"κλικ για μεγέθυνση"
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΦΥΡΑΚΗΣ

Music Corner

"Τάξε μου"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τάξε μου» είναι ο τίτλος του καινούριου cd του Νεκτάριου Σφυράκη, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη δισκογραφική εταιρεία Legend. Μπαλάντες, όπως το «Παραδέχομαι», ζεϊμπέκικα, όπως τα «Δυο
δαχτυλίδια» και το «Άδικο», τσιφτετέλια με έντονες δόσεις Ανατολής, όπως το «Αμανέ», θα απογειώσουν το κέφι το φετινό καλοκαίρι.

Όσο για το πρώτο τραγούδι του δίσκου, που τιτλοφορείται «Χαμπίμπι», με στίχους αραβικούς και ελληνικούς, με τον Νεκτάριο σε ένα δυνατό ντουέτο με τον Αιγύπτιο Nayer Foad και μια υποψία dj να απογειώνει το κέφι, αναμένεται να γίνει το πιο καυτό hit του καλοκαιριού! Το ίδιο τραγούδι περιλαμβάνεται στο cd και με ελληνικούς στίχους μόνο, ενώ με πολλά beat και σε μοντέρνο ρυθμό είναι το τραγούδι «Θέλω».

Τη μουσική και τους στίχους των περισσότερων τραγουδιών υπογράφει ο Νεκτάριος Σφυράκης, ενώ συνεργάστηκαν μαζί του, εκτός από τον Nayer Foad, ο Γιάννης Φουστέρης, ο Πάνος Καλογεράς, ο Βασίλης Χρυσανθακόπουλος, ο Βασίλης Δάρας και ο Βασίλης Κωνσταντινίδης.

Αυτό το καλοκαίρι, ο Νεκτάριος Σφυράκης μας «τάζει» μπόλικο ξεφάντωμα με ρυθμούς Ανατολής και πολλή διασκέδαση! Καλή ακρόαση!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Cd που απευθύνεται ξεκάθαρα σε ακροατές που τους αρέσουν οι ανατολίτικες μουσικές φόρμες, αλλά και τα ...λαϊκά ξεφαντώματα by greek night! Ο Νεκτάριος Σφυράκης ερμηνεύει 10 καινούργια τραγούδια σε μουσική και στίχους δικούς του, αλλά και των Γιάννη Φουστέρη, Βασίλη Δάρα, Πάνου Καλογερά, Βασίλη Χρυσανθακόπουλου, Βασίλη Κωνσταντινίδη και του Αιγύπτιου Nayer Fouad.

Οι καλές στιγμές που βρήκα στο album είναι λίγες ή μάλλον πολύ λίγες. Τα περισσότερα τραγούδια κινούνται σε έναν μονότονο "λαϊκοχορευτικό" ρυθμό που μπορεί σε κάποιους να αρέσει, εμένα πάντως με αφήνει αδιάφορο. Περισσότερο μου άρεσαν τα "διαλείμματα" από αυτό το ρυθμό, σε ύφος μπαλάντας ή ζεϊμπέκικου. Όχι όμως ότι τρελάθηκα και με αυτά. Το καλύτερο τραγούδι του cd είναι το "παραδέχομαι". "Not bad" θα έλεγα και για τα "δυο δαχτυλίδια" και "το ρολόι"...

Σαν resume πιστεύω πως το "τάξε μου" είναι ένα album που δύσκολα θα ξεχωρίσει, αν και διαθέτει δύο τρία τραγούδια που ίσως θα μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη και να κερδίσουν σημαντικό airplay και συνεπώς επιτυχία.


HIGHLIGHTS:

... Στο cd συμμετέχει ο Αιγύπτιος Nayer Fouad. Όχι ότι ...τον ήξερα κι από πριν, αλλά η συμμετοχή του αποτελεί ένα hihlight για το album ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Πανδαισία χρωμάτων και 12 σελίδες με στίχους και ένα σύντομο σημείωμα του τραγουδιστή...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Παραδέχομαι", "Δυο δαχτυλίδια", "Το ρολόι", "Αδικο"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Παραδέχομαι πως πριν
είχα φτάσει στο αμήν.
Παραδέχομαι μα στάσου
μη τα θες όλα δικά σου.
Παραδέχομαι μετά
θα σε σκέφτομαι συχνά.
Παραδέχομαι μα κοίτα
μη μου λες πως δε στο είπα"...

(στίχοι: Νεκτάριος Σφυράκης - "Παραδέχομαι")


Music Corner

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΦΥΡΑΚΗΣ

Τίτλος CD
"ΤΑΞΕ ΜΟΥ"
Εταιρεία: LEGEND
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Νεκτάριος Σφυράκης
Ενορχήστρωση
Νεκτάριος Σφυράκης
Γιάννης Φουστέρης
Φωτογραφίες
Βαγγέλης Πρόκος
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 39:00
7/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Χαμπίμπι (arab version)
02. Αμανέ
03. Άδικο
04. Τάξε μου
05. Παραδέχομαι
06. Αχ, καρδούλα μου
07. Θέλω
08. Δυο δαχτυλίδια
09. Το ρολόι
10. Θα σε περιμένω
11. Χαμπίμπι (greek version)