"κλικ για μεγέθυνση"
ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ

Music Corner

Έντεχνα / Λαϊκά
"Υπέροχα μονάχοι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1982. Μια Πιρόγα ξεκινά το θρυλικό ταξίδι της στη δισκογραφία με τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου. Είκοσι τέσσερα χρόνια αργότερα τρεις φίλοι και συνοδοιπόροι του, ο Άλκης Αλκαίος, ο Μανώλης Μητσιάς και ο Χρήστος Θηβαίος συναντιούνται με αφορμή τη νέα δισκογραφική δουλειά 'Ύπέροχα Μονάχοι" που μόλις κυκλοφόρησε από την εταιρία Legend. Τι έχει αλλάξει από τότε; Πολλά, μα και τίποτα...

Αυτή τη φορά, ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος μεταφέρει στις αποσκευές του δεκατρία νέα κομμάτια και συνεχίζει τη διαχρονική συνεργασία του με τον στιχουργό Άλκη Αλκαίο. Ολοκληρώνει έτσι το μεγάλο ταξίδι που άρχισαν μαζί πριν από τρεις περίπου δεκαετίες, δίνοντας στην ελληνική μουσική επιτυχίες όπως "Ρόζα", "Πάντα Γελαστοί" κ.ά. Βασικός ερμηνευτής στο νέο άλμπουμ παραμένει ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ξεδιπλώνει όλες τις ερμηνευτικές ικανότητές του και μαγεύει με τη μοναδική φωνή του. Μέσα από τα λόγια των "Αργώ", "Της θάλασσας τα μάγια" (με τη Μαρία Σπυροπούλου στη δεύτερη φωνή), "Κούκος μόνος σ' ένα ταμπλό", "Πυραμίδες", 'Ύπνοβάτης" (με τη σύμπραξη του Θάνου Μικρούτσικου στα φωνητικά), "Το ραβδί και το κλειδί", "Χάρτινη ζωή" και "Στου Αδάμ την εξορία", ο καταξιωμένος τραγουδιστής παρασύρει τους ακροατές σε ανεξερεύνητα μουσικά μονοπάτια που σίγουρα θα αγαπήσουν.

Ο Θάνος Μικρούτσικος εμπιστεύτηκε δύο τραγούδια του στον ερμηνευτή - παραμυθά Χρήστο Θηβαίο, έναν από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της νεότερης γενιάς που, χρόνια τώρα, εργάζεται ακούραστα και με πάθος για το ελληνικό τραγούδι. Η αισθαντική, εκφραστική φωνή του δένει μοναδικά με τους ήχους και τους στίχους των "Ωροσκόπιο" και "Blues οη the road" και συνάδει απόλυτα με το λυρικό ύφος του δίσκου. Τρία ακόμα κομμάτια, τα "Παντομίμα", "Στης γοργόνας το φτερό" και "Σιντάρτα" ερμηνεύει με το προσωπικό και ιδιαίτερα συναισθηματικό "στιλ που έχει καθιερώσει, ο ίδιος ο δημιουργός.

Η ενορχήστρωση του δίσκου έγινε από τον Θάνο Μικρούτσικο με τη βοήθεια της Βάσως Δημητρίου, η οποία επιμελήθηκε επίσης την ηχογράφηση και το μουσικό υλικό. Εξίσου σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν οι Σταύρος Λάντσιας και Γιώτης Κιουρτσόγλου, με το δημιουργικό παίξιμό τους. Στα τραγούδια, τέλος, έδωσε πνοή μια πλειάδα εξαίρετων μουσικών, οι Βάσω Δημητρίου (ακουστική, κλασική, ηλεκτρική κιθάρα), Σταύρος Λάντσιας (ντραμς, κρουστά, πιάνο, synthi), Γιώτης Κιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο), Χρήστος Κωνσταντίνου (μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά), Ίρις Λουκά (βιολί, βιόλα), Δημήτρης Γιαννόπουλος (τενόρο σαξόφωνο), Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν).

Ο ακούραστος, πολυτάλαντος Θάνος Μικρούτσικος εμφανίζεται και στα πλήκτρα (πιάνο, synthi). Την παραγωγή υπογράφει ο Γιώργος Μακράκης. Υπέροχα μονάχοι όλοι τους, ρίχνουν άγκυρα στην καρδιά μας και έρχονται να συντροφέψουν με τους σκοπούς του έρωτα, του ονείρου και του πάθους τις πιο πολύτιμες στιγμές μας.Music Corner

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ
ΑΛΚΗΣ ΑΛΚΑΙΟΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ

Τίτλος CD
"ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΟΝΑΧΟΙ"
Εταιρεία: LEGEND
Είδος: CD

Υπεύθ. Παραγωγής
Γιώργος Μακράκης
Φωτογράφηση
Τάσος Βρεττός
Artwork
Μαρίλη Κόλια
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 52:23
11/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Αργώ (Μανώλης Μητσιάς)
02. Της θάλασσας τα μάγια (Μανώλης Μητσιάς & Μαρία Σπυροπούλου)
03. Κούκος μονός σ' ένα ταμπλό (Μανώλης Μητσιάς)
04. Πυραμίδες (Μανώλης Μητσιάς)
05. Ωροσκόπιο (Χρήστος Θηβαίος)
06. Παντομίμα (Θάνος Μικρούτσικος)
07. Blues on the road (Χρήστος Θηβαίος)
08. Στης γοργόνας το φτερό (Θάνος Μικρούτσικος)
09. Υπνοβάτης (Μανώλης Μητσιάς & Θάνος Μικρούτσικος)
10. Το ραβδί και το κλειδί (Μανώλης Μητσιάς)
11. Χάρτινη ζωή (Μανώλης Μητσιάς)
12. Στου Αδάμ την εξορία (Μανώλης Μητσιάς)
13. Σιντάρτα (Θάνος Μικρούτσικος)