"κλικ για μεγέθυνση"
Η καρδιά και τα φυλλοκάρδια

Λαϊκά
Music Corner

"Γιώργος Γεωργόπουλος"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφόρησε από τον Καθρέφτη ήχων αληθινών το CD του Γιώργου Γεωργόπουλου, "Η καρδιά και τα φυλλοκάρδια" με περιεχόμενο κλασσικά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια όπως μας τα παρουσιάζει ο γνωστός δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και για την περίπτωση εξαιρετικός τραγουδιστής.

Πιστός στις πρώτες εκτελέσεις, αλλά δημιουργικός συγχρόνως, ο Γ. Γεωργόπουλος, αναδεικνύει τα σπουδαία αυτά τραγούδια, μαζί με το σχήμα μουσικών που τον συνοδεύει, και τους δίνει όψη σημερινή. Από προπολεμικά ρεμπέτικα, κλασσικά του '50, μέχρι "βαριά λαϊκά" του '60 και του '70 ερμηνεύονται από ορχήστρα και φωνή με υποδειγματικό τρόπο. Γνωστά και αγαπημένα τραγούδια κι ανάμεσά τους κάποια παρεξηγημένα ή λιγότερο γνωστά που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.

Ο Γιώργος Γεωργόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1955. Άρχισε να ασχολείται με το μπουζούκι και την μουσική το 1969. Εργάσθηκε σαν σολίστ του μπουζουκιού μέχρι το 1975 στην Πάτρα και στη συνέχεια στην Αθήνα όπου συνεργάσθηκε, σαν δεξιοτέχνης, σε ορχήστρες με τα μεγαλύτερα ονόματα του λαϊκού και του ρεμπέτικου πενταγράμμου. (Τ.Μπίνη, Πρ. Τσαουσάκη, Σπ.Ζαγοραίο, Κ.Γκρέυ, Π.Πάνου, Μαν. Αγγελόπουλο, Τζ.Βάνου, Στ.Γονίδη, Θ.Αδαμαντίδη, Στ.Αγγελόπουλο κ.α.)

Παράλληλα ασχολήθηκε με τη σύνθεση και έχει μέχρι σήμερα κυκλοφορήσει περίπου 300 τραγούδια κι ανάμεσά τους αρκετές επιτυχίες με γνωστούς τραγουδιστές. Στιχουργοί με τους οποίους συνεργάσθηκε είναι οι Λάκης Τσώλης, Κώστας Κοφινιώτης, Τάσος Οικονόμου, Μάνος Κουφιανάκης. Ηλίας Φιλίππου κ.α.

Τραγούδια του ηχογράφησαν οι Δούκισα, Γ. Μπουλουγουράς, Μ. Αγγελόπουλος, Ρ. Σακελλαρίου, Γ. Βογιατζής, Αν. Δημητρίου, Στ. Αγγελόπουλος, Λ. Πανταζής κ.α. Κάποια από τα γνωστά τραγούδια του είναι τα "Χαμένη Πολιτεία", "Φωτιά στα Σαββατόβραδα", "Για θύμησέ μου τ' όνομά σου" κ.α.

Από το 2000 ασχολείται ενεργά και με το τραγούδι σε χώρους που φιλοξενούν ρεμπέτικα και λαϊκά ακούσματα. Στο CD Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΛΛΟΚΑΡΔΙΑ, παίζει και ερμηνεύει παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα με το δικό του τρόπο.Music Corner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τίτλος CD
"Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΛΛΟΚΑΡΔΙΑ"
Εταιρεία: ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ
Είδος: CD

1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 42:00
5/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Ασυμμόρφωτη
02. Τα ζηλιάρικά σου μάτια
03. Το μαγκαλάκι
04. Χαράματα η ώρα τρεις
05. Μπιρ Αλλάχ
06. Που να βρω γυναίκα να σου μοιάζει
07. Δεν θέλω τα ματάκια σου
08. Ηρωίνη και μαυράκι (Προύσσα)
09. Το ριγέ σακκάκι
10. Έλα σήκω χόρεψέ το
11. Καροτσέρη τράβα
12. Πίνω και μεθώ
13. Δεν ξαναπαίζω ζάρια