"κλικ για μεγέθυνση"
ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ

Pop
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας

"Κόκκινο μπαλόνι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέντε χρόνια μετά το «Τίποτα δεν κρύβεται κάτω από τον ήλιο», ένα άλμπουμ που άφησε το δικό του στίγμα στην ελληνική δισκογραφία, τα «Σύννεφα με παντελόνια» μας συστήνουν το «Κόκκινο μπαλόνι», τη νέα τους δισκογραφική δουλειά που μόλις κυκλοφόρησε από τη Virus Music.
Οι Δήμητρα Καραμπεροπούλου (τραγούδι, ακορντεόν, κρουστά, πλήκτρα), Νίκος Δημοσθένους (κιθάρα, μαντολίνο φωνητικά), Άλκης Παπαδόπουλος (πλήκτρα, πιάνο, κιθάρα), Κώστας Σαρδέλης (μπάσο, κιθάρα, φωνητικά), Βαγγέλης Παρασκευαΐδης (τύμπανα, βιμπράφωνο) και Ρουντίνα Ντρέα (βιολί), τα μέλη του συγκροτήματος με το «περίεργο» όνομα - δανεισμένο από το ομώνυμο ποίημα του Βλαδιμίρ Μαγιακόφσκι - τραγουδούν 13 μουσικές ιστορίες που ξεχειλίζουν από μελωδικότητα και συναισθήματα.
Εκτός από τα καινούρια τραγούδια, n μουσική παρέα μελοποίησε στο παρόν cd το ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη «Οι αγάπες» και επιχείρησε μια διαφορετική προσέγγιση της «Νταλίκας», του σπουδαίου τραγουδιού των Δήμου Μούτση και Κώστα Τριπολίτη.
Ιδιαίτερη στιγμή του album αποτελεί και n σύμπραξη με τον Νίκο Μακρόπουλο στο τραγούδι «Γύρισε πίσω».
Ακούστε το «Κόκκινο μπαλόνι» και αφήστε το να σας οδηγήσει στα «Σύννεφα με παντελόνια»!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Τα Σύννεφα με Παντελόνια κάνουν την επανεμφάνισή τους στη δισκογραφία μετά από 5,5 χρόνια! Η επιστροφή τους γίνεται με το album "κόκκινο μπαλόνι", το οποίο περιέχει 12 καινούργια τραγούδια σε pop ρυθμούς και μία διασκευή.

Αυτό που με τη πρώτη ακρόαση μπορεί να καταλάβει κανείς, είναι ότι τα Σύννεφα έχουν πλέον έναν πολύ πιο προσωπικό ήχο, ένα άκουσμα που δεν θυμίζει τετριμμένες συνθέσεις και δοκιμασμένες συνταγές. Το πρόβλημα είναι όμως πως αυτό το προσωπικό στυλ χρειάζεται ακόμα δουλειά για να κερδίσει απολύτως θετικά σχόλια. Οι ενορχηστρώσεις είναι μεν πλούσιες, κάποιες στιγμές όμως μοιάζουν "παραφορτωμένες" με αποτέλεσμα ο ήχος να μπερδεύει και ορισμένες φορές μάλιστα να μοιάζουν τα όργανα σαν να παίζουν το καθένα σε άλλη κλίμακα. Επίσης στιχουργικά χρειάζεται περισσότερη δουλειά, μιας και οι στίχοι δεν έχουν το βάθος που θα περίμενε κανείς από αυτή τη δουλειά. Ωστόσο είναι θετικό για το group το γεγονός πως για μια ακόμα φορά μελοποιεί έργο γνωστού ποιητή, αυτή τη φορά του Κώστα Καρυωτάκη (στο τραγούδι "οι αγάπες").

Το ομότιτλο "κόκκινο μπαλόνι" αποτελεί μια από τις καλύτερες στιγμές του album, η κορυφαία στιγμή όμως ανήκει στη μπαλάντα "γύρισε πίσω" στην οποία εκπλήσσει με τη συμμετοχή του και τον τρόπο που δένει με το τραγούδι ο Νίκος Μακρόπουλος. Πολύ καλό και το ατμοσφαιρικό "μόνη άσε με", ενώ δεν μου άρεσε η διασκευή της "νταλίκας" των Δήμου Μούτση & Κώστα Τριπολίτη.


HIGHLIGHTS:

... Η μπαλάντα "γύρισε πίσω" μας κέρδισε απ' την αρχή! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
12σελιδο με στίχους και όμορφα σχέδια...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Γύρισε πίσω", "Κόκκινο μπαλόνι", "Σ' αγαπώ μα δε σ' αντέχω", "Μόνη άσε με", "Η Έλενα λέει"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Αλλιώς φυσάει σήμερα, βροχή μυρίζει
απ' το παράθυρο σε βλέπω, γιορτή αρχίζει
τόσα γέλια, τόσα κλάματα
αλλιώς ήρθαν τα πράγματα
αν με πίστευες, θα γίνονταν θαύματα.

Έλα κοντά μου να κρατηθώ
με το κόκκινο μπαλόνι ν' απογειωθώ"...

(στίχοι: Δήμητρα Καραμπεροπούλου - "Κόκκινο μπαλόνι")


Music Corner

ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ

Τίτλος CD
"ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΠΑΛΟΝΙ"
Εταιρεία: VIRUS MUSIC
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Σύννεφα με Παντελόνια
Σάββας Ιωσηφίδης
Φωτογραφίες
Σπύρος Τσακίρης
Άγγελος
Artwork
Μαρίλη Κόλια
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 52:22
4/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Ελευθέρωσέ με
02. Νταλίκα
03. Κόκκινο μπαλόνι
04. Σκορπίζομαι
05. Γύρισε πίσω (συμμετέχει ο Νίκος Μακρόπουλος)
06. Δάνεισέ μου
07. Η Έλενα λέει
08. Νύχτα
09. Θα ζούμε στο διάλειμμα για πάντα
10. Σ' αγαπώ μα δε σ' αντέχω
11. Οι αγάπες
12. Θα 'ρθουν άλλες μέρες
13. Μόνη άσε με