"κλικ για μεγέθυνση"
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

Έντεχνα
Γράφει η Εβίτα Αντωνέλλου

"Μυστήριο τραίνο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο δημιουργοί σε μία ουσιαστική συνάντηση. Ο Γιώργος Ανδρέου γράφει τραγούδια για τον Χρήστο Θηβαίο, τον ερμηνευτή αλλά και τον τραγουδοποιό. Ο Χρήστος Θηβαίος συνομιλεί με τον Γιώργο Ανδρέου, τον τραγουδοποιό και συνθέτη. Δύο ολοκληρωμένοι δημιουργοί συναντώνται καλλιτεχνικά, δύο άνθρωποι της ίδιας γενιάς με κοινούς κώδικες αισθητικής, που αγαπούν το τραγούδι και ταξιδεύουν μέσα στα λόγια και τους ήχους του, ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια ουσιαστική συνομιλία. Αποτέλεσμα της συνάντησης τους, το «Μυστήριο τραίνο».
Πιάνοντας το νήμα από την αρχή, η πρώτη 'υπόγεια' σύνδεση του Ανδρέου με τον Θηβαίο έγινε με το τραγούδι «Μικρή Πατρίδα». Το τραγούδι του Γ. Ανδρέου σε στίχους του Π. Καρασούλου, χαρακτηρίστηκε από την ιδιαίτερη ερμηνεία του Χρήστου Θηβαίου. Ακολούθησε μια πολύχρονη φιλία και τώρα, με τη δημιουργία του «Μυστήριου τραίνου», μία επιθυμία χρόνων γίνεται πραγματικότητα.
Ο Χρήστος Θηβαίος και ο Γιώργος Ανδρέου με τη συνεργασία τους, δείχνουν την διάθεση τους να συμβάλλουν στην προώθηση του τραγουδιού που στηρίζουν και υπηρετούν, να καταθέσουν το δικό τους όνειρο για επικοινωνία και κοινή διαδρομή των δημιουργών του τραγουδιού αυτής της όχθης, ενός τραγουδιού με ρίζες και καρπούς, με ιστορία και μνήμη. Οι δημιουργοί αυτής της γενιάς, έτσι κι αλλιώς, νιώθουν έντονη πια την ανάγκη να συνομιλήσουν, να έρθουν πιο κοντά, αφήνοντας πίσω την εποχή που ο καθένας τους ήταν κλεισμένος στον δικό του μικρόκοσμο.
Το Μυστήριο τραίνο είναι ένα άλμπουμ που έγινε για να συνοδεύει τον ακροατή στην καθημερινή του ζωή, ένα άλμπουμ με τραγούδια που φιλοδοξούν να τραγουδηθούν. Δεν κολακεύει τον ακροατή, δεν χρησιμοποιεί ευκολίες αλλά δεν είναι και κλειστό- αντίθετα, εμπιστεύεται τον ακροατή, τον θέλει συνταξιδιώτη. Επιπλέον, ο ήχος του άλμπουμ, το ύφος του, είναι πολύ «φρέσκο». Το «Μυστήριο τραίνο» έχει ευαισθησίες σύγχρονες και κώδικες σημερινούς, αναζητεί το κοινό του σ' όλες τις ηλικίες της ευαισθησίας, κρυφοκοιτώντας προς τους νέους ακροατές, συζητώντας και προτείνοντας ένα ήχο τόσο «ελληνικό» όσο και «του παγκόσμιου χωριού», όπου πια μουσικές από κάθε μέρος του κόσμου συνυπάρχουν και αλληλοσυμπληρώνονται.
Η μουσική και οι στίχοι είναι του Γιώργου Ανδρέου. Από ένα τραγούδι υπογράφουν στιχουργικά ο Χρήστος Θηβαίος, ο Οδυσσέας Ιωάννου και ο Πόλυς Κυριάκου.
Το «Μυστήριο τραίνο» φιλοδοξεί να αποτελέσει την αρχή μιας γενικότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο δημιουργών που παραμένουν ανοιχτοί σε μελλοντικές συνομιλίες, πειραματισμούς και διαδρομές. Άλλωστε ο Γιώργος κι ο Χρήστος βλέπουν την σχέση τους αυτή σαν ένα είδος 'εργαστηρίου' από το οποίο ελπίζουν πως θα προκύψουν κι άλλες ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκφράσεις.
Απολαύστε το!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Είναι και οι δύο γνωστοί τραγουδοποιοί και ..."μυστήρια τραίνα", με συνθέσεις που αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν πολύ. Η μουσική του Γιώργου Ανδρέου όπως και η φωνή του Χρήστου Θηβαίου είναι αναγνωρίσιμες. Η μεταξύ τους συνεργασία αποδείχθηκε, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, πετυχημένη και ελπιδοφόρα. Με εσωτερική ματιά και διάθεση να εξωτερικεύσουν όλα όσα σκέφτονται, θέλοντας να πλησιάσουν καινούργιες μουσικές και ακούσματα, παρουσιάζουν ένα cd που παίζει ανάμεσα στο λυρισμό και το δυναμισμό. Πάντα έντονες και θεατρικές οι ερμηνείες του Θηβαίου ενώ ο Ανδρέου συμμετέχει σε ένα τραγούδι δίνοντας τον προσωπικό του τόνο. Αναμένουμε και τη συνέχεια...


HIGHLIGHTS:

... Η ερμηνεία του Θηβαίου, με τη συνοδεία του Ανδρέου στο πιάνο ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Απλό, αλλά πολύ προσεγμένο με φωτογραφίες που δένουν στην ατμόσφαιρα του...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ο πόνος νίκησε πάλι", "Ζωή δεν είναι", "Άβατο", "Μυστήριο τραίνο"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Όταν με σκέφτεσαι το νοιώθω
όταν σου λείπω μου μιλάς
στην αγκαλιά σου με ζητάς
όμως μακριά μου θες να μένεις.

Ξέρεις τι θέλω τι αγαπάω
τα χρώματα τις μουσικές
τον πυρετό μου εσύ τον καις
κι όμως μακριά μου επιμένεις.

Κι όταν σε ψάξω διψασμένος
να πιω από σένα φως και ζάλη
εσύ θα σκύψεις το κεφάλι
και με τα μάτια σου θολά
πριν φύγεις γι' άλλη μια φορά
θα πεις "ο πόνος νίκησε πάλι""...

(στίχοι: Γιώργος Ανδρέου - "Ο πόνος νίκησε πάλι")


Music Corner

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

Τίτλος CD
"ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΡΑΙΝΟ"
Εταιρεία: LYRA
SONY BMG
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Άγγελος Σφακιανάκης
Φωτογραφίες
Τάσος Βρεττός
Artwork
Γιώργος Λαζόγκας
1 CD 15 Tracks
Διάρκεια CD: 57:45
4/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Μυστήριο τραίνο
02. Άβατο
03. Είσαι ακόμα εδώ
04. Με τον Έκτορα
05. Ζωή δεν είναι
06. Καλοκαίρι σαν χειμώνας
07. Σπηλιά από πανί
08. Πως δεν μ' αγάπησες το ξέρω
09. Να πέθαινα για κάτι δυνατό
10. Το μπαλκόνι του αρχάγγελου
11. Ο πόνος νίκησε πάλι
12. Τα μεγάλα τα κυνήγια στον Μάνο Ελευθερίου
13. Η εποχή των ανέμων
14. Η καρδιά που ξυπνά
15. Μαύρο φως