"κλικ για μεγέθυνση"
ΤΑΡΑΞΙΑΣ

Hip hop
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Διαταραχή"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γιώργος Γκόγκας ή αλλιώς Ταραξίας, είναι το καινούριο μέλος της οικογένειας Family The Label, και η επόμενη, δυναμική crossover προσωπικότητα της ελληνικής hip-hop σκηνής.
Ο Ταραξίας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Μαΐου του 1981 και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Κυψέλη. To hip-hop άρχισε να κυλάει στις φλέβες του από πολύ μικρή ηλικία, ενώ οι Public Enemy ήταν η πρώτη του επιρροή. Εμπνευσμένος από σχήματα όπως οι Gangstarr, The Roots, Mobb Deep, Cypress Hill, MTM, Tupac, κα. και ανικανοποίητος ως απλός θεατής και ακροατής, ο Ταραξίας ξεκίνησε να ασχολείται ενεργά με το είδος αυτό από τα δεκατέσσερα του ως mc, dj, στιχουργός αλλά και μουσικός παραγωγός.
Αργότερα, ο Ταραξίας απέκτησε έναν πυρήνα πιστών οπαδών ως μέλος γνωστών underground σχημάτων όπως οι NC.S., και Άγνωστοι Γνωστοί (ΑΓ), αλλά και ως dj στα πιο γνωστά club της Αθήνας, μόνος του, αλλά και με την ομάδα του Kingstyle.
Η μεγάλη στιγμή όμως ήρθε το 2004, όταν ο Ταραξίας εντάχθηκε στην οικογένεια του Family The Label, την μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη urban εταιρεία στην Ελλάδα, εμφανιζόμενος επί σκηνής με τους Goin' Through και τους Cypress Hill στον Λυκαβηττό την ίδια χρονιά, πάλι με τους Goin' Through το καλοκαίρι του 2005 στο φεστιβάλ Coca-Cola Soundwave στη Μύκονο, αλλά και στο φετινό χειμερινό πρόγραμμα του Βοτανικού, μαζί με τους Goin' Through και την Άννα Βίσση.
Ο Ταραξίας έχει συμμετάσχει και σε άλμπουμ άλλων καλλιτεχνών, όπως στο δίσκο των Goin' Through, "La Sagrada Familia - Golden Edition", στο κομμάτι "Τα Ευρώ", του Ominus,"Ominus Οδύσσεια", αλλά και του Μηδενιστή, "Στοιχίση Φωτιά".
Μετά από μεγάλη αναμονή, το Family The Label και η Universal/Def Jam, κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό album του Ταραξία με τίτλο «Διαταραχή», που υπόσχεται να εντυπωσιάσει το κοινό, δίνοντας μία ανάσα στην σημερινή ελληνική hip-hop σκηνή, με έντονο κοινωνικο-πολιτικό περιεχόμενο, αλλά και με ερωτικές και soulful στιγμές.
To album αυτό περιλαμβάνει 17 κομμάτια, με παραγωγές από τον ίδιο, τους DJ Rico, Sinis, και DJ "S", και συμμετοχές από τους Νίκο "NiVo" Βουρλιώτη, Ισορροπιστής, Ρ.Γ., Αθέατος, Τόλμα, και CO.V., ενώ το πρώτο του single θα είναι το κομμάτι «Ταρακούνησε Το».
Ετοιμαστείτε να... ταραχτείτε!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Από τη ...διαταραχή μέχρι το ...εξιτήριο (το πρώτο και το τελευταίο track του cd δηλαδή!) ο Γιώργος Γκόγκας ή κατ' επάγγελμα ...Ταραξίας, ξεχωρίζει για τον τσαμπουκά και την πυγμή με τα οποία αντιμετωπίζει διάφορα καθημερινά θέματα μέσα από τα hip hop κομμάτια του. Όπως συχνά συμβαίνει σε αυτού του είδους τις δουλειές, στο cd του Ταραξία συμμετέχουν και άλλα μέλη της σύγχρονης ελληνικής rap κοινότητας.

Οι στίχοι περιφέρονται γύρω από θέματα σοβαρά αλλά και πιο ανάλαφρα. Το περιεχόμενο είναι συνήθως κοινωνικό, αλλά επεκτείνεται και σε πολιτικά, ερωτικά ακόμη και αντιπολεμικά θέματα. Κάποια κομμάτια καταφέρνουν να ξεχωρίσουν στο σύνολό τους ενώ κάποια άλλα δεν δείχνουν να μπορούν να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο στη δουλειά. Πολύ καλό το "hip hope", το "ένας mc από την Ελλάδα" (εντυπωσιακή και συνάμα επιβλητική εδώ η μουσική) αλλά και το "θα τα καταφέρω". Μου άρεσε ακόμα το πιο ερωτικό "πέφτει η νύχτα" που μετατρέπει τη δυνατή και άγρια "αντισυμβατική" rap σε ευαίσθητη μελωδία. Σ' αυτό βέβαια συμβάλλει και μια γυναικεία παρουσία, η Φωτεινή Τσιτσιγκού που κάνει φωνητικά (όπως και στα "παιδιά της πόλης"). Προσέξτε επίσης το αντιπολεμικό "Από την Αμερική", αν και στο ρεφρέν χάνει πολύ...

Έχει άποψη, έχει ρυθμό, έχει ένταση... Η "διαταραχή" του Ταραξία μπορεί στο μεγαλύτερο μέρος της να παρουσιάσει ενδιαφέρον για τους φίλους της hip hop, μέχρι να πάρουν στο τέλος το ...εξιτήριό τους!


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Σε 8 σελίδες υπάρχει μέρος μόνο από τους στίχους των κομματιών. Στο τέλος θα βρείτε κι ένα σημείωμα του Ταραξία γεμάτο "ευχαριστώ" και ονόματα. Το artwork πετυχαίνει να ταιριάξει στο κλίμα της δουλειάς.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ένας mc από την Ελλάδα", "hip hope", "Πέφτει η νύχτα", "Θα τα καταφέρω", "Άλλη πορεία εγώ", "Τα παιδιά της πόλης"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Σύννεφα στο γκρίζο μου απόψε πάλι βρίσκω
ψάχνω πάλι το είναι μου και γράφω ένα δίσκο
ρίμες εφευρίσκω έτσι έμαθα να τη βρίσκω
κι όσα χρόνια τη θυμάμαι η ζωή μου ένα ρίσκο
να τη πιάνω να τη φτάνω να τη χάνω να τη βρίσκω
κοντά στο να πεθάνω να μη ξέρω τι να κάνω
φοβάμαι να μιλήσω πολλά με πήγαν πίσω
πολλοί με έκαναν να τους χτυπήσω πολλές με έκαναν να δακρύσω
μα είμαι ακόμα εδώ κι αυτό κάπου το χρωστώ
ψάχνω να πω ένα ευχαριστώ, χρόνια ψάχνω το Θεό
οι αμαρτίες με σταυρώνουνε τα μάτια μου βουρκώνουνε
μα όσες φορές κι αν πληγωθώ έχω μάθει να αγαπώ
φοβάμαι ν' ανοιχτώ μα καχύποπτα κοιτώ
όλα ρέουν σε ρευστό και παραπαίουν σε ρυθμό
όλοι ψάχνουν μετρητό κι εγώ ψάχνω να κρυφτώ
βρίσκω κάτι θετικό το όνειρό μου κυνηγώ"...

(στίχοι: Ταραξίας - Ισορροπιστής - "Άλλη πορεία εγώ")


Music Corner

ΤΑΡΑΞΙΑΣ

Τίτλος CD
"ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ"
Εταιρεία: DEF JAM
UNIVERSAL
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Dj Rico - Sinis
Φωτογραφίες
Charlie Makkos
Artwork
Alexandros Dedegikas
1 CD 17 Tracks
Διάρκεια CD: 66:39
2/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Διαταραχή (το πεζό του πονοδρομίου)
02. Θα τα καταφέρω
03. Ένας mc από την Ελλάδα (τι να πει)
04. Hip Hope
05. Ταρα-κούνησέ τους (feat NιVο)
06. Λίγη αλήθεια μέσα στο ψέμα σου
07. Άλλαξα φίλε
08. Πες μας τι τρέχει (feat R.G.)
09. Πέφτει η νύχτα
10. Παλιές καλές ημέρες
11. Σκακιέρα (feat Αθέατος)
12. Για τους φίλους ...Γκόγκας (feat ΤΟΛΜΑ)
13. Τα παιδιά της πόλης (feat COV)
14. Από την Αμερική (feat Ισορροπιστής)
15. NIVO και ΤΑΡΑ (feat NιVο)
16. Άλλη πορεία εγώ (feat Ισορροπιστής)
17. Εξιτήριο