"κλικ για μεγέθυνση"
ΟΝΑΡ

Pop
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Που ταξιδεύεις;"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο νέος δίσκος, πέμπτος κατά σειρά, του συγκροτήματος Όναρ κυκλοφορεί από τη Universal Music με τίτλο "Που ταξιδεύεις...;". Οι Όναρ στην πορεία τους μέχρι εδώ, με τις δισκογραφικές τους εκδόσεις και τη θέση τους μέσα στην ελληνική μουσική σκηνή έχουν διεκδικήσει ένα χώρο ιδιαίτερο, δικό τους. Τα τραγούδια τους φέρνουν νέα πνοή. Ενώ πατάνε με σιγουριά στα μονοπάτια της ροκ παράδοσης αναδίδουν έναν αέρα φρέσκο, εκπνέουν τη δροσιά που βγαίνει πάντα από τις νέες προτάσεις.
Ο νέος δίσκος τους περιλαμβάνει 11 τραγούδια, σύγχρονα και φωτεινά, του Λευτέρη Πλιάτσικα και της Πένυς Ραμαντάνη. Σε ένα τραγούδι τους στίχους συνυπογράφει ο Πόλυς Κυριακού.
Οι Όναρ δεν μένουν ασυγκίνητοι από δυτικές και ανατολικές επιρροές. Σέβονται και πατάνε πάνω στην παράδοση της ελληνικής μουσικής, πράγμα όμως, που μόνο ως υπόνοια μπορεί να αναγνωριστεί στα τραγούδια τους.
Η Πένυ και ο Λευτέρης είναι δύο νέα παιδιά που φέρουν στις εμφανίσεις, τις δημιουργίες και την έκφραση τους την εικόνα και τις ανησυχίες της εποχής μας. Που εκφράζουν μέσα από τα τραγούδια τους όσα μοιραζόμαστε με τους φίλους μας.
"Που ταξιδεύεις...;" Είναι η νέα τους πρόταση που φιλοδοξεί να μας ταξιδέψει μέσα από τους δικούς τους δρόμους.
Καλή ακρόαση!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Θετικότατες οι εντυπώσεις που μου άφησε το νέο cd των Όναρ! Ο Λευτέρης Πλιάτσικας και η Πένυ Ραμαντάνη παρουσιάζονται ώριμοι όσο ποτέ και κυκλοφορούν τη καλύτερη τους δουλειά μέχρι σήμερα.

Pop ταξιδιάρικες μελωδίες, καλοδουλεμένες ενορχηστρώσεις και όμορφες ερμηνείες και από τους δύο, συνθέτουν ένα album που κερδίζει τις εντυπώσεις και θα ικανοποιήσει απόλυτα τους περισσότερους ακροατές του. Τα περισσότερα τραγούδια του cd με βρήκαν να έχω παρασυρθεί από το ρυθμό τους και έστω κι αν ο στίχος στέκεται σε επιφανειακές ερωτικές εκφράσεις - το μοναδικό μείον - , το αποτέλεσμα είναι άκρως ελκυστικό!

Το πιο γοητευτικό τραγούδι του cd είναι η "τελευταία λέξη", μια καταπληκτική σύνθεση του Λευτέρη Πλιάτσικα που ερμηνεύει η Πένυ Ραμαντάνη και που συνδυάζει αρμονικότατα ηλεκτρικά όργανα με μπουζούκι! Πολύ καλό και το "πέτα με ψηλά" της Πένυ Ραμαντάνη με το ακορντεόν να προσθέτει πάθος και ενδιαφέρον στον ήχο! Οι περισσότερες μελωδίες έχουν γρήγορο ρυθμό, κάτι που συμβάλλει στην ευχάριστη διάθεση και εικόνα που σου αφήνει το album.

Μην αναρωτιέστε καθόλου, αγοράστε το!!!


HIGHLIGHTS:

... Πολλά καλά τραγούδια! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Δεν εντυπωσιάζει το εξώφυλλο, ενώ το ένθετο έχει τα βασικά, στίχους, συντελεστές και μόλις μια φωτογραφία του group.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Τελευταία λέξη", "Ξέρω πως θα γυρίσεις", "Πέτα με ψηλά", "Θέλω εσένα", "Μη φύγεις", "Μικρή μου αγάπη", "Αλλού εγώ, αλλού εσύ" χωρίς πάντως να υστερούν και τα υπόλοιπα κομμάτια...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ζητάω απ' τη νύχτα τη τελευταία της λέξη
πριν φύγει απόψε πριν χαθεί
να μάθω θέλω αν με είχε πιστέψει
τα τόσα λάθη σου αν είχε δει.

Μη ζητάς τη καρδιά σου
όταν τη πόρτα κλείσω
την πήρα εγώ για πάντα
και δεν τη δίνω πίσω"...

(στίχοι: Λευτέρης Πλιάτσικας - "Τελευταία λέξη")


Music Corner

ΟΝΑΡ

Τίτλος CD
"ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ;"
Εταιρεία: MERCURY
UNIVERSAL
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Όναρ
Επιμ. Παραγωγής
Δήμητρα Τερρανόβα
Φωτογραφίες
Χρήστος Πρεντουλής
Artwork
Δημήτρης Καράμπελας
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 37:37
2/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Πέτα με ψηλά
02. Μη φύγεις
03. Μικρή μου αγάπη
04. Θέλω εσένα
05. Αλλού εγώ, αλλού εσύ
06. Μη με σταματάς
07. Τελευταία λέξη
08. Ο χρόνος
09. Πως χωρίζουν οι δρόμοι μας
10. Η αγάπη μπορεί
11. Ξέρω πως θα γυρίσεις