"κλικ για μεγέθυνση"
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ

Music Corner

"Πάντα μαζί"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρώτο cd-single του Κώστα Μαρτάκη είναι γεγονός!
4 τραγούδια, 4 επιτυχίες που ήδη ακούγονται δυνατά στα ραδιόφωνα, μεταξύ των οποίων και το μεγάλο hit του καλοκαιριού "Θέλω επειγόντως διακοπές".
Το αποτέλεσμα υπογράφουν ο Δημήτρης Κοντόπουλος που έχει κάνει και την παραγωγή, ο Νίκος Γρίτσης, ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, η Ελεάνα Βραχάλη αλλά και ο Γιάννης Δόξας που έχει γράψει τους στίχους στο "Γι' αυτό χειροκροτήστε την", την ελληνική διασκευή του "Bisogna Saper Perdere".


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Δεκάδες εξώφυλλα, διάφορα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα, απίστευτη διαφήμιση, εμφανίσεις με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου και επιτέλους (;) το πολυαναμενόμενο πρώτο δισκογραφικό του εγχείρημα. Ο Κώστας Μαρτάκης έχοντας βελτιώσει αισθητά τις φωνητικές του ικανότητες, κάτι που είναι ιδιαίτερα εμφανές σε όλα τα τραγούδια του cd, παρουσιάζει ένα single με τέσσερα τραγούδια, που ευτυχώς για τον ίδιο κινούνται όλα σε καθαρά pop ρυθμούς.

Μεγάλου ατού στο πρώτο του βήμα, ο Δημήτρης Κοντόπουλος που έχει αναλάβει εξολοκλήρου την παραγωγή του single, υπογράφοντας ωστόσο συνθετικά μόλις ένα τραγούδι και κάνοντας την ενορχήστρωση σε ακόμη ένα. Το ρυθμικό "Γι' αυτό χειροκροτήστε την", η διασκευή του ιταλικού "Bisogna saper perdere" ακούγεται ευχάριστα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα 70's που δείχνει να ταιριάζει στο στυλ του καλλιτέχνη. Το "Ναι" όπως και το "Πάντα μαζί", σε μουσική Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και στίχους Ελεάνας Βραχάλη, δεν ξεχωρίζουν για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, ενώ αμφότερα κινούνται περίπου στο ίδιο μουσικό ύφος. Αξιοπρόσεκτη και στα δυο κομμάτια, ωστόσο είναι η πολύ καλή ερμηνεία του τραγουδιστή που αποδεικνύει την προσπάθεια που καταβάλει για βελτίωση. Τέταρτο και τελευταίο τραγούδι, το γνωστό "Θέλω επειγόντως διακοπές" δείχνει να μην ταιριάζει με το κλίμα της περιόδου αφού βουτιές κάτω από την πανσέληνο - όπως χαρακτηριστικά λένε οι στίχοι του τραγουδιού, δια χειρός Νίκου Γρίτση - ενδείκνυνται για το καλοκαίρι και όχι για μερικές μέρες πριν από τα Χριστούγεννα!

Γενικότερα, η αίσθηση που αφήνει το πρώτο εγχείρημα του νεαρού Μαρτάκη, είναι ότι προσπαθεί ή μάλλον προσπαθούν οι γύρω του, να βρουν το ύφος που θα ακολουθήσει. Απόδειξη και το tracklist που περιλαμβάνει δυο ρυθμικά τραγούδια και δυο μπαλάντες. Χωρίς να υπάρχει το πολύ δυνατό ρυθμικό κομμάτι στο εν λόγω single, προκειμένου να υπάρχει σαφές μέτρο σύγκρισης, τα mid tempo κομμάτια δείχνουν να ταιριάζουν περισσότερο στον καλλιτέχνη, αρκεί να αποτελούν αξιόλογες εμπνεύσεις και να έχουν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης.


HIGHLIGHTS:

... Οι ανέλπιστα καλές ερμηνείες, που ίσως αποτελούν και το σημαντικότερο επίτευγμα σε αυτή τη δουλειά ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Στο χρώμα των ματιών του Μαρτάκη, το ένθετο του cd περιλαμβάνει μια μικρή αφίσα του καθώς και τους συντελεστές των τραγουδιών. Περίμεναμε σίγουρα κάτι πολύ πιο δημιουργικό....

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Πάντα μαζί", "Γι' αυτό χειροκροτήστε την"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Σ' αγάπησα κι εγώ
και έκανα ευχές στον ουρανό για σένα
τα πάντα ευχήθηκα
κι ας τα φοβήθηκα...

Σ' αγάπησα κι εγώ
με θαύμα μοιάζει μ' ένα ευλογημένο ψέμα
κι όταν σε φίλησα
όλος πλημμύρισα"...

(στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη - "Πάντα μαζί")


Music Corner

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ

Τίτλος CD
"ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ"
Εταιρεία: SONY - BMG
Είδος: CD Single

Διεύθ. Παραγωγής
Δημήτρης Κοντόπουλος
Φωτογραφίες
Ντίνος Διαμαντόπουλος
Γιώργος Καλφαμανώλης
Artwork
Γιώργος Τούμπαλης
1 CD 4 Tracks
Διάρκεια CD: 13:06
11/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Γι' αυτό χειροκροτήστε την
02. Ναι
03. Πάντα μαζί
04. Θέλω επειγόντως διακοπές