσες, και σε άλλο παραμύθι δίχως τύψεις ξάπλωσες», ακόμα & χιουμοριστικούς «είδες, είδες, τώρα πρέπει να σε δένω μ' αλυσίδες».
Στον δίσκο περιλαμβάνονται & remix δύο τραγουδιών του δίσκου, το ομώνυμο & το «Αλυσίδες» που θα ξεσηκώσουν...
Καλή ακρόαση!!!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Τώρα τι να γράψω όταν ακούω τραγούδια να λένε... "σ' άλλο παραμύθι δίχως τύψεις ξάπλωσες. Είδες; τώρα πρέπει να σε δένω μ' αλυσίδες"! Ή όταν ακούω... "μ' αγαπάς ή ν' αρχίσω να πίνω και στο κόσμο ρεζίλι να γίνω, ας μου πουν τα τρελά σου τα χείλη πριν τα νεύρα μου γίνουν φυτίλι"! Μάλλον ο Σπύρος Γιατράς δεν ήταν και στις καλύτερες εμπνεύσεις του όταν έγραφε αυτούς τους στίχους. Και το κακό είναι πως κάποιοι είχαν την έμπνευση το cd να ξεκινάει με αυτά τα τραγούδια σε remix, αφού πάλι προφανώς οι ίδιοι αυτοί "κάποιοι" έκριναν πως ήταν τα καλύτερα του album και άξιζαν να ακούγονται και σε remix!

Ευτυχώς τα υπόλοιπα κομμάτια του cd είναι πιο προσεγμένα, αλλά και πάλι δεν άκουσα το τραγούδι που θα κολλήσω σ' αυτό. Για τον Στέλιο Διονυσίου έχω γράψει και στο παρελθόν πως διαθέτει μια βαθειά λαϊκή φωνή με ιδιαίτερες δυνατότητες, όμως ακόμα ψάχνει τα τραγούδια που θα σπρώξουν τη καριέρα του πιο ψηλά. Το υλικό αυτού του cd δεν νομίζω πως θα τον βοηθήσει προς αυτή τη κατεύθυνση παρ' όλο που η συνταγή των τραγουδιών του μοιάζει να χρησιμοποιεί υλικά από παλιότερες καλές εποχές για το λαϊκό τραγούδι (εννοείται με εξαίρεση τα δύο πρώτα - απαράδεκτα κατ' εμέ - τραγούδια).

Οι fans του τραγουδιστή έχουν πολλές πιθανότητες να βρουν αρκετά σημεία του cd ενδιαφέροντα, οι υπόλοιποι όμως θα πρέπει να αρκεστούν σε 2-3 καλές στιγμές του.


HIGHLIGHTS:

... "Είδες; τώρα πρέπει να σε δένω μ' αλυσίδες"! Στίχος για ...highlight όχι όμως και για τον Στέλιο Διονυσίου. Υπάρχουν άλλοι "τραγουδιστές" γι' αυτά ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
12 σελίδες με στίχους και δυο παρόμοιες φωτογραφίες του καλλιτέχνη που μπαίνουν ...του μάκρους, του πλάτους, του ύψους, σε μικρό μέγεθος αλλά και σε δισέλιδο στο κέντρο του booklet! Απορώ, άλλη φωτογραφία δεν είχαν;;;

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μαχαίρι", "Καταγγέλω", "Επέστρεψε", "Παράθυρα κλεισμένα"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Θέλω να δώσω μια γροθιά σ' ένα μαχαίρι
φωτιά να βάλω και μπροστά σου να καώ
μα ο έρωτάς σου μ' έχει αρπάξει από το χέρι
γιατί απ' το πλάι σου να φύγω δεν μπορώ"...

(στίχοι: Σπύρος Γιατράς - "Μαχαίρι")


Music Corner

ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Τίτλος CD
"Μ' ΑΓΑΠΑΣ Η Ν' ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΠΙΝΩ;"
Εταιρεία: LEGEND
Είδος: CD

Υπεύθ. Παραγωγής
Γιώργος Μακράκης
Ενορχήστρωση
Αλέκος Χρυσοβέργης
Στέλιος Τσιρλιάγκος (1,2)
Φωτογραφίες
Τάσος Βρεττός
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 49:26
6/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Μ' αγαπάς ή ν' αρχίσω να πίνω; (radio mix)
02. Αλυσίδες (radio mix)
03. Μαχαίρι
04. Επέστρεψε
05. Καταγγέλω
06. Παράθυρα κλεισμένα
07. Μες στους τέσσερις τοίχους
08. Μ' αγαπάς ή ν' αρχίσω να πίνω;
09. Απόψε ας ενωθούμε
10. Αλυσίδες
11. Με πας από 'δω, με πας από 'κει
12. Αγάπη μου παράνομη
13. Θα χαθείς χωρίς εμένα
14. Το ποτάμι της ζωής μου