"κλικ για μεγέθυνση"
ΔΟΜΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ

Music Corner

"Παιχνίδι ισορροπίας"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δόμνα Κουντούρη, μπήκε κάπου στη μέση του Fame Story 3 και βγήκε οικειοθελώς πριν το τέλος, παίζοντας το δικό της ... παιχνίδι ισορροπίας. Πρόλαβε όμως πολύ γρήγορα να γίνει αντιληπτή η παρουσία της και να αφήσει εντυπώσεις στο κοινό που παρακολούθησε και ξεχώρισε την ταλαντούχα ερμηνεύτρια για την ζεστή χροιά και εσωτερικότητα στη φωνή της αλλά και την επιβλητική και εξωστρεφή προσωπικότητα της.
Η κυκλοφορία της πρώτης της δισκογραφικής δουλειάς ήταν θέμα χρόνου και ο χρόνος τη δικαίωσε, αφού το αποτέλεσμα, μπορεί να άργησε να ολοκληρωθεί, αλλά σίγουρα αποτελεί, στο σύνολο του, μια από τις καλύτερες δισκογραφικές δουλειές της χρονιάς!
Τίτλος του πρώτου album της Δόμνας Κουντούρη που μόλις κυκλοφόρησε από τη Heaven «Παιχνίδι ισορροπίας», και "συμπαίκτες" της μια σπουδαία ομάδα δημιουργών που της εμπιστεύτηκαν υπέροχα τραγούδια!
Ο Θάνος Παπανικολάου, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Νίκος Μοραΐτης, η Μαρία Παπαδοπούλου, η Ρεβέκκα Ρούσση, η Ραλλία Χρηστίδου, ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο Σπύρος Κοντάκης, ο Βασίλης Γαβριηλίδης, η Χριστίνα Σολδάτου, αλλά και η ίδια η Δόμνα, έγραψαν 11 ξεχωριστά τραγούδια - σε ρυθμούς εντεχνο - ποπ, ροκ αλλά και λαϊκότροπους - δημιουργώντας, μαζί με τον Κώστα Καλημέρη που υπογράφει τη διεύθυνση παραγωγής, μια δισκογραφική δουλειά που, από το πρώτο λεπτό ως το τελευταίο, σε ταξιδεύει.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Δίσκος - έκπληξη από τη Δόμνα Κουντούρη που τη γνωρίσαμε σε γνωστό ριάλιτι. Χαρακτήρας που δύσκολα συμβιβάζεται, συχνά προκάλεσε αρνητικά σχόλια και κριτικές όχι όμως για το ταλέντο της αλλά για την εκρηκτική ιδιοσυγκρασία της που την έφερε σε διάφορες κόντρες και διενέξεις. Η εντύπωση που έδωσε σε μένα είναι πως η Δόμνα πολύ απλά μετάνιωσε στη πορεία για την απόφασή της να εκθέσει τον εαυτό της στο ριάλιτι με αποτέλεσμα η συμπεριφορά της να γίνει απρόβλεπτη. Εγκατέλειψε μάλιστα από μόνη της το ριάλιτι!

Το πρώτο της cd αποδεικνύει περίτρανα τις ικανότητές της. Έχουμε να κάνουμε με μια καλλιτέχνιδα που έχει και φωνή και ταλέντο και εκφραστικότητα. Το album σαν ύφος μου θύμισε αυτό της Ραλλίας Χρηστίδου που μάλιστα συμμετέχει και στο cd της Δόμνας έχοντας γράψει μαζί της δύο τραγούδια, τα "έχει αρχή ο έρωτας" και "κι αν χτυπάει η καρδιά μου δυνατά". Σ' αυτά τα τραγούδια η Δόμνα έχει γράψει τους στίχους φανερώνοντας και άλλες πτυχές της καλλιτεχνικής της υπόστασης. Κατά τ' άλλα, τραγούδια στο cd έχουν γράψει πολλοί γνωστοί δημιουργοί, όπως ο Λάκης Παπαδόπουλος, η Ρεβέκκα Ρούσση, ο Θάνος Παπανικολάου, ο Σπύρος Κοντάκης και άλλοι.

Γεμάτο καλά τραγούδια, το cd αυτό αξίζει σίγουρα της προσοχής των φίλων της καλής σύγχρονης pop. Πολύ καλό το "δε γιατρεύεται η καρδιά μου" (για μια ακόμα φορά ο Λάκης Παπαδόπουλος κάνει θαύματα!), θα σας ενθουσιάσει το ομότιτλο "παιχνίδι ισορροπίας", ενώ η διασκευή "δε θα 'μαι εδώ" έχει κάθε λόγο να βρίσκεται στα καλύτερα κομμάτια του cd! Το πιο ταξιδιάρικο κομμάτι όμως είναι το "έχει αρχή ό έρωτας"! Προσέξτε και το "πάντα μένω"... Λίγο πριν το τέλος υπάρχει ένα ακόμα "διαμαντάκι" το "μόνο για σένα" του Θάνου Παπανικολάου.


HIGHLIGHTS:

... Πολλά καλά τραγούδια και μια νέα στη δισκογραφία φωνή που έχει τα φόντα να προχωρήσει. Οι εκρήξεις του χαρακτήρα της ελπίζουμε να ήταν απλώς μια πιεσμένη φάση στη ζωή της, γιατί στην εξέλιξη μιας καριέρας ακόμη κι ο χαρακτήρας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Φωτογραφίες, στίχοι και ευχάριστο artwork. Το εξώφυλλο απλό αλλά όμορφο...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Ελάχιστα τραγούδια υστερούν. Ξεχώρισα τα "δεν γιατρεύεται η καρδιά μου", "παιχνίδι ισορροπίας", "δε θα 'μαι εδώ", "έχει αρχή ο έρωτας", "πάντα μένω", "Μόνο για σένα"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Θα τρέξω στου κορμιού σου τα στενά
θα βρω μια ερημιά να σταματήσω
να διώξω αυτή τη σκέψη που πονά
τη σκέψη σου που με κρατάει πίσω...

Δεν ήθελα να φύγεις αν ρωτάς
δεν ήθελα να μείνεις αν σε νοιάζει
μα ήθελα να μάθεις ν' αγαπάς
εμένα κι ότι άλλο σε τρομάζει"...

(στίχοι: Ρεβέκκα Ρούσση - "Παιχνίδι ισορροπίας")


Music Corner

ΔΟΜΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ

Τίτλος CD
"ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Κώστας Καλημέρης
Φωτογραφίες
Τάσος Βρεττός
Artwork
Πέτρος Παράσχης
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 42:02
9/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Παιχνίδι ισορροπίας
02. Βυθίζομαι
03. Δε θα 'μαι εδώ (Ma philosophie)
04. Δε γιατρεύεται η καρδιά μου
05. Έχει αρχή ο έρωτας
06. Πάντα μένω
07. Αν ήσουν όνειρο
08. Μόνο για σένα
09. Γκάζι η ανάσα
10. Για μένα τώρα ζω
11. Κι αν χτυπάει η καρδιά μου δυνατά