"κλικ για μεγέθυνση"
ΠΑΝΟΣ ΚΑΛΙΔΗΣ

Music Corner

"Είσαι η αιτία"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πάνος Καλίδης επέστρεψε με το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο "Είσαι η αιτία", που κυκλοφόρησε στις 27 Σεπτεμβρίου από την Minos EMI.
Ο Πάνος Καλίδης συνεργάστηκε με πολλούς αξιόλογους δημιουργούς, ενώ αίσθηση προκαλεί το ντουέτο του νεαρού καλλιτέχνη με την Σοφία Βόσσου στο τραγούδι με τίτλο "Θα το ξεπεράσουμε μαζί".
Το τσιφτετέλι "Πας να με τρελάνεις" των Τάκη Μπουγά και Πάνου Φαλάρα είναι το πρώτο single του album. To τραγούδι "Είσαι η αιτία", που έδωσε τον τίτλο στο album είναι των Χριστόδουλου Σιγανού και του Valentino, ενώ οι ίδιοι δημιουργοί έγραψαν το ντουέτο του Πάνου Καλίδη με την Σοφία Βόσσου.
Ο Σάββας Ηλιάδης έγραψε τη μουσική και ο Νεκτάριος Μπήτρος τους στίχους στο τραγούδι "Μοναξιά μου" - μια μπαλάντα που θα μας παρασύρει!
Ο Βασίλης Κελαϊδής και ο Πάνος Φαλάρας έγραψαν μαζί πέντε από τα τραγούδια του δίσκου. Πρόκειται για τα: "Τώρα φεύγω", "Το παλιόπαιδο σου", "Θα φύγω νύχτα", "¶στη τελικά" και "Τι δε θα 'δινα".
Ο Σάββας Ηλιάδης με τον Κοσμά χάρισαν στον Πάνο Καλίδη το "Δε γυρίζω πίσω" και ο Γιάννης Φουστέρης με τον Νεκτάριο Μπήτρο το "Δεν παρακαλάω".
Το "Πάνω από τη δύναμη μου" είναι ένα τραγούδι των Χρόνη Ιερόπουλου, Γιάννη Φουστέρη και Νεκτάριου Μπήτρου. Οι ίδιοι δημιουργοί έγραψαν το τραγούδι - έκπληξη του δίσκου, το Ποντιακό "Έλα έλα λέγωσε".
Το "Είμαι άτακτο παιδί" έγραψαν για τον Πάνο η Μαρίτα με τον Πάνο Φαλάρα και ο Ανδρέας Αγιαννιτόπουλος με τον Γιάννη Αντωνίου έγραψαν το "Θέλω να φύγω".
Παραγωγός του δίσκου του Πάνου Καλίδη είναι ο Στέλιος Μαρμαράς, ενώ την επιμέλεια της παραγωγής έχει αναλάβει ο Πάνος Φαλάρας.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Αλλάζοντας δισκογραφική στέγη, ο νεαρός Πάνος Καλλίδης παρουσιάζει το καινούργιο του album που κινείται στα γνώριμα λαϊκά μονοπάτια με προηγούμενο. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι αρκετοί γνωστοί και πετυχημένοι δημιουργοί όπως ο Πάνος Φαλάρας, ο Βασίλης Κελαϊδής, ο Τάκης Μπουγάς και ο Χριστόδουλος Σιγανός με το Valentino υπογράφουν αρκετά από τα νέα τραγούδια του καλλιτέχνη, το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες δουλειές που κυκλοφορούν και κινούνται στο ίδιο μουσικό ύφος.

Έκπληξη αποτελεί το ντουέτο "Θα το ξεπεράσουμε μαζί" με τη Σοφία Βόσσου που μπορεί βέβαια να μην αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο αφού πρόκειται για μια πολύ συνηθισμένη μπαλάντα ωστόσο η συνεργασία και μόνο με μια τέτοια φωνή είναι σίγουρα πολύ σημαντική παρακαταθήκη στο βιογραφικό του καλλιτέχνη. Ακόμη μια ευχάριστη έκπληξη, που ελπίζουμε μόνο να μην πάρει διαστάσεις μόδας… είναι το ποντιακό τραγούδι με το τίτλο "Έλα έλα λέγωσε" που αναμένεται σίγουρα να ακουστεί πολύ!

Από τα υπόλοιπα κομμάτια πολύ ενδιαφέρον θα βρείτε το "Μοναξιά μου" κυρίως για τον ωραίο του στίχο, το "Τώρα φεύγω" που έχει όλα τα φόντα να γίνει μια από τις επιτυχίες του καλλιτέχνη το φετινό χειμώνα αλλά και το "Πάνω από την δύναμη μου" των Χρόνη Ιερόπουλου, Γιάννη Φουστέρη και Νεκτάριου Μπήτρου κυρίως για την πολύ ενδιαφέρουσα ενορχήστρωση του.


HIGHLIGHTS:

... Το ντουέτο με τη Σοφία Βόσσου αλλά μόνο σε επίπεδο συνεργασίας και η ποντιακή μελωδία που αρχίζει να αρέσει (και να πουλάει...) ιδιαίτερα τώρα τελευταία! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Χωρίς να παρουσιάζει κάτι το πρωτότυπο το εξώφυλλο του cd φαίνεται ότι έχει δουλευτεί, κάτι που ισχύει και για το γενικό artwork του ενθέτου που σε καμία περίπτωση δεν παρουσιάζει προχειρότητα. Δυστυχώς όμως παρά το οκτασέλιδο που θα βρείτε μέσα, αυτό περιορίζεται απλά στους συντελεστές του album και στους αντιαισθητικούς κωδικούς για να κατεβάσετε realtones!

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μοναξιά μου", "Τώρα φεύγω", "Έλα έλα λέγωσε", "Πάνω από την δύναμη μου"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Αχ μοναξιά μου, αχ μοναξιά μου
Εσύ μ' ακούς και δε μιλάς
Ποτέ σου κόντρα δε μου πας
Είναι στιγμές που σε μισώ που μ' αγαπάς.

Πες μου, γιατί ρε μοναξιά
με κυνηγάς από παιδί
Πες μου γιατί
με αγαπάς τόσο πολύ.

Όμως και εγώ σε αγαπώ
κι ας με πονάς κάθε λεπτό
Σε προτιμώ από αγάπες
που μου κάνανε κακό.

Αχ μοναξιά μου, αχ μοναξιά μου"...

(στίχοι: Νεκτάριος Μπήτρος - "Μοναξιά")


Music Corner

ΠΑΝΟΣ ΚΑΛΙΔΗΣ

Τίτλος CD
"ΕΙΣΑΙ Η ΑΙΤΙΑ"
Εταιρεία: EMI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Στέλιος Μαρμαράς
Επιμ. Παραγωγής
Πάνος Φαλάρας
Φωτογραφίες
Δημήτρης Μανιάτης
Artwork
Εύη Ευθυμίου
1 CD 15 Tracks
Διάρκεια CD: 52:44
9/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Είσαι η αιτία
02. Μοναξιά μου
03. Πας να με τρελάνεις
04. Τώρα φεύγω
05. Δεν γυρίζω πίσω
06. Θα το ξεπεράσουμε μαζί (ντουέτο με τη Σοφία Βόσσου)
07. Έλα έλα λέγωσε
08. Το παλιόπαιδο σου
09. Θα φύγω νύχτα
10. ¶στη τελικά
11. Δεν παρακαλάω
12. Τι δε θα 'δινα
13. Πάνω απ' τη δύναμή μου
14. ¶τακτο παιδί
15. Θέλω να φύγω