"κλικ για μεγέθυνση"
ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ

Pop
Γράφει ο
Πάνος Κατσαρίδης

"Παιδί ακόμα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παιδί ακόμα τιτλοφορείται ο νέος δίσκος της Ελένης Πέτα που μόλις κυκλοφόρησε από τη Virus Music.
Πρόκειται για ένα album - πρόταση που συγκεντρώνει τις υπογραφές κορυφαίων δημιουργών του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν την Ελένη Πέτα, στηρίζοντας το νέο δισκογραφικό της βήμα.
Η Χάρις Αλεξίου έγραψε τους στίχους του τραγουδιού «Ό,τι θέλεις», που μελοποίησε ο Νίκος Ζέρβας, ενώ ο Αντώνης Βαρδής υπογράφει μουσικά το τραγούδι «Πάρε με» σε στίχους Βασίλη Γιαννόπουλου.
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έγραψε για την Ελένη Πέτα τα τραγούδια «Αυτό που μας δένει» και «Σκότωσέ με ακόμα μια μέρα», σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη και Νίκου Μωραΐτη, αντίστοιχα.
Ο Στέφανος Κορκολής συμμετέχει με το τραγούδι «Κανένας άνθρωπος», επίσης σε στίχους Νίκου Μωραΐτη και ο Γιώργος Μπουσούνης μελοποίησε του στίχους του Γιάννη Καλαμίτση στο τραγούδι «Μην τα πεις αλλού τα λόγια». Το τραγούδι «Επιμένει» έγραψε ο Δημήτρης Τσεκούρας και το τραγούδι «Φαίνεται» ο Θάνος Παπανικολάου, ο οποίος έγραψε και τους στίχους του τραγουδιού «Το σ' αγαπώ
που περιμένω» σε μουσική Βασίλη Γαβριηλίδη.
Στο νέο album της Ελένης Πέτα συναντάμε επίσης τα τραγούδια «Σ' έμαθα» (μουσική Δημήτρης Παπαδόπουλος - στίχοι Ιωάννα Αντωνοπούλου), «Τ' άγρια νερά» (μουσική Χασαντούρ Αβεντισιάν - στίχοι Γιάννης Καλαμίτσης), το ομότιτλο «Παιδί ακόμα» (μουσική Τάσος Παναγής - στίχοι Αργύρης
Αράπης) και «Να μ' αγαπάς» (μουσική Κώστας Κατωμέρης - στίχοι Μαρίνα Δημήτρουλα).
Οι ευαίσθητοι στίχοι, οι μελωδικές συνθέσεις, οι υπέροχες ενορχηστρώσεις και η Ελένη Πέτα στην πιο ώριμη καλλιτεχνική της στιγμή, συνθέτουν το album παιδί ακόμα, ένα album που πιστοποιεί ότι υπάρχει ακόμη καλό ελληνικό τραγούδι.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Αυτόν τον δίσκο η Ελένη Πέτα τον δικαιούταν! Σπουδαία ερμηνεύτρια με αξιοπρεπή και συνεπή πορεία στο χώρο, βρήκε επιτέλους τα τραγούδια που θα την πάνε ένα βήμα παραπέρα. Πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό άλμπουμ σημαντικών συντελεστών, γεμάτο ατμοσφαιρικές μελωδίες και ευαίσθητους στίχους.

Ξεχωρίσαμε τα δύο τραγούδια που της χάρισε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος τον τελευταίο καιρό περνάει μια από τις πιο δημιουργικές φάσεις της καριέρας του. Πρόκειται για το "Αυτό που μας δένει" σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη και το "Σκότωσε με ακόμα μια μέρα", σε στίχους Νίκου Μωραΐτη, που ακούγονται ήδη στα ραδιόφωνα και αρέσουν. Πολύ δυνατά κομμάτια είναι και το "Κανένας Ανθρωπος" σε μουσική Στέφανου Κορκολή και στίχους Νίκου Μωραϊτη αλλά και το "Ο,τι θέλεις", σε στίχους της μοναδικής Χαρούλας Αλεξίου και μουσική Νίκου Ζέρβα. Συμπαθητικό, αλλά όχι ιδιαίτερο, είναι το "Πάρε με" που της έδωσαν ο Αντώνης Βαρδής και ο Βασίλης Γιαννόπουλος.

Κατά τη γνώμη μου όμως το καλύτερο τραγούδι του άλμπουμ είναι αυτό που έδωσε και τον τίτλο του. Το "Παιδί ακόμα". Ενα τραγούδι των Τάσου Παναγή και Αργύρη Αράπη, με υπέροχο στίχο, που πολλοί θα ζηλέψουν...

Συνολικά πάντως πρόκειται για ένα πολύ καλό, "ταξιδιάρικο" άλμπουμ, ιδανικό για να μας κρατήσει συντροφιά φέτος το καλοκαίρι...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Λιτό και προσεγμένο, χωρίς όμως να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Το καλό είναι ότι έχει τους στίχους των τραγουδιών, ενώ μου αρέσει που η Ελένη Πέτα είναι χαμογελαστή και αισιόδοξη στο εξώφυλλο.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Παιδί ακόμα", "Αυτό που μας δένει", "Κανένας άνθρωπος", "Σκότωσε με ακόμα μια μέρα", "Ο,τι θέλεις"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Δεν ξέρω μέσα σου αν έχεις τη ψυχή
για κάτι τόσο μεγάλο και βαθύ
αγάπη φιλία κι έρωτας μαζί
μια έλξη πάνω από μας είναι αυτή.

Αυτό που μας δένει εμάς
δεν θέλω να 'χει όνομα
μα θέλω να 'χει νόημα
να πεθαίνω και να ζώ...
Αυτό που ζούμε τώρα εμείς
αθώο να 'ναι κι ένοχο
ελεύθερο μα πάντα εδώ
να 'ναι αυτό μοναδικό
αυτό που μας δένει εμάς"...

(στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη - "Αυτό που μας δένει")


Music Corner

ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ

Τίτλος CD
"ΠΑΙΔΙ ΑΚΟΜΑ"
Εταιρεία: VIRUS MUSIC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Πάνος Μπάρλος
Φωτογραφίες
Τάσος Βρεττός
Artwork
Γιάννης Σαρλής
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 49:28
5/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Αυτό που μας δένει
02. Επιμένει
03. Σκότωσέ με ακόμα μια μέρα
04. Φαίνεται
05. Το σ' αγαπώ που περιμένω
06. Κανένας άνθρωπος
07. Σ' έμαθα
08. Ότι θέλεις
09. Μην τα πεις αλλού τα λόγια
10. Πάρε με
11. Τ' άγρια νερά
12. Παιδί ακόμα
13. Να μ' αγαπάς