"κλικ για μεγέθυνση"
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ

Pop
Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

"Θέλω να μάθω"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέος, ωραίος, με φωνή που μαγνητίζει και 'δίψα για μάθηση'; Ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης έχει 'όλο το πακέτο' και έχει ήδη κλέψει τις καρδιές μας με το άλμπουμ του με τίτλο 'Θέλω να μάθω'.
Ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης είναι ό,τι πιο φρέσκο κυκλοφορεί στο μουσικό τοπίο αυτή την στιγμή και σίγουρα θα δώσει μια νέα πνοή στα ακούσματά μας! Το 'Θέλω να μάθω' είναι η νέα μουσική πρόταση και ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης ο τραγουδιστής που θα ακούμε για πολλά χρόνια ακόμα!
Το πρώτο τραγούδι με το οποίο άνοιξε ο δίσκος είναι το 'Θέλω να μάθω', ένα τραγούδι που χάρισε στον Παναγιώτη Ραφαηλίδη ο Λάκης Παπαδόπουλος. Πρόκειται για ένα τραγούδι με γρήγορους ρυθμούς, που μιλάει στη γλώσσα των νέων. Ήδη όλοι μιλούν για το νέο hit της εποχής που ακούγεται από όλα τα ραδιόφωνα!
Στο άλμπουμ 'Θέλω να μάθω' ανακαλύπτουμε ότι ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης είναι ένας εξαιρετικός τραγουδιστής, ο οποίος ερμηνεύει τραγούδια που του επιτρέπουν να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να μας χαρίζει μια ώρα πραγματικής ψυχαγωγίας πέρα από τα συνηθισμένα.
Το 'Θέλω να μάθω' είναι ένα άλμπουμ βασισμένο σε σύγχρονους ήχους και στίχους. Οι δημιουργοί του έχουν δώσει τις πιο φρέσκιες δημιουργίες τους για να αναδείξουν και στηρίξουν τον Παναγιώτη Ραφαηλίδη, ενώ ο Χρήστος Σούμκα έχει βάλει την σφραγίδα του, υπογράφοντας την ενορχήστρωση του δίσκου και ένα από τα τραγούδια.
Εκτός από τον Λάκη Παπαδόπουλο και τον Χρήστο Σούμκα, εμπιστεύτηκαν τραγούδια τους στον Παναγιώτη Ραφαηλίδη μια σειρά γνωστών Ελλήνων συνθετών και στιχουργών, όπως οι: Θοδωρής Λαχανάς, Θάνος Παπανικολάου, Σόλωνας Αποστολάκης, Τάσος Βουγιατζής, Κώστας Αναδιώτης, Τασούλα Θωμαϊδου, Γιώργος Μίχας, Νίκος Καλλίνης, Νίκος Τζίμας, Χριστίνα Κοροξενίδη, Βίκυ Γεροθόδωρου.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Σε ένα θολό δισκογραφικό πεδίο που ψάχνουμε συνεχώς για να ανακαλύψουμε νέους και ικανούς ερμηνευτές με μουσικές προτάσεις που έχουν κάτι να πουν, ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης ξεχωρίζει ως μια ιδιαίτερα ελπιδοφόρα παρουσία! Τα τραγούδια της πρώτης δισκογραφικής του δουλειάς με τίτλο "Θέλω να μάθω" είναι "παιδιά" διαφόρων δημιουργών (Λάκης Παπαδόπουλος, Θοδωρής Λαχανάς, Γιώργος Μίχας, Σόλωνας Αποστολάκης, Κώστας Αναδιώτης, Νίκος Καλλίνης, Νίκος Τζίμας) που έψαξαν, πειραματίστηκαν και δεν θέλησαν να προσφέρουν "μια από τα ίδια". Το μουσικό υλικό του δίσκου πετυχαίνει ένα σημαντικό στόχο, να φωτίσει ένα μεγάλο μουσικό φάσμα χωρίς να αφήνει στον ακροατή την τελική αίσθηση ότι υπάρχει ανομοιογένεια ως προς το μουσικό του ύφος. Οι ενορχηστρώσεις, εμπνευσμένες και σύγχρονες, διαθέτουν ένα πολύ φρέσκο μουσικό αεράκι και ταιριάζουν όμορφα με τις στιχουργικές καταθέσεις του Θάνου Παπανικολάου, της Τασούλας Θωμαΐδου, του Τάσου Βουγιατζή, της Χριστίνας Κοροξενίδη και της Βίκυς Γεροθόδωρου, οι οποίες φανερώνουν αμεσότητα και αυθορμητισμό - "δυνατά" συστατικά για να στηρίξουν κατάλληλα τους ρυθμούς και τις μελωδίες. Επίσης, στο cd εμπεριέχεται και μια ενδιαφέρουσα διασκευή: Το τραγούδι "Τα μαύρα μάτια σου" που έχει σηματοδοτήσει τη πορεία του αείμνηστου Μανώλη Αγγελόπουλου, αλλά αυτή τη φορά θα το ακούσετε με μια διαφορετική μουσική διάθεση!

Ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης έχει κάθε λόγο να νιώθει υπερήφανος για το πρώτο δισκογραφικό του ξεκίνημα. Από την άλλη πλευρά, είμαι σίγουρη ότι οι δημιουργοί νιώθουν ιδιαίτερα δικαιωμένοι από το αποτέλεσμα των ερμηνειών του, αφού ο ίδιος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, διαθέτει προσωπικό τρόπο έκφρασης και μια εξαιρετική φωνή που, συνάμα με την επιλογή καλών τραγουδιών, συνιστούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για μια αξιοζήλευτη καριέρα στο χώρο που διάλεξε να διακριθεί...


HIGHLIGHTS:

... Το τραγούδι "Αυτός που θα διαλέξεις" σε μουσική Θοδωρή Λαχανά και στίχους Τάσου Βουγιατζή. Ο Παναγιώτης το "απογειώνει" ερμηνευτικά ενώ, κατά τη γνώμη μου, είναι ένα απ' τα καλύτερα ελληνικά pop τραγούδια που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Η σχεδίαση είναι απλή και λιτή. Περιέχει τους στίχους των τραγουδιών, τους συντελεστές και τα αυθεντικά realtones για να τα προσθέσετε στο κινητό σας. Αντίθετα, είναι φτωχό από απόψεως φωτογραφικού υλικού αφού αρκείται μόνο σε δύο φωτογραφίες του τραγουδιστή.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Αυτός που θα διαλέξεις", "Η συνάντηση", "Θέλω να μάθω", "Ένα σ' αγαπώ", "Που να πάω που", "Ονειρεύομαι" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Η μουσική να παίζει δυνατά
τα δευτερόλεπτα κεριά αναμμένα
Όλα τα έχασα μα βρήκα εσένα
είχα μια θέση άδεια στην καρδιά.

Ίσως να φταίει η νύχτα ή το ποτό
ή που δεν τα έχω βρει με τη ζωή μου
Εσύ τραβάς όλη την προσοχή μου
με τίποτα δεν το αλλάζω αυτό
"...

(στίχοι: Τάσος Βουγιατζής - "Αυτός που θα διαλέξεις")


Music Corner

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ

Τίτλος CD
"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ"
Εταιρεία: MINOS - EMI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Νεκτάριος Κόκκινος
Φωτογραφίες
Τάσος Βρεττός
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 48:34
5/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Ένα σ' αγαπώ
02. Θέλω να μάθω
03. Η συνάντηση (φαντασία)
04. Όλη νύχτα θα ψάχνω στ' αστέρια
05. Της αγάπης η αράχνη
06. Για σένα πεθαίνω
07. Και περνούσε ο καιρός
08. Ονειρεύομαι
09. Που να πάω που
10. Τα μαύρα μάτια σου
11. Ναι σου λέω σ' αγαπάω
12. Αυτός που θα διαλέξεις
13. Σε σένα για πάντα