"κλικ για μεγέθυνση"
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΟΤΩΝΑΚΗΣ

Έντεχνα / Rock
Γράφει η
Εβίτα Αντωνέλλου
e.antonellou@musiccorner.gr

"Πρόσωπα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο τραγουδοποιός Στέλιος Μποτωνάκης έκανε την εμφάνιση του στην ελληνική μουσική πραγματικότητα το Μάιο του 2003 με τη δισκογραφική δουλειά « Έξω απ' το χρόνο» που κυκλοφόρησε από τη Universal.
Ο μουσικός τύπος έγραψε τότε πως το «Έξω απ' το χρόνο» ήταν μια από τις πέντε καλύτερες μουσικές προτάσεις της τελευταίας δεκαετίας κι αυτό ήταν μια κριτική που στις μέρες μας δεν γράφεται εύκολα για έναν καλλιτέχνη, πόσο μάλλον όταν αυτός είναι πρωτοεμφανιζόμενος τραγουδοποιός και η κριτική αφορά το σύνολο του: τους στίχους του, τη μουσική του και την ερμηνεία του.
Όμως ο Στέλιος Μποτωνάκης δεν αρκέστηκε στις πολύ καλές κριτικές. Έχοντας μέσα του έντονο το στοιχείο της ανατροπής - πράγμα που διαπιστώνει κανείς ακούγοντας τα τραγούδια του - έκανε ο ίδιος μια μουσική αντιπρόταση που είναι πολύ απλά ένας καινούργιος δίσκος.
Ο καινούργιος δίσκος του Στέλιου Μποτωνάκη με τίτλο «Πρόσωπα» κυκλοφορεί αρχές Ιουνίου του 2006 από την ανεξάρτητη εταιρεία X.art.ici και περιέχει 11 τραγούδια σε μουσική και στίχους του ίδιου ενώ σε 4 τραγούδια τους στίχους υπόγραφει ο Ξενοφών Ζαβός. Τις ενορχηστρώσεις έκαναν ο Γιάννης Στεργίου,ο Σταύρος Λάντσιας και ο Μιχάλης Καπούλας.
Η ερμηνεία του Στέλιου Μποτωνάκη είναι ιδιαίτερη. Ερμηνεύοντας τα τραγούδια με τη βαθιά και αισθαντική φωνή του, περνά από τα σκοτεινά δρομάκια της ψυχής έχοντας όμως κατά νου εκείνα τα διαλείμματα φωτός που οδηγούν τόσο τον ίδιο, όσο και τον ακροατή σε μια προσωπική κάθαρση.
Με ύφος ροκ και έντεχνο παράλληλα, με σύγχρονη και δυναμική ενορχηστρωτική άποψη, αποτελεί μια εκρηκτική - κυριολεκτικά - παρουσία που καθηλώνει το ακροατήριο, παντρεύοντας τον σύγχρονο ήχο με τον παλιό, δημιουργώντας έτσι ένα μουσικό υπόβαθρο που αναδεικνύει, χωρίς να κουκουλώνει, τόσο τα φωνητικά προσόντα του Στέλιου Μποτωνάκη (η βαθιά μπάσα φωνή του εκτείνεται δυναμικά μεν, αρμονικά δε καλύπτοντας ένα μεγάλο μουσικό εύρος), όσο τις σολιστικές ερμηνείες και τους ηλεκτρονικούς προγραμματισμούς των εξαίρετων μουσικών που τον περιβάλλουν. Καλή μας ακρόαση!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Η δεύτερη δισκογραφική πρόταση του Στέλιου Μποτονάκη περιέχει τραγούδια με διαφορετική ατμόσφαιρα και ύφος το καθένα. Ήχοι που ταξιδεύουν από τη μπαλάντα, στην ηλεκτρονική, ένα κάπως σκοτεινό ροκ, αλλά και σημεία με ελαφρύ λαϊκό ήχο και ένα στυλ μπόσσα νόβας!

Γράφοντας τη μουσική και τους στίχους στα περισσότερα τραγούδια του δίσκου και έχοντας την ερμηνεία σε όλα παρουσιάζει μια πολύ προσωπική άποψη στο μουσικό χώρο. Θα μου άρεσε πάντως να ακούσω δουλειά του και από άλλους ερμηνευτές.


HIGHLIGHTS:

... Η ποικιλία των ήχων, το πιάνο του Σταύρου Λάντσια, αλλά και η θεματολογία των τραγουδιών που είναι λίγο διαφορετική ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Απλό, λίγο σκοτεινό, με φωτογραφίες και τους στίχους των τραγουδιών

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Το ήδη γνωστό "αλλάζει ο καιρός", το "η νύχτα κόκκινο κρασί" γιατί πάντα είχαμε αδυναμία στα σκοτεινά κομμάτια που η συνοδεία του πιάνου κυριαρχεί και τέλος το "Εύα" για το ρυθμό, το σκεπτικό, το όνομα, όλα!

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Η Εύα σήκωσε παντιέρα,
Έκανε τη νύχτα μέρα
Και στη νέα εποχή
Πλάσαρε την εκδοχή της
Πως του έρωτα ο καημός
Είναι ο πόθος της ο κρυφός
"...

(στίχοι: Ξενοφώντας Ζαβός - "Εύα")


Music Corner

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΟΤΩΝΑΚΗΣ

Τίτλος CD
"ΠΡΟΣΩΠΑ"
Εταιρεία: X.ART.ICI
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Ράνια Τσάκαλη
Άκης Γκολφίδης
Γιάννης Στεργίου
Φωτογραφίες
Ιάκωβος Χατζησταύρου
Artwork
Μαρίτα Μαντάλα
Ράνια Τσάκαλη
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 38:33
6/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Αλλάζει ο καιρός
02. Πρόσωπα
03. Βγαίνω στο φως
04. Έρχεσαι
05. Η νύχτα κόκκινο κρασί
06. Χιλιάδες στιγμές
07. Το κορμί που περιφέρω
08. Εύα
09. Δωδεκάτη εντολή
10. Έρημοι οι δρόμοι
11. Σαν να μην έζησα