"κλικ για μεγέθυνση"
GOIN' THROUGH

Hip Hop
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Vendetta"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επιστροφή των Goin' Through είναι πλέον γεγονός! Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του χρυσού, "La Sagrada Familia", οι Goin' Through επιστρέφουν με το CD "Vendetta", μία δουλειά που θα συζητηθεί έντονα!
Με σημαία το single τους "Καλημέρα Ελλάδα" αλλά και με κομμάτια όπως τα: "Ακου", "Το Τραγούδι μου" και το "Έχει Αρχίσει", με sample του γνωστού κομματιού "Αντίστροφη Μέτρηση", έρχονται να σπάσουν την μουσική μας ανία. Με το album αυτό παίρνουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στην πολιτική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί και καυτηριάζουν με μοναδικό τρόπο τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.
Ωριμότεροι από ποτέ, έχοντας στην πλάτη τους αμέτρητα live καθώς και τα all star DJ sets του "Νίνο" σε Ελλάδα και εξωτερικό, έρχονται - για ακόμα μία φορά - να εδραιώσουν τη θέση τους σε μία σκηνή που, περισσότερο από ποτέ, κινεί τα νήματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας.
Το άλμπουμ έχει συμμετοχές από όλο το roster του Family (TNS, ΤΑΡΑΞΙΑΣ, SIFU VERSUS, ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ, ΑΛΕΞΗΣ Δ, OMINUS, ΘΗΡΙΟ). Στο δίσκο συμμετέχει, επίσης, ο Γιώργος Γιακούμπης, μεγάλος νικητής του διαγωνισμού «Hip Hop Jammin'» by Milko. Ο 24χρονος Γιώργος δίνει τον καλύτερο του εαυτό μπροστά στο μικρόφωνο, ραπάροντας μαζί με το αγαπημένο του συγκρότημα.
Ο ήχος του δίσκου είναι πολυεπίπεδος, φτιαγμένος τόσο για το club, όσο και για το iPod. Ένας δίσκος με άρωμα πλατίνας...


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Η νέα hip hop δουλειά των Goin' Through ξεχωρίζει και πάλι για τις πολύ προσεγμένες παραγωγές. Βουρλιώτης και Παπαθανασίου, η βάση των Goin' Through, παρέα με πολλούς "ακόλουθούς τους", ανοίγουν ...vendetta και δημιουργούν κάποια κομμάτια με έξυπνες ατάκες και ευχάριστο ήχο. Αν προσέξατε βέβαια έγραψα "κάποια κομμάτια", καθώς υπάρχουν και πολλά, ειδικά των "φιλοξενούμενων" στο cd, που μάλλον θα αφήσουν την ελληνική hip hop κοινότητα αδιάφορη...

Το κομμάτι που ξεχωρίζει είναι το πολύ γνωστό "καλημέρα Ελλάδα" στο οποίο οι Goin' τα λένε χύμα για τα "στραβά" της σύγχρονης Ελλάδας και των πολιτικών της. Στα καλύτερα συμπεριλαμβάνω και τα "ποτέ σε φίλο να μην πεις", "12 ακριβώς", "άκου"... Στο cd υπάρχουν sampling από γνωστά τραγούδια, όπως το "τραγούδι μου", παλιά επιτυχία του Πασχάλη ή η "αντίστροφη μέτρηση" των Νίκου Καρβέλα - Άννας Βίσση.

Αυτό που δεν μου αρέσει είναι η προσπάθεια μέσα από τα ίδια τα τραγούδια να "διαφημιστεί" το group. Πολύ συχνά οι στίχοι μιλούν για τους ίδιους τους Goin' Through και πόσο ξεχωρίζουν στο χώρο που κινούνται ή μιλούν για τον NiVo και για τα στοιχήματα που κέρδισε και έφτασε σε σημείο οι άλλοι πλέον να τον αντιγράφουν (χαρακτηριστικό παράδειγμα το "πες μου")... Η hip hop στην Ελλάδα είναι χωρισμένη σε τρία βασικά μέτωπα (Active Member - Goin Through - Ημισκούμπρια) που το καθένα βλέπει τη rap με το δικό του τρόπο. Γιατί υπάρχει αυτή η αντιπαλότητα μεταξύ τους, ποτέ δεν το κατάλαβα. Ας κοιτάξει ο καθένας τον εαυτό του. Το αν είναι καλοί ή όχι, θα το κρίνει ο κόσμος.
Επίσης για να επιστρέψω στη "Vendetta", τραγούδια όπως τα "μες στα Metropolis" (να και η διαφήμιση!), "τον λένε NiVo" ή "έχω μια υπόνοια" δεν νομίζω πως προσφέρουν κάτι. Όπως δεν προσφέρει και η αισχρολογία χωρίς λόγο και νόημα (αν ακούσετε το outro του "μες στα Metropolis" θα καταλάβετε τι εννοώ)...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Υπάρχουν τα λόγια των τραγουδιών, ενώ προσεγμένο είναι το artwork. Αν έλειπαν και τα διαφημιστικά για ringtones στη τελευταία σελίδα, τα οποία κατά τη γνώμη μου υποβαθμίζουν τις σύγχρονες δουλειές, θα ήταν πολύ καλύτερα...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Καλημέρα Ελλάδα", "Ποτέ σε φίλο να μην πεις", "12 ακριβώς", "Άκου", "Το τραγούδι μου", "Βεντέτα"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Βεντέτα - θέλεις μαζί μου να τα βάλεις;
Βεντέτα - καυτό μολύβι θες να πάρεις;
Βεντέτα - αδύνατο να αμυνθείς
Βεντέτα - μη προσπαθείς, θα κουραστείς"...


Music Corner

GOIN' THROUGH

Τίτλος CD
"VENDETTA"
Εταιρεία: FAMILY
DEF JAM
UNIVERSAL
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Goin' Through
Φωτογραφίες
Θοδωρής Ψιάχος
Artwork
Δημήτρης Καράμπελας
1 CD 19 Tracks
Διάρκεια CD: 45:40
6/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Intro
02. Άντε (feat. TNS)
03. Έχει αρχίσει (feat. TNS, ΤΑΡΑΞΙΑΣ, SIFU VERSUS)
04. Καλημέρα Ελλάδα
05. Ποτέ σε φίλο να μη πεις
06. Το τραγούδι μου (θυμάμαι)
07. Άκου (feat. Ισορροπιστής)
08. Ας λένε ό,τι θέλουν (feat Ominus, Dope MC, ΝΕΒΜΑ)
09. Μες στα Metropolis (feat. Αλέξης Δ.)
10. Πες μου
11. Βεντέτα (feat. TNS, Ισορροπιστής)
12. 12 Ακριβώς (feat Ominus, Ταραξίας, Sifu Versus)
13. Η πιο μεγάλη στιγμή (feat. 7L & Esoteric, Ευφυολόγος)
14. Έχω μια υπόνοια (feat. Θηρίο, Ισορροπιστής)
15. Τον λένε ΝΙΒΟ
16. Τι είχα και τι έχασα (Santa)
17. Μια συγνώμη (feat. Ισορροπιστής, Ταραξίας)
18. Καλημέρα Ελλάδα (clean)
19. Outro