"κλικ για μεγέθυνση"
ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΙΔΑΚΗΣ

Κρητικά
Music Corner

"Κόκκινο ακρογιάλι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο καινούριος δίσκος του Μανώλη Λιδάκη «γεννήθηκε και μεγάλωσε» σε ένα κόκκινο ακρογιάλι, αφού ο ίδιος αλλά και οι περισσότεροι δημιουργοί του δίσκου, κατάγονται από την Κρήτη και την έχουν πάντα στην καρδιά τους σε όποια γωνιά του κόσμου κι αν βρεθούν.
Δεκατέσσερα τραγούδια που «ανασαίνουν» αγάπη και θάλασσα, φεγγάρια έρωτα και χωρισμού, θέματα που εμπνέονται από το ανθολόγιο της κρητικής τραγουδοποιίας αλλά αφομοιώνουν αβίαστα μια σύγχρονη αισθητική.
Εισαγωγή στο album o «Χορός στο ρυθμό του Συρτού Πεντοζάλη», το ορχηστρικό θέμα από τον Καπετάν Μιχάλη του Νίκου Καζαντζάκη (Μάνος Χατζηδάκις).
Υπάρχει το «Περβόλι», παραδοσιακό κρητικό-ριζίτικο, τρία τραγούδια σε μουσική και στίχους του μεγάλου δάσκαλου της κρητικής μουσικής Κώστα Μουντάκη, ένα του Γιάννη Δερμιτζάκη, ένα του Γιάννη Ξυλούρη, τα υπόλοιπα υπογράφουν γνωστοί σύγχρονοι δημιουργοί όπως οι Ψαραντώνης, Χρίστος Τσιαμούλης, Βαγγέλης Μαρκογιαννάκης, Νίκος Αλεφαντινός, Νίκος Στρατάκης, Ζαχάρης Σπυριδάκης, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι Κώστας Φασουλάς, Ηλίας Βασιλαράς, Νίκος Σαβιόλης, Δέσποινα Σπαντιδάκη και σε ένα τραγούδι η Λιζέτα Καλημέρη.
Η φωνή του Μανώλη Λιδάκη, ζεστή και οικεία, ερμηνεύει τα τραγούδια με τρόπο τόσο μοναδικό, όσο μοναδικό είναι και το ηλιοβασίλεμα στην κορυφή του Ψηλορείτη. Και όποιος κοιτάξει από αυτήν την κορυφή θα δει το Κόκκινο Ακρογιάλι...

Music Corner

ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΙΔΑΚΗΣ

Τίτλος CD
"ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ"
Εταιρεία: ΑΚΤΗ
SONY MUSIC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Μανώλης Λιδάκης
Επιμ. Παραγωγής
Θύμιος Παπαδόπουλος
Ενορχήστρωση
Μανώλης Λιδάκης
Σχεδίαση μακέτας
Μανώλης Κουβίδης
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 58:49
2/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

1. Χορός στο ρυθμό του Συρτού Πεντοζάλη
2. Περβόλι
3. Μ' έκανες και σ' αγάπησα
4. Αποχαιρετισμός
5. Κόκκινο ακρογιάλι
6. Ψέμα κι αν είναι ο έρωτας
7. Θ' ανεβώ στον ουρανό
8. Πέρασ' εκείνος ο καιρός
9. Μεσ' τη χαρά είν' ο πόνος
10. Άσπρα πουλιά
11. Του φεγγαριού το δάκρυ
12. Δε μ' ένοιαζε τυφλός να ζω
13. Εγείραν τα κλωνάρια μου
14. Ο θάνατος του λυράρη