"κλικ για μεγέθυνση"
ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ

Music Corner

Ρεμπέτικα / Λαϊκά
"Το μονοπάτι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Μπάμπης Τσέρτος, μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, έχει κατορθώσει στη μακρόχρονη πορεία του να παραμένει συνεπής στις ποιοτικές επιλογές του διευρύνοντας συνεχώς το ρεμπέτικο και λαϊκό ηχόχρωμα μέσα από τις προσωπικές του αναζητήσεις και συνεργασίες.
Ύστερα από τέσσερα χρόνια απουσίας από την δισκογραφία επιστρέφει με μια νέα δουλειά, "Το Μονοπάτι", με την οποία εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την "PROTASIS" και προτείνει δεκαέξι σπάνια, αλλά και πολύ γνωστά τραγούδια, που καλύπτουν μια μουσική διαδρομή σχεδόν ογδόντα χρόνων.
Σε αυτό το δίσκο, συνυπάρχουν αρμονικά ο Μιχάλης Σουγιούλ με τον Σωκράτη Μάλαμα και ο Μίκης Θεοδωράκης με τον Βαγγέλη Κορακάκη και τον Γιώργο Ζαμπέτα.
"Εργαλείο" αυτής της ιδιαίτερης συνύπαρξης, η φρεσκάδα της ερμηνείας του Μπάμπη Τσέρτου και η μοναδική ενορχηστρωτική ικανότητα και ευαισθησία του Γιώργου Ε. Παπαδάκη, που κατάφεραν να συνδέσουν το παρόν με το παρελθόν σ' ένα οικείο αλλά και πρωτότυπο άκουσμα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα " Μαναβάκια ", ένα ρεμπέτικο τραγούδι του '30 που εδώ παρουσιάζεται σε διασκευή για δύο πιάνα. Το "Ψιλοβρέχει", η "Πριγκηπέσσα" και το "Πρώτο Φθινόπωρο", τραγούδια γνωστά κι αγαπημένα, αποκτούν νέα υπόσταση μέσα από την ιδιαίτερη ερμηνεία του Μπάμπη Τσέρτου.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το "Να ζει κανείς ή να μη ζει", μια μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του Γιώργου Ζαμπέτα κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε επανεκτέλεση.Music Corner

ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ

Τίτλος CD
"ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ"
Εταιρεία: ΠΡΟΤΑΣΙΣ
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Γρηγόρης Ψαριανός
Νίκος Οικονόμου
1 CD 16 Tracks
Διάρκεια CD: 63:03
11/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Φεριχά
02. Γωνιά - γωνιά
03. Να ζει κανείς ή να μη ζει
04. Το μονοπάτι
05. Μαγκαλάκι
06. Πριγκιπέσσα
07. Πρώτο φθινόπωρο
08. Μα τι να κάνω σ' αγαπώ
09. Θέλω πολλές
10. Σ' ένα απόκρημνο ακρογιάλι
11. Εσύ σουλτάνα μου
12. Ψιλοβρέχει
13. Μάλιστα κύριε
14. Σμυρνιά
15. Όταν σε βλέπω να γυρίζεις ή τα μαναβάκια
16. Αδύνατον να κοιμηθώ