"κλικ για μεγέθυνση"
ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Pop / Rock
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας

"Χρόνος"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έρχονται κάποιοι δίσκοι με φρέσκες μουσικές και αποδεικνύουν τη γοητεία που εκπέμπουν οι νέοι ήχοι. Τα ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, «περί αυτών» ο λόγος, κυκλοφορούν τον πέμπτο τους δίσκο με τίτλο «ΧΡΟΝΟΣ».
Τα δύο αδέλφια ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος Παντελιάς, ενάμισι χρόνο μετά, τον τελευταίο τους δίσκο «Μη φεύγεις....504 χλμ. βόρεια της Αθήνας» κυκλοφορούν στις 13 Φεβρουαρίου τη νέα τους δουλειά, με 13 ξεχωριστά τραγούδια σε στίχους και μουσική των ίδιων.
Ο «ΧΡΟΝΟΣ» έχει όλες τις μουσικές επιρροές απ' την μέχρι τώρα μουσική τους πορεία, αλλά κυρίως έχει το καινούργιο μουσικό ύφος που θέλουν να προτείνουν τα ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ μ' αυτόν τον δίσκο. Δυνατοί ηλεκτρικοί ήχοι συνυπάρχουν αρμονικά με ζεστές μπαλάντες. Κομμάτια δυνατά, κομμάτια εσωτερικά αλλά και αισιόδοξα, σε μια παραγωγή υψηλού επιπέδου που αντλεί τη δύναμη της από την ενέργεια των live, τις εξαιρετικές ενορχηστρώσεις και τις άκρως ιδιαίτερες ερμηνείες. Οπως ιδιαίτερες είναι άλλωστε και οι ζωντανές εμφανίσεις που μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια τα ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΑΑΤΑ.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Οι κιθάρες "αγρίεψαν", τα πλήκτρα παίρνουν φωτιά, οι ενορχηστρώσεις πατούν περισσότερο από ποτέ σε rock νότες, ενώ όταν πρέπει ατμοσφαιρικές μελωδίες μας ηρεμούν και μας γοητεύουν... Κάπως έτσι είναι το νέο cd που κυκλοφόρησαν τα Κίτρινα Ποδήλατα, δηλαδή ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος Παντελιάς. Το group που διαγράφει μια αξιόλογη πορεία στο χάρτη της σύγχρονης ελληνικής pop / rock μουσικής σκηνής, εμφανίζει ένα νέο πρόσωπο με το cd "Χρόνος".Οι πλούσιες ενορχηστρώσεις και οι "βαριές" - στιβαρές ερμηνείες χαρακτηρίζουν τη νέα αυτή δουλειά, ενώ οι δύο νεαροί καλλιτέχνες δείχνουν και πάλι αποφασισμένοι να μην υποκύψουν στις εμπορικές μόδες της εποχής, αλλά να δημιουργήσουν με το τρόπο που εκφράζει καλύτερα τους ίδιους. Αποτέλεσμα ένας πολύ προσωπικός ήχος και η πορεία των Κίτρινων Ποδηλάτων συνεχίζεται με "πεταλιές" προς τη σωστή κατεύθυνση!

Κορυφαία στιγμή το εξαιρετικό "Τώρα σιωπή", με τον "διεισδυτικό" του ήχο και τον μεστό στίχο. Μια από τις πιο όμορφες ηλεκτρικές μπαλάντες που έχω ακούσει τελευταία! Αδύναμες στιγμές υπάρχουν στο album, όμως είναι λίγες και δεν επηρεάζουν την τελική εικόνα του...

Από τα λίγα ονόματα στο χώρο που βρίσκω κάθε δουλειά του πιο ενδιαφέρουσα από τη προηγούμενη!


HIGHLIGHTS:

... Το υπέροχο "τώρα σιωπή" ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Το γνωστό κίτρινο ποδήλατο πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο! Το ένθετο είναι πολύ όμορφο σχεδιαστικά, ενώ στις 16 σελίδες του περιέχει τους στίχους των τραγουδιών και λίγες φωτογραφίες του group.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Τώρα σιωπή", "Χρόνος", "Αυτά που έχεις ξεχάσει", "Κρύψου από μένα", "Σαν ξημερώνει", "Μπλε", "Η ζωή σου φωνάζει"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Αν ποτέ σου θελήσεις να μάθεις
αν ποτέ σου ξανά με σκεφτείς
αν ποτέ σου ξεχάσεις τα λάθη
και τα τόσα μεγάλα γιατί,
θα γεμίσει με γέλιο η σιωπή μου
θ' αναστήσεις ξανά το κορμί μου
θα θυμίζει γιορτή η φυλακή μου
αν ποτέ σου ξανά με σκεφτείς...

Κάποτε σου είχα πει, θυμάσαι
κάποτε σου είχα πει, θυμάσαι"...

(στίχοι: Κίτρινα Ποδήλατα - "Τώρα σιωπή")


Music Corner

ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Τίτλος CD
"ΧΡΟΝΟΣ"
Εταιρεία: MBI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Κίτρινα Ποδήλατα
Ενορχήστρωση
Κίτρινα Ποδήλατα
Φωτογραφίες
Γιώργος Μαλεκάκης
Artwork
Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 54:44
2/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Δρόμοι της βροχής
02. Κρύψου από μένα
03. Εδώ
04. Τώρα σιωπή
05. Η ζωή σου φωνάζει
06. Χρόνος
07. Αυτά που έχεις ξεχάσει
08. Μπλε
09. Ανέβα στα φτερά μου
10. Μια όμορφη μέρα
11. Σαν ξημερώνει
12. Πες μου αν σε έχασα
13. Μόνο γι' αυτό