"κλικ για μεγέθυνση"
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ

Music Corner

"Τώρα που βραδιάζει πιο νωρίς"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την το πρώτο του album με το τίτλο «Χωρίς στεριές» και την υπογραφή του Θάνου Μικρούτσικου σε αυτό, ο Χρυσόστομος Κονιδάρης επιστρέφει με πέντε νέα τραγούδια, ένα ορχηστρικό και τη πρωτότυπη διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού «Ένα Παλικάρι», κάτω από τον κοινό τίτλο «Τώρα που βραδιάζει πιο νωρίς», σε μουσική του ίδιου και στίχους Δημήτρη Σολδάτου.
To cd παρουσιάζει στο σύνολο του ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, με πολύ ιδιαίτερους και ατμοσφαιρικούς στίχους, όμορφες μελωδίες και ζεστές ερμηνείες.
Ξεχωρίζουν για τη λυρικότητα και την ευαισθησία τους τα τραγούδια, «Όταν η αγάπη χάνεται», «Θάλασσα είσαι κι ουρανός», το ομώνυμο «Τώρα που βραδιάζει πιο νωρίς» αλλά και το «Αγχωμένα ανθρωπάκια» για τη δυναμικότητα με την οποία χαρακτηρίζει την εποχή μας. Ευχάριστη έκπληξη του cd και η πολύ ενδιαφέρουσα διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού «Ένα παλικάρι» αλλά το ορχηστρικό κομμάτι με τον τίτλο «Μικρός ταξιδευτής».


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Πρόκειται για το δεύτερο album του Χρυσόστομου Κονιδάρη. Ομολογώ πως το πρώτο δεν το έχω ακούσει ποτέ αν και το όνομά του δεν μου είναι παντελώς άγνωστο. Το album "τώρα που βραδιάζει πιο νωρίς" έχει μόλις 7 τραγούδια. Ουσιαστικά είναι έντεχνα αν και κάποιες φορές οι ηλεκτρικές κιθάρες τα κάνουν να αγγίζουν κάτι από rock. Το στυλ του Κονιδάρη μου θύμισε Αλκίνοο Ιωαννίδη, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει καμία τάση αντιγραφής.

Στην έναρξη ακούμε μια επιβλητική μελωδία, που προδιαθέτει θετικά για τη συνέχεια. Πρόκειται για την εισαγωγή του "όταν η αγάπη χάνεται", ενδιαφέρουσα μπαλάντα που προδιαγράφει το στίγμα της υπόλοιπης δουλειάς. Στη συνέχεια η πολύ μελωδική "πληγή", κατ' εμέ το καλύτερο τραγούδι του cd. Πολύ καλό όμως είναι και το επόμενο κομμάτι, το "θάλασσα είσαι κι ουρανός" σε τόνο ερωτικό - ρομαντικό... Ο "μικρός ταξιδευτής" είναι ένα ατμοσφαιρικό ορχηστρικό κομμάτι, ξεχωρίζει και αυτό για την ιδιαίτερη μελωδία του, ενώ το βιολί και το μαντολίνο δίνουν ξεχωριστό χρώμα στην έτσι κι αλλιώς πολύ όμορφη σύνθεση.

Ακολουθεί το τραγούδι που έδωσε τον τίτλο του και στο cd, το "τώρα που βραδιάζει πιο νωρίς", στο ίδιο μουσικό ύφος, αλλά σε ελαφρώς πιο έντονο ρυθμό. Τα "αγχωμένα ανθρωπάκια" δεν μου άρεσαν, ενώ το τελευταίο, η διασκευή του παραδοσιακού "ένα παλικάρι" κάπου δεν μου κολλάει στο κλίμα του υπόλοιπου album, ωστόσο πρέπει να σημειώσω ότι έχει αξιοπρόσεκτη ενορχήστρωση.

Στιχουργικά ο Δημήτρης Σολδάτος έχει κάνει καλή δουλειά. Ερωτικός και ιδιαίτερα συναισθηματικός ο στίχος του, καταφέρνει να δημιουργήσει εικόνες στη σκέψη του ακροατή, παρ' όλο που κάποιες φορές χάνει το βάθος του.

Γενικά πρόκειται για μια δουλειά με ορισμένα πολύ καλά τραγούδια, που όμως κινείται σε πολύ χαμηλούς τόνους. Ίσως χρειαζόταν ένα δυο λίγο πιο έντονα τραγούδια. Από την άλλη είναι ξεκάθαρο πως έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ ταλαντούχο μουσικό και καλό ερμηνευτή, που έχει δυνατότητα να ανέβει και να κάνει αξιόλογη πορεία στο χώρο που κινείται.


HIGHLIGHTS:

... Το τραγούδι "πληγή" είναι από τα πιο μελωδικά έντεχνα κομμάτια που έχω ακούσει τελευταία και αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
12σέλιδο με στίχους τραγουδιών και λίγες φωτογραφίες. Το γενικότερο artwork είναι πολύ διακριτικό, όπως θα ταίριαζε σε μια τέτοια δουλειά. Πολύ καλό το εξώφυλλο με το έργο της Natalia Kazirelova. Συνολικά έχουμε ένα ιδιαίτερα προσεγμένο ένθετο...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Πληγή", "Μικρός ταξιδευτής", "Θάλασσα είσαι κι ουρανός", "Τώρα που βραδιάζει πιο νωρίς"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Αγάπησα τον ουρανό με όλα του τ' αστέρια
κι ας μη τα κράτησα ποτέ για μια στιγμή στα χέρια
αγάπησα τη θάλασσα μ' όλα της τα καράβια
που αντίκρυσα στων γαλανών ματιών σου την ανταύγεια.

Θάλασσα είσαι κι ουρανός
γυναίκα δίχως άκρη
που 'γινε σύννεφου καπνός
κι αρμύρα από ένα δάκρυ"...

(στίχοι: Δημήτρης Σολδάτος - "Θάλασσα είσαι κι ουρανός")


Music Corner

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ

Τίτλος CD
"ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ"
Εταιρεία: ACOUSTIC ART PRODUCTIONS
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Χρυσόστομος Κονιδάρης
Πίνακας εξωφύλλου
Ναταλία
Φωτογραφίες
Δημήτρης Ιωάννου
Artwork
Δημήτρης Στέβης
1 CD 7 Tracks
Διάρκεια CD: 25:57
11/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Όταν η αγάπη χάνεται
02. Πληγή
03. Θάλασσα είσαι κι ουρανός
04. Μικρός ταξιδευτής (ορχηστρικό)
05. Τώρα που βραδιάζει πιο νωρίς
06. Αγχωμένα ανθρωπάκια
07. Ένα παλικάρι (παραδοσιακό)