"κλικ για μεγέθυνση"
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

Music Corner

"Live at the Royal Albert Hall"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια μοναδική μουσική στιγμή του Σταμάτη Σπανουδάκη - ένα "αλλιώτικο μουσικό ταξίδι" όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος - έχει την τιμή και τη χαρά να κυκλοφορεί η Heaven στο cd που κρατάτε.
Πρόκειται για τη ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας που πραγματοποίησε τον προηγούμενο Απρίλιο στο Royal Albert Hall με μια από τις σημαντικότερες συμφωνικές ορχήστρες παγκοσμίως, την Royal Philarmonic concert Orchestra και τη London Concert Choir, υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου William Relton.
Το χειμώνα του 2006 ο Σταμάτης Σπανουδάκης μετέγραψε μερικά από τα γνωστότερα έργα του για μεγάλη ορχήστρα. «Ήθελα οι παρτιτούρες μου να υπάρχουν, για όποια ορχήστρα θα επιθυμούσε να παίξει τη μουσική μου, αλλά και εγώ να μπορώ αντιστοίχως να παίζω, με οποιαδήποτε ορχήστρα στον κόσμο, σίγουρος ότι θα ακούσω 'πίσω' μου τον ήχο ακριβώς που θέλω» όπως εξηγεί και ο ίδιος στο σημείωμα του,
Η Royal Philarmonic concert Orchestra και η London Concert Choir ήταν οι πρώτοι με τους οποίους δοκίμασε το αποτέλεσμα «μια ευκαιρία μοναδική», όπως τονίζει και ο ίδιος! Μοναδική ήταν και η συνεργασία του με τον μαέστρο William Relton, ο οποίος διηύθυνε επίσης και τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ στις πρόσφατες συναυλίες στο Ηρώδειο.
Στο cd, εκτός από τα ορχηστρικά κομμάτια θα ακούσετε τα τραγούδια 'Πέτρινα χρόνια' και 'Πόλη γλυκειά', ερμηνευμένα από την εκατονταμελή χορωδία τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα, σε μετάφραση του Ίωνα Σταμπουλή.
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ - LIVE AT THE ROYAL ALBERT HALL: ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ!!!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Μια συναυλία στο διάσημο Royal Albert Hall του Λονδίνου, στην οποία ο Σταμάτης Σπανουδάκης κυριολεκτικά αποθεώθηκε από το κοινό, κυκλοφορεί πλέον και σε cd. Το cd είναι μονό και όπως καταλαβαίνετε περιέχει μόνο τις σημαντικότερες στιγμές τις συναυλίας "Myths of the east - Dreams of the west", που όμως φαίνονται ικανές να σας μεταφέρουν το κλίμα της βραδιάς, αν και πολλά δεν μπορείς να τα νιώσεις μέσα από ένα cd. Δεν υπάρχουν για παράδειγμα τα λόγια του Σπανουδάκη που πριν από κάθε τραγούδι εξηγούσε στο κοινό πως εμπνεύστηκε για να το γράψει ή ακόμα απουσιάζουν οι ευδιάθετες ατάκες που έλεγε, φανερώνοντας τις σημαντικές στιγμές που ζούσε!

Δεν υπάρχουν πολλά να γράψεις για μια τέτοια δουλειά... Μελωδίες γεμάτες χρώμα, ρυθμό και βέβαια ηχητική πανδαισία που οφείλεται στη συμμετοχή των Royal Philarmonic Concert Orchestra και London Concert Choir, δύο σημαντικές συμφωνικές ορχήστρες στη Βρετανία με σημαντική όμως αναγνώριση σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου.

Το cd θα κερδίσει άνετα τους λάτρεις της ορχηστρικής μουσικής, όμως έχει τη δυναμική να κεντρίσει το ενδιαφέρον όποιου το ακούσει, ανεξάρτητα από τα μουσικά του γούστα.


HIGHLIGHTS:

... Μια από τις κορυφαίες στιγμές στη καριέρα ενός σπουδαίου έλληνα μουσικού ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Πολλές φωτογραφίες από τη παράσταση, οι στίχοι των δύο τραγουδιών που ερμηνεύει 100μελής χορωδία και ένα σημείωμα του Σπανουδάκη συνθέτουν το υλικό του 12σέλιδου ένθετου...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Η μουσική του cd είναι κάτι παραπάνω από αξιόλογη, οπότε δεν υπάρχει κάτι να ξεχωρίσεις, αφού όλα τα κομμάτια είναι εξαίρετα. Η προσωπική μου αισθητική και μόνο μπορεί να με οδηγήσει να διακρίνω ελαφρώς τις "νύφες", το "στιγμή χαράς και πέρασε", το εκπληκτικό "Τάμαλο", την υπέροχη "θάλασσα" και βέβαια το "για τη Σμύρνη"...

Music Corner

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

Τίτλος CD
"LIVE AT THE ROYAL ALBERT HALL"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Διεύθυνση Ορχήστρας
William Relton
Φωτογραφίες
Crys Crysanthos
Artwork
Αντώνης Γλυκός
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 49:26
9/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Στην αυλή του βασιληά
02. Στιγμή χαράς και πέρασε
03. Νύφες
04. Τάμαλο
05. Ξεχασμένο παιχνίδι
06. Πέτρινα χρόνια
07. Μαύρος καβαλάρης
08. Για την Ντόρη
09. Πόλη γλυκειά
10. Αλέ Ισκαντάρ
11. Θάλασσα
12. Ζει και βασιλεύει
13. Για την Σμύρνη
14. Καληνύχτα