"κλικ για μεγέθυνση"
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

Music Corner

Λαϊκά / Έντεχνα
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας
pavloszervas@musiccorner.gr
"Πάμε μακριά..."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάμε Μακριά... αυτό ήταν το ζητούμενο. Η έμπνευση της παρέας που δούλεψε γι'αυτό το CD, το έκανε πραγματικότητα. Γιατί ως παρέα ξεκινήσαμε και σαν παρέα ταξιδέψαμε. Και πήγαμε μακριά. Πέρα από τα σύνορα και πάλι εδώ, με το διαβατήριο σε χρήση και την ταυτότητα πάντα στο μέρος της
καρδιάς. Αφιερωμένο στους παλιούς φίλους που το περιμένουν και στους καινούριους που θα το ανακαλύψουν.
Καλή ακρόαση.
Κώστας

12 + 1 τραγούδια με τον Κώστα Μακεδόνα, σε μουσική που έγραψαν οι Μιχάλης Χατζηγιάννης, Γιάννης Σπανός, Λάκης Παπαδόπουλος, Χριστόφορος Γερμενής, Κώστας Σέγγης, Γιώργος Καφετζόπουλος, Γιάννης Φακίρης.
Και σε στίχους των Νίκου Μωραΐτη, Βασίλη Γιαννόπουλου, Τάσου Βουγιατζή, Γιάννη Καλπούζου, Βίκυς Γεροθόδωρου, Θανάση Γκαραβέλα, Νίκου Μητροσύλη.
Το άλμπουμ περιλαμβάνει επίσης τα τραγούδια "Γύριζα" (Luna Tu) των Pintus - R. Musumarra, σε ελληνικούς στίχους του Νίκου Μωραΐτη και ενορχήστρωση του Soumka, "Ο Τρίτος Άνθρωπος" (Confessa) των G. Bella & Mogol, σε ελληνικούς στίχους του Κώστα Μακεδόνα και ενορχήστρωση του Κώστα Μακεδόνα και του Soumka και "Σαν Μπλουζ Κομμάτι - Liberi Da Noi" (L. D' Alessio - V. D' Agostino, ελληνικοί στίχοι: Νίκος Μωραΐτης) στο οποίο, μαζί με τον Κώστα Μακεδόνα, τραγουδά ο Μέμος Μπεγνής.
Bonus Track: "Confessa" (L. D' Alessio - V. D' Agostino). Κυκλοφορεί από τη Legend.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ανάμεσα στο λαϊκό και στο έντεχνο αλλά και με κάποιες pop προεκτάσεις κινείται η νέα δουλειά του Κώστα Μακεδόνα που κυκλοφορεί από τη Legend με τίτλο "πάμε μακριά..." Δουλειά που μπορεί βάση του ήχου της να χαρακτηριστεί πολυσυλλεκτική, όμως για να πας και πολύ ...μακριά δεν είναι! Καλά τραγούδια σίγουρα έχει, απλώς δεν διέκρινα πουθενά το πολύ σπουδαίο κομμάτι (μικρή εξαίρεση ίσως το "σαν μπλουζ κομμάτι" για το οποίο γράφω παρακάτω).

Συνεργασίες έκπληξη θα χαρακτήριζα αυτές με τον ροκά Λάκη Παπαδόπουλο, αλλά και με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη που έγραψε ένα καθαρά λαϊκό τραγούδι (ακίνητη) και μια μπαλάντα (μη φοβάσαι). Η μπαλάντα καλή, το "ακίνητη" δεν μου άρεσε καθόλου και απορώ πως επιλέχθηκε ως πρώτο single για το cd. Η συνεργασία με τον Γιάννη Σπανό δεν με εκπλήσσει καθώς ο γνωστός συνθέτης τελευταία δίνει τραγούδια του κυριολεκτικά παντού! Μια συνεργασία πάντως που θα συζητηθεί είναι το ντουέτο με τον Μέμο Μπεγνή στη διασκευή του Liberi da noi. Κυρίως λόγω του ότι προέκυψε ένα πολύ καλό τραγούδι, ίσως το καλύτερο του cd ("σαν μπλουζ κομμάτι" ο ελληνικός τίτλος του). Το τραγούδι αυτό ξεχωρίζει σαφώς και ξεφεύγει ποιοτικά απ' όλα τα υπόλοιπα, ενώ και ο Μπεγνής δίνει εξαιρετικά δείγματα ερμηνείας και μάλιστα στα Ιταλικά! Καθαρόμαιμο λαϊκό το "λάθος άνθρωπο πληγώνεις" των Κώστα Σέγγη και Τάσου Βουγιατζή, ξεχωρίζει επίσης στο album.

Στο τέλος του cd, αυτό που διαπιστώνω είναι ότι ξεχώρισα κυρίως τις τρεις διασκευές των ιταλικών τραγουδιών. Γενικά πάντως πρόκειται για μια φιλότιμη δουλειά που είναι εμφανής ο στόχος της να προσφέρει καλά τραγούδια σ' αυτούς που θα την αγοράσουν. Κι αυτό στην εποχή μας μετράει πολύ...


HIGHLIGHTS:

... Τα τρία ιταλικά τραγούδια που υπάρχουν διασκευασμένα στο album ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Θα βρείτε τους στίχους των τραγουδιών πλαισιωμένους από ένα όμορφο διακριτικό artwork. ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Σαν μπλουζ κομμάτι", "Λάθος άνθρωπο πληγώνεις", "Πάμε μακριά ", "Γύριζα", "Ο τρίτος άνθρωπος", "Μη φοβάσαι"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Θα βάλω κάτι κάτι απ' τα παλιά
σαν μπλουζ κομμάτι
να 'μαστε αγκαλιά
να γίνουν όλα γύρω μουσική
και πάνω απ' όλα
να 'σαι πάντα εσύ.

Δεν είναι έτσι η καρδιά
δεν έχει για όλους ανοιχτά
έρχονται, φεύγουν οι έρωτες
μα εσύ 'σαι πάντα μέσα"...

(στίχοι: Νίκος Μωραΐτης - "Σαν μπλουζ κομμάτι")

Music Corner

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

Τίτλος CD
"ΠΑΜΕ ΜΑΚΡΙΑ..."
Εταιρεία: LEGEND
Είδος: CD

Υπεύθ. Παραγωγής
Γιώργος Μακράκης
Ενορχήστρωση
Θανάσης Βήχος
Φωτογραφίες
Τάσος Βρεττός
Artwork
Μαρίλη Κόλια
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 52:38
10/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Πάμε μακριά
02. Βάλε τραγούδια λαϊκά
03. Δεν άντεξα
04. Ο τρίτος άνθρωπος
05. Ακίνητη
06. Σαν μπλουζ κομμάτι - Liberi da noi (συμμετέχει ο Μέμος Μπεγνής)
07. Λάθος άνθρωπο πληγώνεις
08. Δύναμη
09. Μη φοβάσαι
10. Βάζω φωτιά
11. Σαν αετός θα σηκωθώ
12. Γύριζα
13. Confessa (bonus track)