"κλικ για μεγέθυνση"
ΦΛΩΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Λαϊκά / Pop
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας
pavloszervas@musiccorner.gr

"Σαν καραμέλα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γλυκιά ...σαν καραμέλα η Φλώρα Θεοδώρου επιστρέφει δισκογραφικά με το πρώτο ολοκληρωμένο album της που μόλις κυκλοφόρησε από τη VIRUS MUSIC.
Η Φλώρα Θεοδώρου ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι αρκετά χρόνια και μετρά πληθώρα συνεργασιών με την αφρόκρεμα της ελληνικής δισκογραφίας.
Η νέα δισκογραφική της δουλειά, που τιτλοφορείται "σαν καραμέλα", φέρει τη σφραγίδα του Χρήστου Δάντη στη παραγωγή και μιας ομάδας καταξιωμένων δημιουργών που εμπιστεύτηκαν τα τραγούδια τους στη φωνή της Φλώρας, δημιουργώντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα.
Στη μουσική συναντάμε τους Χρήστο Δάντη και Κωνσταντίνο Παντζή, στους στίχους τους Ποσειδώνα Γιαννόπουλο, Μαργαρίτα και Δημήτρη Τσάφα, ενώ τη μουσική και τους στίχους πέντε τραγουδιών υπογράφουν οι Πήγασος.
Ο Χρήστος Δάντης έγραψε και τους στίχους του τραγουδιού "Με συγχωρείς".
Από το νέο δίσκο της Φλώρας Θεοδώρου έχουν ήδη ξεχωρίσει τα τραγούδια "Casablanca" και "Σβήσε το κινητό μου". Ο δίσκος ολοκληρώνεται με δύο karaoke versions των τραγουδιών "Σαν καραμέλα" και "Casablanca".
Καλή ακρόαση!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ένα cd που βλέπει τον έρωτα από πολλές πλευρές! Στο "αλατοπίπερο" βλέπουμε τον έρωτα να περνάει από το ...στομάχι, αφού η τραγουδίστρια παίρνει τηλέφωνο να παραγγείλει κανένα σουβλάκι (ίσως και πίτσα, δεν διευκρινίζεται) και ο υπάλληλος τη ρωτάει ...γιατί είναι θλιμμένη! Οπότε αυτή του εξηγεί πως "χωρίς εσένα η ζωή έχει καταντήσει άνοστη πολύ, σ' αγαπώ μαγειρεμένο φαγητό και να φάω μια μπουκιά πια δεν μπορώ"!!!

Στη συνέχεια θα δούμε τον έρωτα να περνάει μέσα από διαδικασίες οικονομικές και προϋπολογισμούς... "Σ' άλλους τα δίνεις τα ψιλά τους ανεβάζεις κι άλλους τους ρίχνεις και σκληρά τους δοκιμάζεις, άλλους τους έχεις για παλάτια και ρουμπίνια κι άλλους στη γκρίνια", όμως "που θα πάει θα γυρίσει ρόδα είναι και γυρνάει και πληρώνει κι όλα τα κακά σκορπάει"!

Λίγο αργότερα θα ακούσουμε το "για πάντα Κυριακή", τραγούδι εμπνευσμένο από τη ...στρουμφοεπιτυχία "Δευτέρα κάτι έχω τη Τρίτη δεν αντέχω", αλλά εδώ με ελαφρά "παράφραση"... "Δευτέρα δεν σε βλέπω, Τρίτη ως αργά δουλεύω, Τετάρτη μου 'χεις λείψει, Πέμπτη δεν προλαβαίνω, Παρασκευή πεθαίνω" και όπως λένε και τα Στρουμφ, "απ' όλες τις ημέρες η Κυριακή μ' αρέσει"!

Τέλος δεν ξέρω αν έχετε προσέξει τον τελευταίο καιρό που σχεδόν σε όλα τα video clips ο πρωταγωνιστής διαφημίζει κάποια μάρκα κινητού, η Φλώρα πάντως το έχει έτοιμο το τραγουδάκι που θα υποστηρίξει κάτι ανάλογο... "Σβήσε το κινητό μου, ξέχνα τον αριθμό μου, απ' τ' αποθηκευμένα, βάλτο στα σβησμένα και στα ξεγραμμένα"...

Το πρώτο album της Φλώρας Θεοδώρου περνάει τον έρωτα από ...κόσκινο και δεν μπορεί, όλο και κάποια ιστορία θα σας εκφράζει! Πάντως από πλευράς μουσικής υπάρχουν αρκετά τραγούδια με ευχάριστο σκοπό και αυτό ανεβάζει το cd και πιστεύω πως σίγουρα θα βγάλει κάποιες επιτυχίες. Το "σαν καραμέλα" είναι το τραγούδι που ευχαρίστως ακούω ξανά και ξανά, αφού και ξεσηκωτικό είναι και έξυπνο. Η "Casablanca" κινείται σε στυλ "Masai" (Έλλη Κοκκίνου)... Καλό ρυθμικά το "λίγο λίγο", αλλά και το "που θα πάει". Το cd διαθέτει και ζεϊμπέκικα, χασάπικα, αλλά και μπαλάντες, ακολουθώντας τη συνταγή που θέλει σήμερα τις δισκογραφικές δουλειές να αγγίζουν λίγο απ' όλα τα είδη! Έξυπνη ιδέα είναι και τα δύο καραόκε στο τέλος...


HIGHLIGHTS:

... Σύγχρονοι ήχοι με αρκετά τραγούδια να μπορούν να γίνουν επιτυχίες, έστω κι αν ο στίχος τους υστερεί ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ένα πολύ λίγο τετρασέλιδο με artwork ανάλογο του εξωφύλλου. Δεν υπάρχουν στίχοι ούτε τίποτα ιδιαίτερο σαν info!

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Σαν καραμέλα", "Λίγο λίγο", "Που θα πάει", "Ποιος με πιάνει", "Σβήσε το κινητό μου", "Casablanca", "Υπάρχω για σένα"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Χωρίς να ζω απλά υπάρχω κι εγώ
μα τα 'χω χαμένα
να συνεχίσω ψάχνω λόγο να βρω
μα δεν βρίσκω κανένα
τα όριά μου φτάνω κάθε λεπτό
που μετρώ ένα ένα
χωρίς να ζω απλά υπάρχω κι εγώ
υπάρχω για σένα"...

(στίχοι: Δημήτρης Τσάφας - "Υπάρχω για σένα")


Music Corner

ΦΛΩΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Τίτλος CD
"ΣΑΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ"
Εταιρεία: VIRUS MUSIC
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Χρήστος Δάντης
Φωτογραφίες
Ιωάννα Τζετζούμη
Artwork
Τζένη Καρέτση
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 53:16
7/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Casablanca
02. Σβήσε το κινητό μου
03. Σαν καραμέλα
04. Το αλατοπίπερο
05. Που θα πάει
06. Αν κάποτε σε χάσω
07. Με συγχωρείς
08. Ποιος με πιάνει
09. Για πάντα Κυριακή
10. Υπάρχω για σένα
11. Λίγο λίγο
12. Τι αγάπη είναι αυτή
13. Σαν καραμέλα (karaoke version)
14. Casablanca (karaoke version)