"κλικ για μεγέθυνση"
ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ

Rock
Γράφει ο Δημήτρης Τσάγκας

"Στην άκρη της γιορτής"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Μπάμπης Στόκας κυκλοφορεί από τη Universal Music τον προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Στην Ακρη της Γιορτής". Είναι ο πρώτος του δίσκος μετά τη διάλυση των Πυξ Λαξ και περιλαμβάνει 14 νέα τραγούδια, τα περισσότερα σε μουσική και στίχους του ίδιου.
Για τη δημιουργία και την ερμηνεία των τραγουδιών του στηρίζεται στις μουσικές επιρροές του απ' την μέχρι τώρα πορεία του, αλλά προτείνει παράλληλα και το καινούργιο μουσικό του στίγμα. Ο νέος του δίσκος αποτυπώνει αυτό που ήδη έχει γίνει φανερό από τα live του στην "Αρχιτεκτονική" μέσα στο Χειμώνα. Ο απόηχός τους θα τον ακολουθεί για καιρό, αφού έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό της Αθήνας κάνοντας ταυτόχρονα αισθητή και τη νέα μουσική τοποθέτηση του.
Για τις ζωντανές εμφανίσεις αλλά και για τη δημιουργία του δίσκου έχει συμπράξει με ένα γκρουπ μουσικών τους "Σχέδιο Γάμμα". Μαζί τους οροθετήθηκε το νέο μουσικό του ύφος που ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη μουσική σήμερα και στον τρόπο με τον οποίο διαλέγει να εκφραστεί.
Η πολύχρονη και επιτυχημένη πορεία του Μπάμπη μέσα από τους Πυξ Λαξ, προοιωνίζει μια εξίσου επιτυχημένη μοναχική πορεία. Η ανανέωση του, οι επιλογές και οι πρώτες αντιδράσεις του κοινού του ενέχουν τη βεβαιότητα μιας δυναμικής συνέχειας και στη σόλο καριέρα του. Ήρεμος και ώριμος "Στην Ακρη της Γιορτής", μας καταθέτει το καλλιτεχνικό του έργο.
Εκτός από τους Σχέδιο Γάμμα στη δημιουργία του δίσκου έχουν συνεργαστεί με ένα τραγούδι ο Γιώργος Καρράς και με τους στίχους ενός τραγουδιού ο Γιώργος Κοφινάς.
* Το Σχέδιο Γάμμα: Γιώργος Τόλιος, Ασκληπιός Ζαμπέτας, Χρήστος Τσαπραζής, Νίκος Παναγιωτάτος, Γιώργος Θεοδωρόπουλος.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Αυτό που ξεχωρίζεις αμέσως είναι οι πολύ καλές κιθαριστικές στιγμές του album. Το πρόβλημα είναι ότι στο τέλος σου μένει η ...απόλυτη μελαγχολία! Ο Μπάμπης Στόκας γεμίζει το νέο του cd με τραγούδια στο γνώριμο στυλ του, αλλά πέρα από λίγες εξαιρέσεις, δεν καταφέρνει να δώσει και λίγη αισιοδοξία στο album του.

Το cd περιέχει και δύο τραγούδια που δεν έχουν καμία σχέση με Μπάμπη Στόκα (συνθετικά ή ερμηνευτικά). Το τραγούδι του Γιώργου Τόλιου "της μάνας σπίθα" θα σας θυμίσει τις παλιές καλές "Τρύπες", του group που έχει αφήσει μια μεγάλη ...τρύπα στο χώρο της ελληνικής rock σκηνής μετά τη διάλυσή του. Τα άλλο είναι το "bazaar", ορχηστρικό κομμάτι των Ασκληπιού Ζαμπέτα, Νίκου Παναγιωτάτου και Γιώργου Τόλιου που δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε και πολύ. Να σημειώσω πως υπάρχει και το "ξαναγυρίζω" που είναι δημιουργία του Γιώργου Καρρά και είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια του album.

Από τα τραγούδια του Μπάμπη Στόκα, ξεχώρισα τα "στην άκρη της γιορτής", "στη θάλασσα" και "Αθήνα" (στο τελευταίο οι στίχοι ανήκουν στον Γιώργο Κοφινά).


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Πολύ καλό από το εξώφυλλο μέχρι τη τελευταία σελίδα! ¶ψογη σχεδίαση, πολύ καλές εικαστικές επιλογές , εισαγωγικό σημείωμα του συνθέτη και στίχοι συνθέτουν ένα πλήρες ένθετο.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ξαναγυρίζω", "Στην άκρη της γιορτής", "Της μάνας σπίθα", "Αθήνα", "Τέρατα άλλης εποχής", "Στη θάλασσα", "Απλά ανασαίνω"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Έκρυψα ότι ήτανε να κρύψω
φόβισα ότι φοβήθηκε πολύ
όμως δεν είχα τίποτα άλλο να σου δείξω
κι έτσι ξεχάστηκα στην άκρη της γιορτής.

Πόνεσα πολύ με μια ματιά σου
έκλαψα για ένα άψυχο φιλί
τρόμαξα κάποια στιγμή να μη σε χάσω"...

(στίχοι: Μπάμπης Στόκας - "Στην άκρη της γιορτής")


Music Corner

ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ
και το "σχέδιο γάμμα"

Τίτλος CD
"ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ"
Εταιρεία: MERCURY
UNIVERSAL
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Μπάμπης Στόκας
Σχέδιο Γάμμα
Επιμ. Παραγωγής
Μάνος Ξυδούς
Φωτογραφίες
Πάρις Πετρίδης
Μπάμπης Στόκας
Artwork
Red Creative
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 58:56
2/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Τέρατα άλλης εποχής
02. Ξαναγυρίζω
03. Στην άκρη της γιορτής
04. Απλά ανασαίνω
05. Της μάνας σπίθας (Τραγούδι: Γιώργος Τόλιος)
06. Bazaar (ορχηστρικό)
07. Βροχή
08. Αλό μπορντέλ
09. Στη θάλασσα
10. I love your money
11. Αθήνα
12. Ο βασιλιάς
13. Μικρή νεράιδα
14. Δυνατά (θυμάμαι έρωτες όταν χιονίζει)