"κλικ για μεγέθυνση"
ΦΑΝΗ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας
pavloszervas@musiccorner.gr

"Φανή Δρακοπούλου"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το κορίτσι έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, διαθέτει μία «καινούρια» λαϊκή φωνή και τραγουδάει
«Άνοιξε Άνοιξε» τη μεγάλη επιτυχία που έγραψαν ο Μίμης Πλέσσας και ο Γιάννης Δαλιανίδης και η πρώτη εκτέλεση ανήκει στη Τζένη Βάνου.
Τα τραγούδια του δίσκου έγραψαν ειδικά για τη Φανή οι Πήγασος, Δημήτρης Κοντόπουλος, Γιάννης Κυφωνίδης, Μιχάλης Τουρατζίδης, Σπύρος Παπαβασιλείου και στίχους οι Νίκος Γρίτσης, Βίκυ
Γεροθόδωρου, Ζωή Γρυπάρη, Ελένη Γιαννατσούλια, Έλενα Μυλωνά και Μάρω Μπιζάνη. Η δεύτερη διασκευή που υπάρχει στο δίσκο είναι το «Άσε με να σ' αγαπάω» που τραγούδησε για πρώτη φορά η
Λίτσα Διαμάντη.
Η Φανή Δρακοπούλου εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία πέντε χρόνια. Το χειμώνα θα τη δούμε σε μεγάλη πίστα της Αθήνας.
Ταχύτατα ανερχόμενη, εκτός από τη φωνή της διαθέτει την εμφάνιση και τη λάμψη μιας σταρ και ταυτόχρονα τη συμπεριφορά του κοριτσιού «της διπλανής πόρτας», τη διάθεση να δουλέψει σκληρά, πολλά όνειρα καθώς και την επιθυμία να πείσει τους πάντες ότι όλα τα παραπάνω είναι αληθινά!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

"Ταχύτατα ανερχόμενη" γράφει το δελτίο τύπου για τη νεοεμφανιζόμενη Φανή Δρακοπούλου, επιβεβαιώνοντας πόσο καλά λειτουργεί το ...star system στη χώρα μας! Αλί σ' αυτούς που δεν καταφέρνουν να περάσουν σε αυτό! Γιατί τα λέω όλα αυτά; Πολύ απλά γιατί δεν καταλαβαίνω πως μια νέα τραγουδίστρια χαρακτηρίζεται "ταχύτατα ανερχόμενη" πριν καν τη κρίνει ο κόσμος στον οποίο απευθύνεται. Από την άλλη η νεαρή τραγουδίστρια από το πουθενά καταφέρνει να έχει το πρώτο της cd με τραγούδια αρκετών και γνωστών δημιουργών, ενώ έχει πάρει και το ok για να ερμηνεύσει και δύο παλιότερες επιτυχίες, μία των Μίμη Πλέσσα και Γιάννη Δαλιανίδη (άνοιξε άνοιξε) που ερμήνευσε στο παρελθόν η Τζένη Βάνου και μία των Σπύρου Παπαβασιλείου και Μάρως Μπιζάνη (άσε με να σ' αγαπάω) που είχε κάνει επιτυχία η Λίτσα Διαμάντη.

Με όλα τα παραπάνω δεν ασκώ αρνητική κριτική στη Φανή Δρακοπούλου, απλώς θίγω τον τρόπο που πλασσάρονται ορισμένες φορές νέοι τραγουδιστές ως super stars (ειδικά με τα realities έχει παραγίνει αυτό...). Το cd με τίτλο το όνομά της διαθέτει 14 λαϊκά τραγούδια, τα περισσότερα σε μοντέρνες φόρμες και με σύγχρονες σουξέ συνταγές. Το "πάλι σκέφτομαι με την καρδιά μου", δημιουργία των Πήγασος, είναι ένα πολύ καλό χασάπικο που φαίνεται πως έχει τα φόντα να ακουστεί πολύ τους επόμενους μήνες. Οι Πήγασος της έχουν δώσει και το "άστα να πάνε" σε πιο "τσιφτετελοειδή" φόρμα, αλλά θα προτιμήσω σαφώς το πρώτο!

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος αφήνει τον pop χώρο στον οποίο έχει διακριθεί με τα τραγούδια του και περνάει σε πιο λαϊκά μονοπάτια... Τέσσερα τραγούδια στο cd είναι δικές του συνθέσεις. Γνώμη μου είναι πως καλύτερα να επιστρέψει στη pop και το κυριώτερο να προσέξει γιατί τελευταία γράφει τραγούδια σε ρυθμούς ..."βιομηχανίας" και αυτό είναι επικύνδινο... Θεωρώ πως έχει μεγάλες δυνατότητες και καλό είναι να μη τις σπαταλά.

Γιάννης Κυφωνίδης και Μιχάλης Τουρατζίδης έχουν γράψει τη μουσική σε δύο τραγούδια ο πρώτος και σε τέσσερα ο δεύτερος. Το "τρεις κι ένα λεπτό" του Γιάννη Κυφωνίδη είναι μπαλάντα με προοπτικές καλού radio airplay, ενώ το "θέλω να τα πιω" του ίδιου θυμίζει έντονα αυτά τα ανατολίτικα που έχουν κάνει επιτυχία ο Σαρμπέλ και η Ειρήνη Μερκούρη (πχ το "μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε"). Και αυτό έχει δυνατότητες επιτυχίας, περισσότερο γιατί είναι της μόδας.

Από τα τραγούδια του Μιχάλη Τουρατζίδη το "μη μιλάς" φαίνεται να είναι το μόνο που, αν και δεν το ξεχώρισα, μπορεί να κάνει μια σχετική επιτυχία.

Στιχουργικά στο album συμμετέχουν γνωστά ονόματα, Ελένη Γιαννατσούλια, Νίκος Γρίτσης, Ζωή Γρυπάρη, Βίκυ Γεροθόδωρου και η Έλενα Μυλωνά, χωρίς όμως να έχουμε εξαιρετικό συνολικό αποτέλεσμα.

Όσο για τις δύο διασκευές; Δεν είναι κι άσχημες. Ερμηνευτικά βέβαια δεν κάνουμε συγκρίσεις με τις δύο μεγάλες ερμηνεύτριες, τη Τζένη Βάνου και τη Λίτσα Διαμάντη, απλώς τα τραγούδια έχουν πολλά να μας θυμήσουν και δεν έχουν υποστεί ..."καταστροφή" ως διασκευές!

Σαν resume για τη Φανή Δρακοπούλου θα σημειώσω πως δεν πρόκειται για μια ιδιαιτέρως ξεχωριστή φωνή, ωστόσο ξέρει να ερμηνεύει σωστά τα τραγούδια της και το ξεκίνημά της μπορεί να θεωρηθεί θετικό... Τώρα αυτά τα "ταχύτατα ανερχόμενη" τ' αφήνω να τα δείξει το μέλλον...


HIGHLIGHTS:

... Οι δύο διασκευές, "άνοιξε άνοιξε" και "άσε με να σ' αγαπάω" ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Οι sexy φωτογραφίες πάντα βοηθούν! Σ' αυτές βασίζεται το ελλιπέστατο ένθετο που δεν διαθέτει στίχους ούτε τίποτα ουσιαστικό πέρα από απλή αναφορά τίτλων και συντελεστών.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Πάλι σκέφτομαι με την καρδιά μου", "Άνοιξε άνοιξε", "Άσε με να σ' αγαπάω", "Τρεις κι ένα λεπτό", "Θέλω να τα πιω"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Πάλι σκέφτομαι με τη καρδιά μου
μ' οδηγούν τα συναισθήματά μου
πάω αντίθετα στης λογικής το ρεύμα
γιατί...

Δεν υπάρχει τρόπος ν' αγαπάς με το μυαλό
κι αν υπάρχει κάποιος που να το πιστεύει αυτό
δεν αγάπησε ποτέ μ' όλη του τη καρδιά,
καρδιά μου...

Δεν υπάρχει τρόπος ν' αγαπάς με το μυαλό
κι αν υπάρχει δεν τον έχω ανακαλύψει εγώ
ίσως έχω μεγαλώσει διαφορετικά
απ' αυτούς που τα μετράνε όλα λογικά"...

(στίχοι: Πήγασος - "Πάλι σκέφτομαι με την καρδιά μου")


Music Corner

ΦΑΝΗ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Τίτλος CD
"ΦΑΝΗ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ"
Εταιρεία: ΑΚΤΗ
SONY BMG
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Θύμιος Παπαδόπουλος
Φωτογραφίες
Γιώργος Καλφαμανώλης
Artwork
Δημήτρης Ρεκουνιώτης
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 51:34
6/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Πάλι σκέφτομαι με την καρδιά μου
02. Άνοιξε άνοιξε
03. Τρεις κι ένα λεπτό
04. DNA ανδρικό
05. Σκέτο δηλητήριο
06. Σ' αυτή να πας
07. Μη μιλάς
08. Θέλω να τα πιω
09. Πόσο μου 'χει λείψει
10. Όλα θα στα κάνω δώρο
11. Καινούργια ψέματα
12. Άστα να πάνε
13. Όποιος αγαπάει
14. Άσε με να σ' αγαπώ