"κλικ για μεγέθυνση"
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Λαϊκά - Μπαλάντες
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας

"Μ' αγαπάει ο Θεός τελευταία"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι αρκετά σπάνιο στις μέρες μας ένας νέος τραγουδιστής να διαθέτει μια μεγάλη φωνή και να διακρίνεται ταυτοχρόνως από ένα χαρακτηριστικό ηχόχρωμα, το οποίο μάλιστα, στην προκειμένη περίπτωση γοητεύει παράξενα λόγω του νεαρού της ηλικίας του.
Ένας έτοιμος τραγουδιστής ...από καιρό στο πρώτο δισκογραφικό του βήμα που γίνεται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες.
Μια παρέα ταλαντούχων ανθρώπων εργάστηκε γι' αυτό:
Ο παραγωγός του Δημήτρης Χατζόπουλος που τον γνώρισε σε πίστα της Αθήνας όπου τραγουδάει φέτος και υπόγραψε αμέσως συμβόλαιο μαζί του, ο μουσικός - ενορχηστρωτής Θανάσης Βήχος που δούλεψε στο studio νυχθημερόν για να δημιουργήσει μια δουλειά πραγματικά θερμή, ολοκληρωμένη και σύγχρονη και ο πρωτοεμφανιζόμενος συνθέτης - στιχουργός Μάριος Τσικνής (έχει γράψει τα οκτώ από τα δέκα τραγούδια του cd) που εντυπωσιάζει με την ευρηματικότητα των μελωδιών του
και των στίχων του.
Ο Στέλιος Μάξιμος είναι γεννημένος λαϊκός τραγουδιστής. Διακρίνεται όμως από την υπερβολική άνεση να ερμηνεύει και τραγούδια άλλης φόρμας όπως το πρώτο single από το cd του που είναι ένα ποπ-dance τραγούδι, το ομότιτλο «Μ' Αγαπάει ο Θεός Τελευταία».
Και τα δέκα τραγούδια ξεχωρίζουν για την προσωπικότητα τους, την πρωτοτυπία τους και την αμεσότητα τους. Τόσο πολύ που η επιλογή των single παρουσιάζει χαρακτηριστική δυσκολία.
"Μ' Αγαπάει ο Θεός Τελευταία", ένα cd που θα αγαπηθεί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο τραγούδι. Μαζί του θα ερωτευθείτε, θα διασκεδάσετε, θα χορέψετε και σίγουρα θα τραγουδήσετε. Και θα αγαπήσετε έναν τραγουδιστή νέο, όμορφο, με χιούμορ και θετική διάθεση πάντα στη ζωή του που διαθέτει το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας, ένα ζεστό και χαρακτηριστικό ηχόχρωμα στη φωνή του, η οποία ελίσσεται εντυπωσιακά από το λαϊκό στο ποπ και στο ατμοσφαιρικό ερωτικό τραγούδι.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Με 10 τραγούδια μπαίνει στην ελληνική δισκογραφία ο Στέλιος Μάξιμος, ένας ακόμα νέος τραγουδιστής που δεν χρειάστηκε να μπει σε reality για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα (άρα, υπάρχει ακόμα ελπίδα!!!) Η γιαγιά του είναι μια τεράστια μορφή της παραδοσιακής μουσικής μας, η Ειρήνη Κονιτοπούλου - Λεγάκη, ενώ πατέρας του είναι ο γνωστός μουσικός Δημήτρης Βύζας. Ξεκινάει με "γερές βάσεις" λοιπόν ο Στέλιος Μάξιμος.

Το cd "μ' αγαπάει ο Θεός τελευταία" κινείται σε ρυθμούς κατά βάση λαϊκούς, με προεκτάσεις όμως προς τη pop. Διαθέτει επίσης πολλές μπαλάντες. Αν εξαιρέσουμε τα tracks 5-7 που δεν μου άρεσαν, τα υπόλοιπα κομμάτια του album έχουν κάτι να δώσουν. Ανάλαφρα τραγούδια που ακούγονται όμως ευχάριστα. Το "χαρισμένα" είναι το καλύτερο κομμάτι κατά τη γνώμη μου, ενώ καλά είναι και τα "θα πιω μονάχα ένα" και "δεκατρία". Ευχάριστη διάθεση προκαλεί το "μ' αγαπάει ο Θεός τελευταία", το μοναδικό κομάτι με pop ρυθμό. Βλέπω επίσης να κάνει επιτυχία και ο ..."γίγαντας"! Πάντως ο τίτλος του νομίζω πως είναι λίγο "αντιεμπορικός", έτσι;

Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει... Μιλάω για τη μουσική του "μη μου λες"... Όσο κι αν παίδεψα τη μνήμη μου, δεν κατάφερα να επαναφέρω το τραγούδι που μου θυμίζει η μουσική του...

Όσο για τον Στέλιο Μάξιμο διαθέτει πολύ καλά φωνητικά προσόντα και αυτό δεν χωράει αμφισβήτηση. Θα ήθελα πάντως να σταθώ και στον Μάριο Τσικνή που έχει συνθέσει τα περισσότερα τραγούδια του album μέσα από τα οποία φαίνεται πως προέκυψε ένας ακόμα συνθέτης που θα δώσει επιτυχίες στο συγκεκριμένο χώρο που κινείται.

Προσέξτε αυτό το album, έχει αρκετά τραγούδια με πιθανότητες να σας αρέσουν.


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ανοίγει σε στυλ "φυσαρμόνικας" το 12σέλιδο ένθετο στο οποίο θα βρείτε τους στίχους των τραγουδιών, ένα σημείωμα του ίδιου του Μάξιμου και φυσικά φωτογραφίες. Τίποτα ιδιαίτερο το εξώφυλλο...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Χαρισμένα", "Δεκατρία", "Θα πιω μονάχα ένα", "Μ' αγαπάει ο Θεός τελευταία", "Ο γίγαντας"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Φεύγεις δίχως να σε νοιάζει
που θα ζούμε χωριστά
φεύγεις και αφήνεις πίσω
μία έρημη καρδιά.
Φύγε για να μη σε βλέπω
αφού πια δεν με πονάς
φύγε και να μη διστάσεις
τίποτα δεν μου χρωστάς.

Και χαρισμένα
τα βράδια που τρελαίνομαι για σένα
αισθήματα βαθιά μα προδομένα
απόψε μπρος στα πόδια σου πετώ.

Και χαρισμένα
τραγούδια που αφιέρωνα σε σένα
τα σχέδια που πήγαν στα χαμένα
και ένα τελευταίο σ' αγαπώ"...

(στίχοι: Βαγγέλης Συρόπουλος - "Χαρισμένα")


Music Corner

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Τίτλος CD
"Μ' ΑΓΑΠΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ"
Εταιρεία: MINOS - EMI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Δημήτρης Χατζόπουλος
Ενορχήστρωση
Θανάσης Βήχος
Φωτογραφίες
Charlie Makkos
Artwork
Μίνως Ζαριφόπουλος
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 39:33
4/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Μη μου λες
02. Μ' αγαπάει ο Θεός τελευταία
03. Χαρισμένα
04. Ο γίγαντας
05. Βάι - βάι
06. Παράπονό μου
07. Δεν είσαι εσύ
08. Θα πιω μονάχα ένα
09. Δεκατρία
10. Έρωτας της μιας βραδιάς