"κλικ για μεγέθυνση"
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΦΩΤΗΣ

Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας
pavloszervas@musiccorner.gr

"Η καρδιά μου σελίδα γυρίζει"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ένα δίσκο που έφερε την υπογραφή του μεγάλου συνθέτη Αντώνη Βαρδή στο ξεκίνημα του στη δισκογραφία και μια σειρά επιτυχημένων live εμφανίσεων στα μεγαλύτερα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας, ο Κώστας Καραφώτης δικαίωσε τις προσδοκίες του κοινού που τον ξεχώρισε και απέδειξε ότι είναι μια νέα σπουδαία φωνή που έχει να προσφέρει στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού.

Τώρα επανέρχεται με τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, που μόλις κυκλοφόρησε από τη Heaven και έχει τον τίτλο «Η καρδιά μου σελίδα γυρίζει». Ένας πολυσυλλεκτικός δίσκος, αυτήν την φορά, με 15 νέα λαϊκά κομμάτια που αναδεικνύουν τις ερμηνευτικές ικανότητες του Κώστα Καραφώτη και μας απογειώνουν μουσικά.

Μουσική έγραψαν ο Σταμάτης Γονίδης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Τάκης Μπουγάς, ο Νίκος Τερζής, ο Πάνος Καπίρης, ο Γιάννης Αργυρός, ο Ιορδάνης Παύλου αλλά και ο Αντώνης Βαρδής που του εμπιστεύτηκε δύο ακόμη τραγούδια.

Οι στίχοι είναι των: Βασίλη Γιαννόπουλου, Πάνου Φαλάρα, Ηλία Φιλίππου, Νίκου Κουρή, Νίκου Γρίτση, Αγγελικής Μακρυνιώτη, Ζωής Γρυπάρη, Νίκης Σπυροπούλου, Γιάννη Μάλλια, Ιφιγένειας Γιαννόπουλου.

Η διεύθυνση παραγωγής είναι του Κώστα Καλημέρη.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

2ο album για τον πρώην φεϊμστορίτη που φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα και να ανήκει σ' αυτούς που θα καταφέρουν να μείνουν στο χώρο και μάλιστα να κάνουν και καλή πορεία! Το νέο cd του Κώστα Καραφώτη ακολουθεί τα χνάρια του πρώτου διαθέτοντας καθαρόαιμα λαϊκά ερωτικά τραγούδια. Αυτή τη φορά ο Αντώνης Βαρδής δεν του έχει γράψει ολόκληρο το album, του έχει δώσει όμως δύο τραγούδια, τα "θα με θυμηθείς" και "θ' αναζητάς".

Ο Κώστας Καραφώτης αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την ικανότητά του να κινείται στο συγκεκριμένο μουσικό ύφος και πιστεύω πως θα κάνει επιτυχία κυρίως με τα "δε θα μείνω", "θα με θυμηθείς" και "σύννεφα".

Ωστόσο έχω να παρατηρήσω πως ανάμεσα στα 15 τραγούδια υπάρχουν και μερικά που δεν με ικανοποίησαν. Θα ήταν καλύτερα πιστεύω ένα μικρότερο χρονικά album με 10 τραγούδια αλλά όλα καλά, παρά να υπάρχουν και κάποια που απλώς με αναγκάζουν να ψάχνω το "forward" στο cd player...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Καλοκαιρινά χρώματα και ένα ...ελικόπτερο που βοήθησε στη φωτογράφηση! Όμορφο σχεδιαστικά το ένθετο που μάλιστα είναι και αρκετά ..."παχύ", αφού διαθέτει 20 σελίδες. Υπάρχουν οι στίχοι των τραγουδιών και σημείωμα του νεαρού τραγουδιστή που καταλήγει... "θα μου λείψετε... Όσο εγώ υπηρετώ τη θητεία μου, τα τραγούδια μου θα εκπροσωπούν τη φωνή μου και την αγάπη μου για σας...". Άντε καλός φαντάρος Κώστα!

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Δε θα μείνω", "Θα με θυμηθείς", "Σύννεφα", "Χωρίζουμε απόψε", "Τώρα πεθαίνω", "Εδώ και τώρα"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Δε θα μείνω
τη ζωή μου στους άλλους να δίνω
να πονάω δεν αξίζει
κι η καρδιά μου σελίδα γυρίζει
μου ανήκει η ζωή μου
κι ό,τι αγάπησα με τη ψυχή μου
και για σένα και για μένα
είναι λάθος να ζούμε στο ψέμα
δε θα μείνω... Δεν θα μείνω"...

(στίχοι: Πάνος Φαλάρας - "Δε θα μείνω")


Music Corner

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΦΩΤΗΣ

Τίτλος CD
"Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Κώστας Καλημέρης
Αντώνης Βαρδής (3, 15)
Φωτογραφίες
Ολυμπία Κρασαγάκη
Artwork
Βασίλης Παναγιωτόπουλος
1 CD 15 Tracks
Διάρκεια CD: 56:41
6/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Δε θα μείνω
02. Χωρίζουμε απόψε
03. Θα με θυμηθείς
04. Τώρα πεθαίνω
05. Μη γυρίσεις
06. Άνθρωπος είμαι
07. Σύννεφα
08. Εδώ και τώρα
09. Τι να μου κάνει το ποτό
10. Φταίω που φεύγεις
11. Τρέμω
12. Μαγικά βράδια
13. Δε μιλάς
14. Ό,τι βρήκα έσπασα
15. Θ' αναζητάς