"κλικ για μεγέθυνση"
ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Pop
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας
pavloszervas@musiccorner.gr

"Σάββατο βράδυ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το cd που τιτλοφορείται «Σάββατο βράδυ» και κυκλοφορεί από την Legend ο Χρήστος Ιωάννου κάνει το δισκογραφικό του ξεκίνημα. Μετά από πολυετή «προϋπηρεσία» σε συναυλίες, ως τραγουδιστής του ποπ ροκ συγκροτήματος «Μέντορες», στις πιο δημοφιλείς μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, μας παρουσιάζει την δημιουργική του πλευρά με ένα προσωπικό cd, που περιέχει δέκα τραγούδια σε μουσική και στίχους δικούς του, στο οποίο έχει περάσει η ενέργεια των ζωντανών εμφανίσεων αλλά και ο ρομαντισμός που συναντά κάποιος «Στο όνειρο» του.
Ο ηλεκτρονικός, ποπ-ροκ ήχος επικρατεί μουσικά και ο ανάλαφρος στίχος μας ταξιδεύει από lounge «Γαλάζιες ιστορίες» σε κάποια «Παραλία», μέχρι τους έντονους ρυθμούς που ζούμε ένα «Σάββατο βράδυ», τους οποίους οπτικά απολαμβάνουμε και στο αντίστοιχο video clip. Σε ροκ ήχους ακολουθεί το «Πού να βρίσκεσαι», αλλά η χορευτική διάθεση «Θα γυρίσει ξανά» με το «Φωνή φυλακισμένη». Οι μπαλάντες δε λείπουν. Από το ακουστικό κομμάτι «Καινούρια αρχή» και το μινιμαλιστικό «Ό,τι είχα ωραίο» καταλήγουμε στο δυναμικό «Πιο φωτεινό αστέρι».
Οι μελωδικές συνθέσεις και η πορεία ανάμεσα σε ποπ, ηλεκτρονικούς και ροκ ήχους σε συνδυασμό με τη φωνή και τη σκηνική του παρουσία μας υπόσχονται ότι ο Χρήστος Ιωάννου ήρθε για να μείνει!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Πρώτο προσωπικό cd για έναν νέο καλλιτέχνη που καταφέρνει να μας εκπλήξει τόσο με τις συνθέσεις του όσο και με την ιδιότυπη φωνή του! Ο Χρήστος Ιωάννου έχει γράψει τη μουσική και τους στίχους σε όλα τα τραγούδια του album. Ακολουθεί pop γραμμές που συχνά όμως ξεφεύγουν σε πιο rock ακούσματα. Ενορχηστρωτικά το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα ικανοποιεί, αν και χρησιμοποιούνται τα απολύτως βασικά ηλεκτρικά όργανα, με τις κιθάρες να κυριαρχούν. Τον στίχο δεν θα τον χαρακτήριζα ιδιαίτερα ευρηματικό, είναι όμως άμεσος. Ευρηματικές αντίθετα είναι κάποιες μελωδίες που δημιουργούν προϋποθέσεις για μια καλή πορεία του Χρήστου Ιωάννου. Ατμοσφαιρικές συνθέσεις με έντονα ρυθμικά στοιχεία αλλά και σε τόνους απαλότερους, δίνουν το στίγμα του καλλιτέχνη στο χώρο. Δεν λείπουν πάντως και κάποια τραγούδια που θα τα χαρακτήριζα μάλλον άχρωμα, όμως δεν καταστρέφουν τη καλή εικόνα που αφήνει το album σαν σύνολο.

Ερμηνευτικά ο Χρήστος Ιωάννου έχει τη τύχη να διαθέτει μια φωνή ιδιαίτερη, που δεν θυμίζει άλλον τραγουδιστή, ενώ η βαθειά χροιά της ταιριάζει στο ροκ στυλ που ακολουθεί. Μπόρει να μην διαφαίνονται "ακραίες ερμηνευτικές ικανότητες", όμως η φωνή του δένει απόλυτα με τη μουσική δημιουργώντας θετικές εντυπώσεις.

Πολύ καλή αρχή και προϋποθέσεις για καλύτερη συνέχεια... Από τον ίδιο εξαρτάται πλέον...


HIGHLIGHTS:

... Το τραγούδι "καινούρια αρχή" είναι το μοναδικό που "σπάει" λίγο τον ήχο της κιθάρας με τη εντονότερη παρουσία πιάνου αλλά και βιολιού στις μουσικές γέφυρες ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Διαθέτει τους στίχους των τραγουδιών και φωτογραφίες του καλλιτέχνη. Οι σχεδιαστικές του γραμμές δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, ωστόσο πρόκειται για ένα καλαίσθητο ένθετο.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Σάββατο βράδυ", "Στο όνειρο", "Που να βρίσκεσαι", "Παραλία", "Φωνή φυλακισμένη", "Καινούρια αρχή"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Η ζωή σαν τροχός που δεν ξέρω πως γυρνάει
μια εκεί, μια εδώ, όπου θέλει αυτή με πάει
τ' όνειρο κυνήγησα και σχεδόν τ' ακούμπησα
πια μπορώ να κοιτώ με χαρά αυτά που πέρασα.

Κι ο καιρός που αδίστακτα κυλάει
δυνατός πρέπει να 'μαι όσο περνάει...

Γυρνάω εκεί, καινούρια αρχή
στους φίλους που χρόνια έχασα
μα ποτέ δεν ξέχασα"...

(στίχοι: Γιάννης Ρεντούμης - "Μόνο μια φορά")

 

Music Corner

ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Τίτλος CD
"ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ"
Εταιρεία: LEGEND
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Nicky Tree
Φωτογραφίες
Κώστας Αμοιρίδης
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 36:18
6/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Σάββατο βράδυ
02. Παραλία
03. Στο όνειρο
04. Που να βρίσκεσαι
05. Το πιο φωτεινό αστέρι
06. Θα γυρίσεις ξανά
07. Φωνή φυλακισμένη
08. Ό,τι είχα ωραίο
09. Γαλάζιες ιστορίες
10. Καινούρια αρχή