"κλικ για μεγέθυνση"
ΜΑΡΙΑΝΤΑ ΠΙΕΡΙΔΗ

Music Corner

Pop, Λαϊκά, Best of
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας
pavloszervas@musiccorner.gr
"Dj - The Hits Collection"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο album για τη Μαριάντα Πιερίδη! Τα τελευταία 5 χρόνια η sexy τραγουδίστρια έχει εισβάλει δυναμικά στην ελληνική δισκογραφία με μια σειρά από πολύ μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της: «Σ' Αγαπώ», «Ούτε Κι Εσύ», «Μείνε Δίπλα Μου», «Άπλωσε Τα Χέρια Σου», «Βάλε Φαντασία», «Χαιρετίσματα», «Αυτή Η Αγάπη» και πολλές ακόμη.
Αυτές και άλλες μεγάλες επιτυχίες περιλαμβάνονται στο πρώτο ever best of της δημοφιλούς τραγουδίστριας «DJ/The Hits Collection» που περιέχει και τρεις νέες επιτυχίες στις οποίες η Μαριάντα αποκαλύπτει και μια ακόμη πτυχή του ταλέντου της: Τη στιχουργική! To «DJ» ήδη είναι τεράστια ραδιοφωνική επιτυχία, ενώ από κοντά ακολουθούν 2 ακόμη νέα τραγούδια: «Μόνο Αν Ήσουν Τρελός» και «Πάρτε Τον» που επίσης αναμένεται να κερδίσουν κοινό και ραδιοφωνικούς παραγωγούς.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Κάποτε, για να κάνει ένας καλλιτέχνης "best of" δίσκο, έπρεπε να ήταν φτασμένος, με ένα ισχυρό "background" τουλάχιστον 8 με 10 δίσκους. Έπρεπε να έχει δισκογραφία ικανή να δικαιολογήσει τον όρο "best of" ή "τα καλύτερα" όπως συνήθως λέγονταν οι σχετικοί δίσκοι στη χώρα μας... Τα νέα "ήθη" της δισκογραφίας όμως επιβάλλουν διαφορετικούς κανόνες. 2-3 δίσκοι είναι πλέον υπεραρκετοί για να δικαιούται οποιοσδήποτε καλλιτέχνης ένα "best of" σιντάκι! Δεν χρειάζονται πολλά πολλά, έτσι κι αλλιώς απλώς ανακυκλώνονται τα όποια τραγούδια είχε ο καλλιτέχνης στους λιγοστούς δίσκους του. Πωλήσεις να γίνονται και η ουσία του πράγματος ας πάει περίπατο.

Κάπως έτσι βλέπουμε και τη Μαριάντα Πιερίδη - ανάμεσα σε πολλούς άλλους με ανάλογο ιστορικό, δεν έχω τίποτα με τη Μαριάντα, ίσα ίσα που την πάω σαν "διασκεδάστρια" - να κυκλοφορεί κι όλας το πρώτο της "best of"! Μάλιστα η εταιρεία δημιουργεί και ένα νέο δεδομένο, που μαζί με τα παλιά τραγούδια βάζει και τρία καινούργια (το ίδιο έχει κάνει και με τον Γιώργο Γιαννιά, που κυκλοφόρησε ανάλογο "σκηνικό" σχεδόν παράλληλα). Έτσι, το cd μπορεί να πουλήσει και σε όσους θέλουν μαζεμένα τα καλά τραγούδια της Μαριάντας αλλά κι αν τυχαίνει να τα έχετε ήδη αγοράσει, έχετε λόγο να το αποκτήσετε για τα τρία καινούργια τραγούδια! Marketing κύριοι και όπου πιάσουμε!

Τώρα όσον αφορά αυτό καθ' αυτό το cd... Όπως είπα υπάρχουν τρία νέα τραγούδια, τα "dj", "μόνο αν ήσουν τρελός" (και τα δύο διασκευές σε ελληνικούς στίχους της ίδιας της Μαριάντας Πιερίδη) και "πάρτε τον" (σε μουσική Μιχάλη Τουρατζίδη και στίχους ξανά της Μαριάντας). Έκπληξη βεβαίως αποτελεί το γεγονός ότι η Μαριάντα Πιερίδη υπογράφει πλέον και στίχους! Το "dj" καταφέρνει σε πρώτη φάση να ακουστεί αρκετά αλλά κυρίως λόγω σχετικού promotion. Εγώ ξεχωρίζω περισσότερο το "μόνο αν ήσουν τρελός" που θεωρώ πως έχει σαφώς καλύτερη μουσική. Το "πάρτε τον" είναι κι αυτό χορευτικό, όμως με ανατολίτικα στοιχεία. Καλός ο ρυθμός του αλλά κάτι δεν μου πάει στο κομμάτι, ίσως ότι έχει πολύ "νταβαντούρι".

Το πρόβλημα για τα νέα τραγούδια είναι κυρίως ότι έχουν να συναγωνιστούν κάποια αρκετά καλά κομμάτια που έχει πει στο παρελθόν η Μαριάντα και συνυπάρχουν στο album. Και δεν νομίζω κανένα από αυτά να παραβγαίνει στο δυναμικό "σ' αγαπώ" ή στο λαϊκό "γύρω μου" ή ακόμα στο ερωτικό "άπλωσε τα χέρια σου" και στο ζεϊμπέκικο "τα πιο μεγάλα όνειρα". Φυσικά υπάρχουν και πολλά τραγούδια που κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν καμία θέση σε έναν "best of" δίσκο.

Το cd κλείνει με bonus track μια δημιουργία των Goin' Through που "παίζουν" με τα τραγούδια "γυναίκες" και "βάλε φαντασία" και δίνουν στο cd και ...ολίγη hip hop γεύση.


HIGHLIGHTS:

... Συγκεντρωμένα κάποια καλά κομμάτια της Μαριάντας ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ωραίες οι φωτογραφίες της Μαριάντας (ειδικά πολύ όμορφη στη κεντρική φωτογραφία του ένθετου!) αλλά τίποτα ουσιαστικό. Δεν υπάρχουν στίχοι ούτε για τα καινούργια τραγούδια...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Από τα καινούργια το "μόνο αν ήσουν τρελός". Από τα παλιά τα ...έχουμε ήδη πει!

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Λόγια τρυφερά μου ψιθύριζες
μ' αγκάλιαζες γλυκά
τώρα ξαφνικά μου μιλάς ψυχρά
τα φιλιά σου ακριβά.
Πάλι θα τη δεις λες οι τοίχοι σε πλακώνουν
όλα σε θυμώνουν τόσα ψέματα...

Τώρα πες μου πως φτάσαμε ως εδώ
η χαμένη νά 'μαι εγώ
λάθος τρομερό είν' η σχέση μας
κι όμως έμεινα εδώ.
Έχω κουραστεί και τη πλάτη πριν γυρίσω
πριν σ' εγκαταλείψω πρέπει να σου πω...

Μόνο αν ήσουν τρελός θα σκεφτόσουνα πως
μ' όσα έκανες δεν θα μ' έχανες
ποιος νομίζεις πως είσαι ν' αφήνεις πληγές ανοιχτές...
Μόνο αν ήσουν τρελός θα σκεφτόσουνα πως
μ' όσα έκανες δεν θα μ' έχανες
ποιος νομίζεις πως είσαι παιχνίδια να παίζεις κρυφά
δεν με ξέρεις καλά"...

(στίχοι: Μαριάντα Πιερίδη - "Μόνο αν ήσουν τρελός")


Music Corner

ΜΑΡΙΑΝΤΑ ΠΙΕΡΙΔΗ

Τίτλος CD
"DJ - THE HITS COLLECTION"
Εταιρεία: POLYDOR
UNIVERSAL
Είδος: CD

Φωτογραφίες
Γιώργος Καλφαμανώλης
Artwork
Δημήτρης Καράμπελας
1 CD 17 Tracks
Διάρκεια CD: 72:57
9/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. DJ (Stanna eller ge)
02. Μόνο αν ήσουν τρελός (Anlayamatin)
03. Πάρτε τον
04. Σ' αγαπώ
05. Ούτε κι εσύ
06. Βάλε φαντασία
07. Μείνε δίπλα μου
08. Γύρω μου
09. Άπλωσε τα χέρια σου
10. Χαιρετίσματα
11. Αυτή η αγάπη
12. Ένα
13. Υπάρχουν κάτι άντρες
14. Άμπρα Κατάμπρα
15. Βιάσου
16. Τα πιο μεγάλα όνειρα
17. Γυναίκες / Βάλε φαντασία (Goin' Through feat. Μαριάντα)