"κλικ για μεγέθυνση"
ΛΩΞΑΝΤΡΑ

Παραδοσιακά / Μικρασιάτικα
Music Corner

"Σχεδόν όπως παλιά..."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί από τον ΚΑΘΡΕΦΤΗ, το πρώτο CD του συγκροτήματος Λωξάντρα, με τίτλο ΣΧΕΔΟΝ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ. Έδρα τους η Θεσσαλονίκη όπου το συγκρότημα ξεκίνησε πρίν από μερικά χρόνια να ασχολείται με την παλιά μουσική και τα τραγούδια, έχοντας πάντα σαν στόχο να τα παρουσιάσουν με σεβασμό στα πρωτότυπα αλλά παράλληλα με μία δημιουργική σημερινή προσέγγιση.
Ο καθένας ξεχωριστά από τα μέλη της ΛΩΞΑΝΤΡΑ αλλά και όλοι μαζί παρέα μελετούν και παρουσιάζουν παλιά μικρασιάτικα, σμυρνέικα, πολίτικα ρεμπέτικα και παραδοσιακά με ένα δικό τους τρόπο. Διακριτικές διασκευές, ανανεωμένες εκτελέσεις σε τραγούδια γνωστά και λιγότερο γνωστά που παρουσιάζονται με τον ήχο του συγκροτήματος που, χωρίς να αποκλείει από το παρελθόν, προσφέρει έναν καινούριο ήχο με μουσικότητα και φαντασία.
Στα 14 τραγούδια του δίσκου ακούγονται αυτοσχεδιασμοί από τα όργανα της ορχήστρας, ρυθμικές πρωτοτυπίες από τα κρουστά και ενδιαφέρουσες ερμηνείες από τους τραγουδιστές, συνέπεια της πολύχρονης απασχόλησής τους με αυτό το ρεπερτόριο. Το CD αυτό που κινείται σε ένα Μεσογειακό Ανατολικό ήχο με προεκτάσεις προς την Ανατολή. Κι όπως καταλήγουν, οι ίδιοι, στο σημείωμα που περιέχεται στο CD :
"Απέναντι στην αισθητική σύγχυση και υπερβολή που καθημερινά βιώνουμε, εμείς αποτυπώσαμε και αντιπαραθέτουμε αυτά τα 9 τεμάχια ηχοσυναισθηματικού περιεχομένου, σύμφωνα με τις δικές μας εμπειρίες, αντιλήψεις, επιλογές και δυνατότητες".
Music Corner

ΛΩΞΑΝΤΡΑ

Τίτλος CD
"ΣΧΕΔΟΝ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ"
Εταιρεία: ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΗΧΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Μωυσής Ασέρ
Επιμ. Παραγωγής
Λουκάς Μεταξάς
Ενορχήστρωση
Λουκάς Μεταξάς
Φωτογραφίες
Κώστας Βούλγαρης
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 46:17
5/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

Τα τραγούδια του cd

01. Ταξίμια
02. Τσερκέζα
03. Αραπίνα μου σκερτσόζα
04. Cay Elinden - Μάνα, μάνα
05. Τσιγγάνικος σκοπός
06. Θέμα στα κρουστά
07. Guzelim
08. Κουκλάκι μου
09. Ταξίμι
10. Μεσ' της Αθήνας τις ομορφιές
11. Ενότητα Χιτζάζ
12. Λιβυσιανή μου πέρδικα
13. Konyali