"κλικ για μεγέθυνση"
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΡΕΝΤΖΗ

Music Corner

"Σε Ελληνικά και Ρώσικα μονοπάτια"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κατερίνα Κουρεντζή είναι μία νέα τραγουδίστρια με ξεχωριστή φωνή και εμφάνιση. Ασχολείται με το τραγούδι και τη μουσική πολλά χρόνια καθώς είναι αυτό που την έχει κερδίσει από την παιδική της ηλικία. Έχει τελειώσει στο Εθνικό Ωδείο πιάνο και αρμονία. Επίσης έχει σπουδάσει νομική και διεθνείς σχέσεις και γνωρίζει 6 γλώσσες.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής μουσικής όπως τον Γ. Σπανό, τον Γ. Χατζηνάσιο, τον Σ. Κορκολή, τον Μ. Χατζηγιάννη, την Κ. Γαρμπή, τον Γ. Ζουγανέλη, την Ν. Θεοδωρίδου, τον Σ. Γονίδη και πολλούς άλλους... Επίσης ήταν η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Fata Morgana.
Η Κατερίνα σ' αυτό το cd είχε την τύχη να της εμπιστευτεί ο μοναδικός Μίμης Πλέσσας 5 μεγάλες επιτυχίες του και να της δώσει την άδεια να διασκευαστούν και στα ρωσικά με εντελώς καινούργιο στίχο. Την όλη ιδέα της ενορχήστρωσης την είχε ο ταλαντούχος ενορχηστρωτής Σπύρος Ράπτης.
Οι ερμηνείες της Κατερίνας έχουν δώσει έναν άλλο «αέρα» σε τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και μας έχουν κρατήσει συντροφιά σε καλές και δύσκολες στιγμές μας... Σίγουρα θα αγαπήσετε το «Βρέχει πάλι απόψε» και το «Έκλαψα χθες» και με τις νέες τους εκτελέσεις!
Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και τη βοήθειά σας και σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ!!!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Σύμφωνα με τον Μίμη Πλέσσα το cd αυτό είναι μια προσπάθεια μερικά τραγούδια του να αποκτήσουν πιο νεανικό προφίλ ώστε να τα αγαπήσει η νεολαία. Σέβομαι απόλυτα τον κ. Πλέσσα, όμως θα διαφωνήσω μαζί του. Οι "ύμνοι" που έχει γράψει δεν έχουν καμία ανάγκη να μεταμορφωθούν για να έρθουν κοντά στη νεολαία. Αντίθετα θα έπρεπε να βρεθεί τρόπος οι νέοι να έρθουν κοντά στις πρωτότυπες εκτελέσεις και να εκτιμήσουν τις συνθέσεις του σπουδαίου μας τραγουδοποιού.

Το πρόβλημα δεν έγκειται τόσο στις διασκευές, άλλωστε αυτά τα τραγούδια έχουν επανεκτελεστεί πολλές φορές, αλλά στο πως έγιναν αυτές. Στη παρούσα δουλειά ακούσαμε το "εξωκλήσι στ' ανοιχτά" σε σχεδόν house εκτέλεση ενώ και στα υπόλοιπα έχουν προστεθεί αρκετές δόσεις beat με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν πολύ από την αρχική τους μορφή.

Το cd μπορεί να έχει 12 tracks, όμως στην ουσία διαθέτει μόνο 5 τραγούδια του Πλέσσα. Το "βρέχει πάλι απόψε" σε μπιτάτη εκδοχή, το "έκλαψα χθες" σε ατμοσφαιρικό blues, Το "ξωκλήσι στ' ανοιχτά" σε δύο εκτελέσεις, μία downtempo και μία dance, σχεδόν house όπως έγραψα και πιο πάνω. Το "είμαι για θλίψη" σε jazzy format είναι νομίζω η καλύτερη στιγμή του cd (αν ήταν και τα υπόλοιπα σε ανάλογο στυλ θα είχα πολύ καλά λόγια για το cd!). Το "ένα καράβι" σε εκτέλεση chill out αποτελεί κι αυτό καλή στιγμή.

Όλα τα παραπάνω υπάρχουν ακριβώς στην ίδια μορφή και σε ρώσικη γλώσσα. Έτσι φτάνουμε τα 12 tracks. Και πάλι βέβαια δεν βλέπω το λόγο να υπάρχουν και στα ρώσικα όταν το cd απευθύνεται στην ελληνική αγορά (εκτός αν δεχθούμε ότι πλέον έχουμε και πολλούς ρώσους στη χώρα μας!).

Πάμε και στη Κατερίνα Κουρεντζή η οποία αν και κάνει τώρα το δισκογραφικό της ξεκίνημα, στο βιογραφικό της βλέπουμε πολλές σημαντικές συνεργασίες και μάλιστα σε όλους τους χώρους της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ευχάριστη φωνή - και παρουσία - με καλό τόνο στη φωνή, αλλά και με περιθώρια βελτίωσης της τεχνικής της. Το γεγονός ότι της εμπιστεύεται τραγούδια ο Μίμης Πλέσσας κάτι λέει, έτσι; Θα ήθελα όμως να την ακούσω στο μέλλον με δικά της τραγούδια. Ο jazzy χαρακτήρας μουσικής νομίζω πως της ταιριάζει πολύ και αυτό φαίνεται από τον τρόπο και την άνεση που αποδίδει το "είμαι για θλίψη", σαν να το χαίρεται ιδιαίτερα και η ίδια. Το ζήτημα είναι αν θα τολμούσε να κάνει δικό της δίσκο με jazz τραγούδια σε μια αγορά που λειτουργεί με παρωπίδες βλέποντας μόνο ότι της πασάρει το star system.


HIGHLIGHTS:

... Οι λάτρεις των διασκευών έχουν έναν παραπάνω λόγο να αποκτήσουν το cd ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ένα μικρό τετρασέλιδο με φωτογραφίες και ένα σημείωμα του Μίμη Πλέσσα. Καλό θα χαρακτήριζα το artwork αν και πολύ "φορτωμένο", όμως γενικά το ένθετο είναι μάλλον ελλιπές...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Ξεχωρίζω βάση των διασκευών, γιατί τα τραγούδια είναι έτσι κι αλλιώς επιτυχημένα... "Είμαι για θλίψη", "Ένα καράβι", "Βρέχει πάλι απόψε"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Βρέχει πάλι απόψε
στα δρομάκια τα στενά
κι όμως στη δική σου τη γωνιά είναι ζεστά,
έ
χεις λησμονήσει
την αγάπη τη παλιά
βρέχει πάλι απόψε στη μικρή μας γειτονιά.

Κάποιος περνάει
απ' το σπίτι σου μπροστά
στέκει και κλαίει στη γωνιά
έχει στο στήθος της αγάπης τη φωτιά
στα χείλη του τη παγωνιά"...

(στίχοι: Άκος Δασκαλόπουλος - "Βρέχει πάλι απόψε")


Music Corner

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΡΕΝΤΖΗ

Τίτλος CD
"ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ"
Εταιρεία: OXYGEN MUSIC
Είδος: CD

Ενορχήστρωση
Σπύρος Ράπτης
Φωτογραφίες
Τάκης Διαμαντόπουλος
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 37:50
8/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Βρέχει πάλι απόψε
02. Έκλαψα χθες
03. Το εξωκλήσι στ' ανοιχτά
04. Είμαι για θλίψη
05. Ένα καράβι
06. Το εξωκλήσι στ' ανοιχτά (dance mix)
07. Vetserni gorad
08. Poplats ducha
09. Ocen
10. Alie rosi
11. Karablik
12. Ocen (dance mix)