"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΛΥΚΕΡΙΑ

Music Corner

"Βροχή των αστεριών"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που γνώρισε με το ήδη χρυσό album "ΑΝΟΙΞΗ", η Γλυκερία επιστρέφει με μια ...Βροχή από εξαιρετικά τραγούδια.
Ένα πολυσυλλεκτικό άλμπουμ, με βάση την εκπληκτική φωνή της Γλυκερίας. 15 τραγούδια που ξεκινούν από το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, περνούν από το έντεχνο και καταλήγουν στο γνήσιο λαϊκό.
Οι Σταμάτης Κραουνάκης, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Χριστόφορος Γερμενής, Νίκος Τερζής, Πόλυς Πελέλης, Χάρης Παπαδόπουλος, Κώστας Σέγγης, Δημήτρης Κορδατζής, Δημήτρης Παρασκευόπουλος και Στέλιος Φωτιάδης που υπογράφουν τη μουσική και οι Χάρις Αλεξίου, Νίκος Μωραΐτης, Ελεάνα Βραχάλη, Γιώργος Παυριανός, Τάσος Βουγιατζής, Βασίλης Παπαδόπουλος, Τάκης Φάβιος, Γιώργος Σαρρής, Γιάννης Μπαγουλής και Ρεβέκκα Ρούση που υπογράφουν τους στίχους είναι οι δημιουργοί που ευθύνονται για την έξοχη "Βροχή Των Αστεριών".
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γλυκερία συναντά την Μελίνα Ασλανίδου στο "Η Ζωή Οδηγεί Ταξί" σε ένα πραγματικά δυνατό ντουέτο, ενώ ανακαλύπτει την ethnic πλευρά της με την συνεργασία των Apurimak στο "Όλα Μου Τα Καλοκαίρια".
To album "Η Βροχή των Αστεριών" είναι μια άψογη δουλειά που θα γίνει η απαραίτητη συντροφιά μας το φετινό χειμώνα και όχι μόνο!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Έχουμε να κάνουμε με ένα album που ξεκινάει καλά, συνεχίζει καλύτερα και τελειώνει αδιάφορα! Το νέο cd της Γλυκερίας "βροχή των αστεριών" διαθέτει λίγο απ' όλα. Η βάση είναι λαϊκή, όμως οι συνθέσεις πιάνουν και λίγο pop και λίγο ethnic/latin και λίγο έντεχνο και λίγο ...απ' όλα! Αυτό είναι προφανώς αποτέλεσμα της πολυμορφικότητας της δουλειάς όσον αφορά τους δημιουργούς της. Για τη Γλυκερία φέτος γράφουν πάρα πολλοί δημιουργοί, από τον Στέλιο Φωτιάδη που οδηγεί τα βήματά της εδώ και πολλά χρόνια μέχρι τον Μιχάλη Χατζηγιάννη που τελευταία φαίνεται πως ζήλεψε τη δόξα του ...Φοίβου και γράφει τραγούδια παντού!

Το cd τελικά κυκλοφορεί με 15 τραγούδια και θα ήταν πολύ αισιόδοξο να περιμέναμε να είναι και τα 15 καταπληκτικά! Έχει όμως κάποια κομμάτια που δικαιούνται να ...αγαπηθούν πολύ! Ανάμεσά τους το επιβλητικό ζεϊμπέκικο "ένα αντίο" των Χάρη Παπαδόπουλου και Χάρις Αλεξίου, το "ένα τσιγάρο" των Χριστόφορου Γερμενή και Γιάννη Μπαγουλή με τον κλασικό λαϊκό ήχο που θυμίζει κάτι απ' τα παλιά καλά χρόνια, το χασάπικο "είσαι το λάθος μου" των Πόλυ Πελέλη και Τάσου Βουγιατζή και το Χατζηγιαννικό σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη "κρυφτό" που είναι και το πιο σίγουρο hit της δουλειάς. Τα τραγούδια όμως μετά το "εμείς οι μόνοι" με προβλημάτισαν καθώς δεν τα βρήκα καν απαραίτητα να υπάρχουν μέσα στο δίσκο (μοναδική εξαίρεση το "πες στο πρωί" χωρίς κι αυτό όμως να ξεχωρίζει ιδιαίτερα). Δεν μου άρεσε επίσης ούτε το ντουέτο με την Μελίνα Ασλανίδου, ενώ η συμμετοχή των Apurimac μου φαίνεται πολύ παράταιρη...

Γενικά πάντως είμαι θετικός στην αγορά του album καθώς θα σας αποζημιώσει με κάποια πολύ καλά τραγούδια και κυρίως με τις μοναδικές ερμηνείες της Γλυκερίας, που θεωρώ πλέον μια από τις κορυφαίες λαϊκές μας φωνές! Για μένα είναι μέσα στο "Top-5"! (άλλη ώρα θα σας ...αποκαλύψω και τις υπόλοιπες)!


HIGHLIGHTS:

... Μερικά λαϊκά τραγούδια και οι ερμηνείες της Γλυκερίας δίνουν ..."bonus" στο cd! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Όμορφες οι φωτογραφίες της Γλυκερίας, καλαίσθητο το artwork και το γενικότερο στήσιμο του 12σέλιδου ένθετου. Υπάρχουν οι στίχοι των τραγουδιών και ένα πολύ σύντομο σημείωμα της Γλυκερίας...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ένα αντίο", "Ένα τσιγάρο", "Είσαι το λάθος μου", "Κύκλος", "Κρυφτό", "Δεν έχω πολλά", "Εμείς οι μόνοι"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Τι φοβήθηκες ψυχή μου
που θα μείνω μοναχή μου
ή το δρόμο που θα ταξιδέψω
έχω τόσο πόνο ακόμα να ξοδέψω
έχω και τα λάθη μου μαζί μου...

Πάντα έβαζα στην άκρη
το περίσσευμα απ' το δάκρυ
να ζεσταίνει της καρδιάς το κρύο
πάντα είχα φυλαγμένο έν' αντίο
να το ρίχνω στου καιρού την άκρη"...

(στίχοι: Χάρις Αλεξίου - "Ένα αντίο")


Music Corner

ΓΛΥΚΕΡΙΑ

Τίτλος CD
"ΒΡΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ"
Εταιρεία: ΑΚΤΗ
SONY BMG
Είδος: CD

Διεύθυνση Παραγωγής
Στέλιος Φωτιάδης
Επιμέλεια Παραγωγής
Άγγελος Σφακιανάκης
Φωτογραφίες
Χρήστος Πρεντουλής
Καλλιτεχνική Επιμέλεια
Σοφία Γαϊτάνη
Έμιλυ Γεωργοπούλου
1 CD 15 Tracks
Διάρκεια CD: 58:50
10/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Κρυφτό
02. 3ος όροφος
03. Ένα αντίο
04. Κύκλος
05. Ένα τσιγάρο
06. Η ζωή οδηγεί ταξί (ντουέτο με τη Μελίνα Ασλανίδου)
07. Όλα μου τα καλοκαίρια (Los muchachos de mi barrio) (συμμετέχουν οι Apurimac)
08. Δεν έχω πολλά
09. Είσαι το λάθος μου
10. Εμείς οι μόνοι
11. Τα αντικείμενα
12. Βροχή των αστεριών
13. Να συμβεί
14. Πες στο πρωί
15. Ποιον εχθρό πολεμάς