"κλικ για μεγέθυνση"
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΖΗ

Έντεχνα / Pop / Λαϊκά
Γράφει ο
Πάνος Κατσαρίδης

"Απροσδόκητος ήλιος"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανανεωμένη επανέρχεται στη δισκογραφία μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας η Χριστίνα Μαραγκόζη. Στο νέο της άλμπουμ «Απροσδόκητος Ηλιος» το λαϊκό με το ροκ στοιχείο συνδυάζονται αρμονικά αποκαλύπτοντας το σύγχρονο πρόσωπο της ερμηνεύτριας.
Ο «Απροσδόκητος Ηλιος» είναι μια συλλογή τραγουδιών καταξιωμένων δημιουργών, που στήνουν μια γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, δίνοντας το νέο στίγμα της Χριστίνας Μαραγκόζη στην ελληνική μουσική πραγματικότητα.
To CD περιέχει τραγούδια που την μουσική υπογράφουν οι: Τάσος Γκρους, Νίκος Ζιώγαλας, Παντελής Θαλασσινός, Ανδρέας Λάμπρου, Κώστας Μακεδόνας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αντώνης Μιτζέλος, Λάκης Παπαδόπουλος, Βίκτωρ Πολυδώρου, Μάνος Πυροβολάκης, Μιλτιάδης Πασχαλίδης.
Στίχους των: Μάνου Ελευθερίου, Νίκου Ζιώγαλα, Ηλία Κατσούλη, Νίκου Μωραίτη, Βίκυς Γεροθόδωρου, Αναστασίας Μουτσάτσου, Αννας Ιωαννίδου, Χάρη Καφετζόπουλου, Μαρίνας Αρμεύτη, Μαίρης Λαμπαδίτη, Γιάννη Μαύρου.
Η ενορχήστρωση και η διεύθυνση ορχήστρας είναι του Αντώνη Μιτζέλου και η παραγωγή του Βίκτωρα Πολυδώρου για την POLUMUSIC.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Μετά από αρκετό καιρό συνειδητής αποχής από τη δισκογραφία η Χριστίνα Μαραγκόζη, επιστρέφει με ένα δίσκο - "απροσδόκητο ήλιο"! Η επιλογή της να μην ακούσει τις "σειρήνες" και να μείνει μακριά από το ρεύμα του εύκολου σουξέ και της πίστας, είχε σαν αποτέλεσμα, μια δουλειά που υπογράφουν μερικοί από τους κορυφαίους σύγχρονους συνθέτες και στιχουργούς που διαθέτει αυτή η χώρα...

Το ότι η Χριστίνα Μαραγκόζη έχει μια σπουδαία φωνή δεν το έχει αμφισβητήσει ποτέ κανείς. Ακούγοντας το δίσκο ένιωσα ότι όλοι αυτοί οι δημιουργοί θέλησαν να "χρησιμοποιήσουν" στο έπακρο αυτή τη φωνή και να της δώσουν την ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί με ευκολία να περνάει από το έντεχνο στο λαϊκό τραγούδι και από εκεί στην ...ηλεκτρική μπαλάντα.

Το cd ξεκινάει με το πολύ δυναμικό και αισιόδοξο "Απροσδόκητος Ηλιος" σε στίχους Βίκυς Γεροθόδωρου και μουσική του Βίκτωρα Πολυδώρου, ο οποίος υπογράφει και την παραγωγή του δίσκου. Το τραγούδι αυτό, όπως και το "Ξαναγυρίζω" των Ανδρέα Λάμπρου και Αννας Ιωαννίδου, βγάζουν προς τα έξω τη ροκ πλευρά της ερμηνεύτριας, που εμάς μας αρέσει πολύ.

Υπέροχα κομμάτια είναι το "Νυχτώνει γύρω" των Μιλτιάδη Πασχαλίδη και Νίκου Μωραΐτη, αλλά και το "Νύχτες ατέλειωτες" των Αντώνη Μιτζέλου και Μαρίνας Αρμεύτη. Πολύ μας άγγιξαν οι στίχοι του ποιητή Μάνου Ελευθερίου στο κομμάτι "Δεν έχω τίποτα δικό σου", που έντυσε μουσικά ο Παντελής Θαλασσινός και απογείωσε με την ερμηνεία της η Χριστίνα.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει και δύο ντουέτα. Το πρώτο με τον Νίκο Ζιώγαλα, σε δικούς του στίχους και μουσική, έχει τίτλο "Χωρισμός", ενώ το δεύτερο, με τίτλο "Γυρίζω σελίδα" είναι ένα τραγούδι των Μάνου Πυροβολάκη και Βίκυς Γεροθόδωρου, στο οποίο συμμετέχει ερμηνευτικά ο Αντώνης Μιτζέλος.

Ολα πάντως τα τραγούδια είναι αξιόλογα και έχουν μια αίσθηση φρεσκάδας, η οποία οφείλεται εν πολλοίς και στην ατμοσφαιρική ενορχήστρωση του Αντώνη Μιτζέλου.


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Μας άρεσε πολύ το "ροκ" εξώφυλλο του δίσκου, που φανερώνει μια άγνωστη μέχρι σήμερα πλευρά της Μαραγκόζη, ενώ μέσα στο ένθετο υπάρχουν όλοι οι στίχοι των τραγουδιών, φωτογραφίες από την ηχογράφηση και ένα συναισθηματικό σημείωμα της ερμηνεύτριας.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Απροσδόκητος ήλιος", "Ξαναγυρίζω", "Χωρισμός", "Νυχτώνει γύρω", "Νύχτες ατέλειωτες" και βέβαια το "Δεν έχω τίποτα δικό σου"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ποιός το περίμενε πως θα 'μενες ανάμνηση
πως θα γινόσουν ένας ίσκιος και μια πλάνη
κάτι που ανέτρεψε ο καιρός με μια του άρνηση
και μια εκδίκηση θαρρείς την πιο μεγάλη.

Δεν έχω τίποτα δικό σου που να κράτησα
κανένα ενθύμιο, καμιά φωτογραφία
ίσως το φταίξιμό μου ήταν που γονάτισα
γυρνώντας πλάτη στη μεγάλη ευτυχία..."


(στίχοι: Μάνος Ελευθερίου - "Δεν έχω τίποτα δικό σου")


Music Corner

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΖΗ

Τίτλος CD
"ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟΣ ΗΛΙΟΣ"
Εταιρεία: POLYMUSIC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Βίκτωρ Πολυδώρου
Επιμ. Παραγωγής
Πόλυ Βόγλη
Φωτογραφίες
Avgoulis - Scoulos
Artwork
Εκδόσεις Αδάμ
1 CD 15 Tracks
Διάρκεια CD: 51:22
5/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Απροσδόκητος ήλιος
02. Χωρισμός
03. Αν μ' αγαπάς
04. Νυχτώνει γύρω
05. Της νύχτας το καράβι
06. Δεν έχω τίποτα δικό σου
07. Δεν νοιώθω τίποτα
08. Κόκκινο πανί
09. Ξαναγυρίζω
10. Νύχτες ατέλειωτες
11. Δεν μ' αγαπάς
12. Γυρίζω σελίδα (συμμετέχει ο Αντ. Μιτζέλος)
13. Θα με βρεις
14. Ματ κίνηση
15. Αχ όνειρο της Κυριακής