"κλικ για μεγέθυνση"

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΓΙΑΛΑΣ

Music Corner

"Greatest hits & videos"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ιδιαίτερη αυτή έκδοση περιλαμβάνει τις σημαντικότερες στιγμές του Δημήτρη Κοργιαλά, του καλλιτέχνη που έχει κατακτήσει τις καρδιές του νεανικού - και όχι μόνο - κοινού.
Το "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΓΙΑΛΑΣ GREATEST HITS & VIDEOS + 4 ΝΕΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ" περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια με τα οποία ο αγαπημένος καλλιτέχνης καταξιώθηκε στο χώρο της ελληνικής electro-pop σκηνής στην οποία και πρωτοστατεί τόσα χρόνια.
Μετά από τα 4 προσωπικά album με μοναδικά hit όπως το «Μια φορά», το «Επειδή δε σ' αντέχω», το «Θέλω τόσο να σε δω», το «Χωρίς εσένα» αλλά και παλαιότερα όπως η «Μαύρη γη», και το «Θα 'μαι πάντα εδώ», ο καλλιτέχνης αισθάνθηκε την ανάγκη να ξαναθυμηθεί μαζί μας τις επιτυχίες αυτές και να τις συμπεριλάβει σε ένα album μαζί με 4 ολοκαίνουρια τραγούδια.
Αλλά και από τα καινούρια τραγούδια που έχει το album, το «Ο Πιο Καλός Τραγουδιστής» που δεν είναι άλλο από το θρυλικό «Γεια σου» του Κώστα Τουρνά, είναι ήδη μεγάλο ραδιοφωνικό hit! Στα υπόλοιπα, ο Δημήτρης υπογράφει και πάλι τη μουσική και τους στίχους.
Τέλος, οι fan θα έχουν στα χέρια τους και τα videoclips του αγαπημένου τους καλλιτέχνη καθώς και τις live performances των τραγουδιών «Μια Φορά» (συμμετέχει η Κατερίνα Μουτσάτσου) και «θέλω τόσο να σε δω» (ντουέτο με την Ευριδίκη).
Ακούστε τα greatest του Δημήτρη Κοργιαλά δυνατά!...


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ο Δημήτρης Κοργιαλάς πήρε φόρα - όπως λέμε - πολύ ξαφνικά και απέκτησε γρήγορα κοινό φανατικό. Πρόκειται για καλλιτέχνη που δημιουργεί απόψεις των άκρων! Έχω διαβάσει πολλές γνώμες γι' αυτόν και βλέπω πως ή τον πάνε πολύ ή δεν αρέσει καθόλου. Μέση άποψη σπάνια συναντάω.

Η δική μου άποψη είναι πως πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους καλλιτέχνες στη χώρα μας που κάνει πραγματική electro μουσική και ο ήχος του μπορεί να χαρακτηριστεί εφάμιλος διεθνών παραγωγών. Ανήκω στη κατηγορία που ακούει Κοργιαλά, αν και θεωρώ πως έχει κάνει και λάθος επιλογές στη πορεία του. Πάντως έχει καταφέρει να φέρει το είδος που εκπροσωπεί κοντά σε ένα ευρύτερο κοινό και αυτό είναι σίγουρα επιτυχία.

Δεν ξέρω αν είχε φτάσει η πραγματική ώρα για τον Κοργιαλά που να δικαιούται ένα best of album, αλλά από τη στιγμή που η δισκογραφική βιομηχανία στις μέρες μας παράγει best of σε καλλιτέχνες ακόμα και δύο δίσκων, τότε γιατί να μη γίνει και ένα τέτοιο album στον Κοργιαλά; Η συγκεκριμένη δουλειά περιέχει ένα cd και ένα dvd. Το cd περιέχει 4 νέα τραγούδια και 11 παλιά που δικαιολογούν τον όρο "best of". Στο dvd θα βρείτε video clips και μαγνητοσκόπηση από live εμφάνιση του καλλιτέχνη.

Από τα νέα τραγούδια έχει ξεχωρίσει από τη πρώτη στιγμή και παίζεται πολύ ο "πιο καλός τραγουδιστής", γνωστή επιτυχία από περασμένη δεκαετία που ανήκει στον Κώστα Τουρνά. Μου αρέσει όπως αποδίδεται το ρεφρέν με την ...αγνώστων λοιπών στοιχείων ερμηνεύτρια, όμως το υπόλοιπο τραγούδι νομίζω πως υστερεί. Το "όπου κι αν πας" κινείται σε πιο ρομαντικούς ρυθμούς και είναι αρκετά καλό, βοηθούμενο πολύ και από την άρτια ενορχήστρωσή του βασισμένη βέβαια σε ηλεκτρονικά στοιχεία. Το "μη φύγεις" είναι πιο "original Κοργιαλάς", ένα κομμάτι δυνατό, γρήγορο, χορευτικό. Πετυχαίνει το στόχο του να μας "ταρακουνήσει" στους έντονους ρυθμούς του, αλλά αλίμονο, δεν είναι κι από τα καλύτερα του καλλιτέχνη. Πάντως το άκουσα ευχάριστα. Το cd συνεχίζει με ένα γνωστό κομμάτι του Κοργιαλά, τα "σημάδια σου", όπου εδώ αποκτά ένα ελαφρώς διαφορετικό ύφος με πιο έντονα ντραμς και γενικότερα ελαφρώς πιο "αγριεμένο" ύφος. Στο remix αυτό συμμετέχει και η Ευρυδίκη.

Λίγο πριν το τέλος θα ακούσουμε την unplugged εκδοχή του "εδώ". Ο Κοργιαλάς εντυπωσιάζει ερμηνεύοντας το γνωστό τραγούδι του μόνο με τη συνοδεία πιάνου! Νομίζω πως είναι η πιο "αξιοπρόσεκτη" στιγμή της δουλειάς. Μια εκτέλεση που δεν περίμενα να ακούσω από τον Κοργιαλά και μάλιστα με τόσο επιτυχημένο τρόπο!

Κατά τ' άλλα το cd περιέχει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του Κοργιαλά, όπως το ντουέτο με τη Κατερίνα Μουτσάτσου "μια φορά", το "θα 'μαι πάντα εδώ" (ασ' τα δύσκολα σε μένα), το "χωρίς εσένα", το "θέλω τόσο να σε δω" με την Ευρυδίκη και άλλα... Ωστόσο υπάρχουν κάποια τραγούδια που δεν ακούσαμε και θα δικαιούνταν περισσότερο από κάποια άλλα, που τελικά επιλέχθηκαν, να μπουν στη συλλογή.


HIGHLIGHTS:

... Η unplugged εκδοχή του "εδώ", στην οποία αναφέρθηκα παραπάνω...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Που είναι το ένθετο; οεο; Κι όμως... Το "best of" δεν έχει ένθετο! Μόνο τα τραγούδια που αναγράφονται στη πλάτη της κασετίνας και φυσικά τα ringtones που παρά την απουσία ένθετου "χώρεσαν" - σιγά μη δε χώραγαν! - να μπουν κάτω από τη διάφανη πλαστική θήκη που συγκρατεί τα δισκάκια.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Από τα νέα τραγούδια το "όπου κι αν πας"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μια ανάσα ουρανός
και ο δρόμος μικρός
παρέα στη μοναξιά μου
μια υγρή φυλακή
θα 'μαι πάντα εκεί
μέσα στα όνειρά μου
να χάνομαι...

Όπου κι αν πας
όσο μακριά κι αν θες να τρέξεις
χωρίς καρδιά
με τη φωτιά πως θες να παίξεις"...

(στίχοι: Δημήτρης Κοργιαλάς - "Όπου κι αν πας")


Music Corner

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΓΙΑΛΑΣ

Τίτλος CD
"GREATEST HITS & VIDEOS"
Εταιρεία: MERCURY
UNIVERSAL
Είδος: CD + DVD

1 CD 15 Tracks
1 DVD 8 clips
Διάρκεια CD: 57:22
12/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd
01. Ο πιο καλός τραγουδιστής (γειά σου)
02. Όπου κι αν πας
03. Μη φύγεις
04. Τα σημάδια σου (EBM Remix) (συμμετέχει η Ευρυδίκη)
05. Επειδή δεν σ' αντέχω
06. Μην υποκρίνεσαι
07. Μαύρη γη
08. Κρυφή γιορτή
09. Θα 'μαι πάντα εδώ
10. Μια φορά (συμμετέχει η Κατερίνα Μουτσάτσου)
11. Να σ' αρνηθώ
12. Χωρίς εσένα
13. Θέλω τόσο να σε δω (ντουέτο με την Ευρυδίκη)
14. Εδώ (unplugged)
15. Τα σημάδια σου (radio edit) (συμμετέχει η Ευρυδίκη)

Τα video clips του dvd
01. Χωρίς εσένα
02. Μια φορά (συμμετέχει η Κατερίνα Μουτσάτσου)
03. Θέλω τόσο να σε δω (ντουέτο με την Ευρυδίκη)
04. Μαύρη γη
05. Μετράω
06. Επειδή δεν σ' αντέχω
07. Μια φορά (live performance) (συμμετέχει η Κατερίνα Μουτσάτσου)
08. Θέλω τόσο να σε δω (live performance) (ντουέτο με την Ευρυδίκη)