"κλικ για μεγέθυνση"
ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ

Rock / Electro Pop
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας

"Στη λεωφόρο της Εύας"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Στη λεωφόρο της Εύας" περπατάει ο νέος δίσκος της Θεοδοσίας Τσάτσου. Γεννήθηκε από μια χαρισματική καλλιτέχνιδα, με θέμα τη γυναίκα όπως διαγράφεται μέσα από το φίλτρο της θηλυκής της ματιάς. Ο δίσκος αυτός είναι η ίδια η Θεοδοσία σήμερα.
Η κυκλοφορία ενός νέου δίσκου της Θεοδοσίας είναι κάθε φορά είδηση, καθώς πρόκειται για τον καρπό μιας επίπονης καλλιτεχνικής διαδικασίας, μιας εσωτερικής διερεύνησης, μιας προσπάθειας να σπάσει τα όρια της και να μπει σε νέες φόρμες.
Τη μουσική όλων των τραγουδιών έχει γράψει η Θεοδοσία με τον Πωλ Στεφανίδη και τους στίχους έχει γράψει η ίδια η Θεοδοσία. Για τη μουσική του τραγουδιού "Ποιος είσαι εσύ που με κοιτάς", εκτός από τους δυο τους, έχει συμπράξει και ο Τόλης Δεληγιάννης ενώ οι στίχοι είναι της Γιώτας Δαβλάρα.
Το τραγούδι "Ορίωνας" που συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ έχει ήδη διανύσει τους τελευταίους μήνες μια πολύ πετυχημένη πορεία μέσα από το Best Radio, που το αγκάλιασε θεωρώντας το συμβατό με το ρεπερτόριο του και εξαιρετικό δείγμα γραφής μιας Ελληνίδας καλλιτέχνιδας.
Η Θεοδοσία δεν είναι μόνο μια τραγουδίστρια, είναι "όλα". Δεν παριστάνει κάτι, είναι αυτό που νιώθει ο καθένας μας ακούγοντας και βλέποντας την. Γραφή, φωνή και εικόνα σε πλήρη αρμονία. Καταγράφει τη μουσική και τους στίχους που είναι μέσα της. Γράφει εξαιρετικά τραγούδια και κατόπιν τους δίνει ζωή μέσα από το σώμα της. Τα ερμηνεύει μοναδικά, προσωπικά και τα αναπαριστά με την παρουσία της. Χρησιμοποιεί την έκφραση της και το σώμα της για να μας τα μεταδώσει.
Μ' αυτή τη ματιά γυρίστηκε και το νέο της video clip για το τραγούδι "Ποιος είσαι εσύ που με κοιτάς", που ήδη παίζεται. Ένα video clip που δημιουργήθηκε με την προσωπική της επιμέλεια και με κέντρο την ανάγκη της να αναπαραστήσει αυτό που είναι για κείνη το τραγούδι της, πράγμα που το κάνει ιδιαίτερο, θηλυκό και σαγηνευτικό.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ευρηματική όπως πάντα μουσική, αλλά αυτή τη φορά δύσκολη σαν άκουσμα... Κάπως έτσι θα μπορούσα να περιγράψω με δυο λόγια το νέο album της Θεοδοσίας Τσάτσου με τον πρωτότυπο τίτλο "Στη λεωφόρο της Εύας"! Το cd έχει 10 τραγούδια σε μουσική της ίδιας και του Πωλ Στεφανίδη και στίχους της Θεοδοσίας (μόνο στο πρώτο track έχουν συνεργαστεί και οι Τόλης Δεληγιάννης και Γιώτα Δαβλάρα).

Η σημαντική διαφορά με το προηγούμενο album της Θεοδοσίας είναι ότι αυτή τη φορά η καλλιτέχνιδα αποφεύγει να συμπεριλάβει εμπορικές μελωδίες (στυλ "κόκκινο" και "στη θάλασσα") που εύκολα θα γίνονταν αγαπητές από έναν μέσο ακροατή. Αντιθέτως ετοιμάζει κομμάτια "όπως η ίδια αγαπάει"! Κάνει το κέφι της και το αποτέλεσμα εγώ το βρήκα άκρως ενδιαφέρον, χωρίς όμως να μπορώ να εγγυηθώ ότι η γνώμη μου αυτή θα βρει σύμφωνους τους περισσότερους, ακόμη κι αυτούς που λάτρεψαν τα προηγούμενα τραγούδια της. Οι μελωδίες δεν είναι "βατές" αν δεν αποφασίσετε να μπείτε πραγματικά στο ρυθμό του cd. Αν όμως αποφασίσετε να αφεθείτε στις εμπνεύσεις της Θεοδοσίας, θα το απολαύσετε!

Ατμοσφαιρικές ηλεκτρικές μελωδίες αλλά ενίοτε και δυνατές ροκιές συνθέτουν ένα album που διακρίνεται για τη "ζωντάνια" και τη "προσωπικότητά" του... Από τα 10 κομμάτια του ξεχώρισα κυρίως τα "έλα", "Ορίωνας" και "το sex έχει και αγάπη"...

Για τις ερμηνείες δεν έχω να πω κάτι, πολύ απλά γιατί είναι όπως πάντα ε ξ α ι ρ ε τ ι κ έ ς!


HIGHLIGHTS:

... Οι μοναδικές ερμηνείες της Θεοδοσίας είναι πάντα για highlights! Κατά τ' άλλα οι συνθέσεις που διακρίνονται για τη πρωτοτυπία και την ευρηματικότητα τους ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Απόλυτα θηλυκό το εξώφυλλο με τη Θεοδοσία σε ρόλο ...rockabilly "Εύας" που αντί για φύλλο συκής, χρησιμοποιεί τη κιθάρα της! Όμορφα χρώματα και πολύ καλός σχεδιασμός στο ένθετο που περιέχει τους στίχους των τραγουδιών.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Το sex έχει και αγάπη", "Έλα", "Ορίωνας", "Ποιος είσαι εσύ που με κοιτάς", "Στη λεωφόρο της Εύας"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μέσα στα μάτια σου πετάω
αλλού κοιτάω μα σ' αγαπάω
σε θέλω κάθε στιγμή
χωρίς μυαλό κι αφορμή.
Σε φτύνω σε κυνηγάω
θυμάμαι μα και ξεχνάω
μ' αφήνεις μόνο καιρό
μα δεν αντέχεις λεπτό.
Είσαι ο καθρέφτης που φοβάμαι
μα πουθενά αλλού δεν θέλω να 'μαι...

Έλα έλα
μακριά πουθενά
έλα έλα έλα
μακριά πουθενά"...

(στίχοι: Θεοδοσία Τσάτσου - "Έλα")


Music Corner

ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ

Τίτλος CD
"ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΗΣ ΕΥΑΣ"
Εταιρεία: MERCURY
UNIVERSAL
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Πωλ Στεφανίδης
Επιμ. Παραγωγής
Θεοδοσία Τσάτσου
Ενορχήστρωση
Πωλ Στεφανίδης
Θεοδοσία Τσάτσου
Φωτογραφίες
Αλέξης Καμήτσος
Artwork
Δημήτρης Καράμπελας
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 41:41
2/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Ποιος είσαι εσύ που με κοιτάς
02. Έλα
03. Ορίωνας
04. Κάτω από τη ζώνη
05. Take me with you
06. Στην άλλη άκρη της σιωπής
07. Θέλω να σε δω
08. Βαριέμαι
09. Το sex έχει και αγάπη
10. Στη λεωφόρο της Εύας