"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΕΜΗΣ

Λαϊκά
Γράφει ο Δημήτρης Τσάγκας

"Για σένα να πεθάνω"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γιώργος Γιασεμής είναι ο πιο αγαπητός λαϊκός ερμηνευτής αυτήν την περίοδο στην νυχτερινή διασκέδαση της Θεσσαλονίκης, μέσα από την δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική του δουλειά με τον γενικό τίτλο «Για σένα να πεθάνω», έρχεται να προκαλέσει αίσθηση με τα τραγούδια του και φιλοδοξεί να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς ερμηνευτές της Ελλάδος. Στον νέο του δίσκο θα βρούμε 14 νέες δημιουργίες συν μια διασκευή στο «Ακόμα σ' Αγαπάω», που αγαπήθηκε απ' το κοινό της Θεσσαλονίκης μέσα από τις νυχτερινές του εμφανίσεις.

Τα τραγούδια υπογράφουν αξιόλογοι σύνθετες και στιχουργοί, από τον χώρο του σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού που είναι οι: Χριστόδουλος Σιγανός, Valentino, Μιχάλης Τουρατζίδης, Αργύρης Αράπης, Χάρης & Σπύρος Γεωργίου, Δημήτρης Τσαφάς, Παναγιώτης Στεργίου, Γιώργος Λεκάκης, Βασίλης Γαβριηλίδης, Ευγενία & Μαρία Τρικοyβέρτη, Γιάννης Παπαϊωάννου, Χρήστος Κεμανετζίδης, Σίση Τζινιώλη και Νεκτάριος Μπήτρος.

Το πρώτο single είναι, το ομότιτλο «Για σένα να πεθάνω», μια σύγχρονη ρούμπα με hip-hop και r 'n' b διάθεση, που σίγουρα με την πρώτη ακρόαση κερδίζει τις εντυπώσεις. Το υπογράφουν δυο από τους πιο καταξιωμένους hit makers του ελληνικού πενταγράμμου, ο Χριστόδουλος Σιγανός και Valentino οι οποίοι έχουν και την διεύθυνση της παραγωγής του δίσκου.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Μετά από δύο cd single που κυκλοφόρησε σε διαφορετικές δισκογραφικές εταιρείες (τουλάχιστον αυτά έχω υπ' όψη μου, συγχωρέστε με αν κάνω λάθος), ο Γιώργος Γιασεμής καταλήγει στη τρίτη του δουλειά (και πρώτο ολοκληρωμένο album) με ...τρίτη δισκογραφική!

Τραγουδιστής γνωστότερος στις πίστες της Θεσσαλονίκης, ερμηνεύει 15 τραγούδια διάφορων δημιουργών σε ρυθμούς σύγχρονους λαϊκοπόπ. Οι φίλοι αυτού του είδους θα εκτιμήσουν κάποια από τα 15 κομμάτια του album, χωρίς ωστόσο να μπορώ να διακρίνω κάτι ιδιαίτερο στη δουλειά αυτή. Χιτάκια υπάρχουν αρκετά, τραγούδια με ειδικό βάρος όμως δεν υπάρχουν. Anyway, θα μου πείτε βεβαίως ποια ανάλογου ύφους δουλειά πολύ γνωστότερων καλλιτεχνών έχει τραγούδια με ειδικό βάρος; Πάω πάσο!

Καλό συνθετικά το "πλανήτης γη", υστερεί όμως στιχουργικά. Το "ίδια μάτια άλλο βλέμμα" έχει τίτλο ίδιο με παλιότερο cd της Ελένης Πέτα και αυτό θα έπρεπε να το προσεχθεί. Ωστόσο το θεωρώ το καλύτερο τραγούδι του cd! Στα καλά του album το χασάπικο "όλα εσύ", αλλά και το "κλασικά λαϊκότροπο" "κόντρα στο κατεστημένο" με το πολύ καλό μπουζούκι! Στο cd θα βρείτε και διασκευή του "ακόμα σ' αγαπάω" (τραγουδιού από το πρώτο cd single του Γιασεμή, το 2002!). Γλετζέδικο το "για σένα να πεθάνω" με το οποίο ανοίγει το cd. Γενικά υπάρχουν πολλά τραγούδια "εξειδικευμένα" για πίστες, υπάρχει "πόνος κι έρωτας" και όλα αυτά τα στοιχεία που είναι απαραίτητα σε σχετικές δουλειές!

Cd που μπορεί να δώσει κάποια hits, όμως με ημερομηνία λήξης...


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Αν και περιέχει 16 σελίδες, ωστόσο δεν περιλαμβάνει τους στίχους των τραγουδιών. Καλή δουλειά έχει γίνει στον τομέα artwork, ενώ από περιεχόμενο θα βρείτε αναλυτικά ποιοι μουσικοί έπαιξαν σε κάθ τραγούδι καθώς και ένα σημείωμα του τραγουδιστή. Φυσικά υπάρχουν και φωτογραφίες του...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ίδια μάτια άλλο βλέμμα", "Κόντρα στο κατεστημένο", "Για σένα να πεθάνω", "Πλανήτης γη", "Όλα εσύ"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ίδια μάτια άλλο βλέμμα
πες μου πως να συνεχίσω
σε μια αλήθεια κι ένα ψέμμα
μια ζωή να ισορροπήσω

Ίδια μάτια άλλο βλέμμα
και με τη καρδιά κομμάτια
πες μου πως να σε κοιτάξω
δεύτερη φορά στα μάτια"...

(στίχοι: Δημήτρης Τσάφας - "Ίδια μάτια άλλο βλέμμα")

Music Corner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΕΜΗΣ

Τίτλος CD
"ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ"
Εταιρεία: PLUS REC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Χριστόδουλος Σιγανός
Valentino
Φωτογραφίες
Ντίνος Διαμαντόπουλος
Artwork
Costas Siagas
1 CD 15 Tracks
Διάρκεια CD: 53:07
12/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Για σένα να πεθάνω
02. Τέλος πάντων (τοξίνες)
03. Πλάνήτης γη
04. Ίδια μάτια άλλο βλέμμα
05. Κόντρα στο κατεστημένο
06. Και σου παραδίνομαι
07. Τι να πούμε
08. Πως μου λείπεις
09. Άιντε
10. Ποιος σ' αγάπησε εσένα
11. Τόσος πόνος
12. Όλα εσύ
13. Μόνο μια στιγμή
14. Κοίταξέ μας
15. Ακόμα σ' αγαπώ (plus II mix)