"κλικ για μεγέθυνση"
Περί τύχης

Music Corner

Λαϊκά / Ρεμπέτικα
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας
pavloszervas@musiccorner.gr
"Περί τύχης"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάνω στην τσόχα πεταμένα τα τραπουλόχαρτα, ρηγάδες, ντάμες, άσοι και βαλέδες, σπάνε την μονοτονία του πράσινου, λίγο πιο πέρα δυο ζάρια παλεύουν να φέρουν τα πάνω κάτω, ενώ η μπίλια στη ρουλέτα ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν το μαύρο ή το κόκκινο είναι το χρώμα που θα διαλέξει.

Τέτοιες εικόνες αλλά και συναισθήματα από κερδισμένους και χαμένους της τύχης θα είναι αυτές τις μέρες πολλές όπως πολλά είναι και τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για την τύχη, τα ζάρια, και γενικότερα για τα τυχερά παιχνίδια.

Στο album με τίτλο "Περί Τύχης" είναι συγκεντρωμένα τα καλύτερα από τα τραγούδια που είναι αφιερωμένα στα τυχερά παιχνίδια που πολλά από αυτά είναι πλέον σπάνια.

Τραγούδια όπως τα:
"Ο πράσινος μύλος" με τη Μαριώ, "Μολόγατα" του Άκη Πάνου με τη Γλυκερία, "Την τελευταία μου ζαριά" του Τσιτσάνη με τον Στράτo Διονυσίου, "Ρίξε μια ζαριά καλή" με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση,
"Άτιμη τύχη" με τον Μπάμπη Τσέρτο, "Το παιχνίδι του Αμερικάνου" με τον Αγάθωνα, "Ρίχνω ζάρια" με τον Γιάννη Λεμπέση αλλά και τα κλασικά και δυσεύρετα:
"Δεν ξαναπαίζω ζάρια πια, πόκα ραμί και πάστρα" με τον Βαγγέλη Περπινιάδη, "Θα γυρίσει το χαρτί" των Κατσαρού- Πυθαγόρα με τον Γιάννη Πάριο, "Θα γυρίσει κι ο τροχός" με τη Βίκυ Μοσχολιού
καθώς και την cult εκτέλεση του "Ρίχνω ζάρια" από τον Κώστα Καφάση.

Καλή διασκέδαση και καλή τύχη!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Μια συλλογή που αποδεικνύει πως όταν ο έλληνας ασχολείται με τη τύχη του έχει ...έμπνευση! 15 μοναδικά λαϊκά και ρεμπέτικα κομμάτια - κάποια κλασικές επιτυχίες πλέον - που έχουν σαν θέμα τους τη Θεά "τύχη" και που πολύ έξυπνα η ομάδα παραγωγής της Eros Music κυκλοφόρησε τη κατάλληλη στιγμή, δηλαδή λίγο πριν τη Πρωτοχρονιά, όπου είναι πλέον έθιμο να κυνηγάμε τη τύχη μας στα χαρτιά, στο καζίνο ή όπου αλλού...! Έτσι για να πάει καλά η χρονιά! Και μετά στις περισσότερες περιπτώσεις καταλήγουμε σ' αυτό που λέει στο cd ο Μπάμπης Τσέρτος: "άτιμη τύχη χρόνια τώρα, μας τα φοράς λυπητερή, άτιμη τύχη κι αιμοβόρα, τύχη μπαμπέσα και σκληρή" (στίχοι Γιώργος Γιαννακόπουλος - μουσική Μιχάλης Σουγιούλ)!

Γενικά το θέμα του cd συγκινεί πολλούς, όμως πολύ περισσότερους συγκινούν τα πολύ καλά τραγούδια του τα οποία είναι ικανότατα να μας φέρουν σε κέφι. Οι ερμηνευτές που συμμετέχουν είναι ένας κι ένας, ενώ το μπουζούκι και το μπαγλαμαδάκι δίνουν ρέστα! Από την αξέχαστη Βίκυ Μοσχολιού και τα μελωδικά λαϊκά της, μέχρι τα κλασικά του μεγάλου μας Γρηγόρη Μπιθικώτση και τα πιο βαριά του Αγάθωνα ή του Βαγγέλη Περπινιάδη το cd είναι πραγματική απόλαυση! Στράτος Διονυσίου, Γλυκερία, Γιάννης Πάριος, Κώστας Καφάσης, Νάκος, Μαριώ, Μπάμπης Τσέρτος, Οπισθοδρομικοί, Γιάννης Λεμπέσης είναι τα υπόλοιπα ονόματα που θα συναντήσετε σε μια απίστευτη σύνθεση στο cd αυτό. Εννοείται πως είναι προτεινόμενο χωρίς καμία δεύτερη σκέψη!


HIGHLIGHTS:

... Λαϊκά με τη σημασία της λέξης. Αυτά που σπανιότατα ακούμε πλέον ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Εδώ έχει γίνει "σκόντο". Το απλό τετρασέλιδο είναι κακοτυπωμένο και πολύ φτωχό σε υλικό...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Τα πάντα!

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Την είδα απόψε λαϊκά
να τα κερδίσω τα λεφτά
να σου χαρίσω φως μου
τ' αστέρια όλου του κόσμου
μια μέρα θα 'ναι αλήθινα
τα όνειρά μας τα κρυφά"...

(στίχοι: Τόλης Μαστρόκαλος - "Την είδα απόψε λαϊκά")


Music Corner

ΣΥΛΛΟΓΗ

Τίτλος CD
"ΠΕΡΙ ΤΥΧΗΣ"
Εταιρεία: EROS MUSIC
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Μενέλαος Γουδρούπης
Artwork
Τώτα Ρόζου
1 CD 15 Tracks
Διάρκεια CD: 44:55
12/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!


Τα τραγούδια του cd

01. Άτιμη τύχη - Μπάμπης Τσέρτος
02. Πράσινος μύλος - Νάκος, Μαριώ
03. Το παιχνίδι του Αμερικάνου - Αγάθωνας Ιακωβίδης
04. Μολόγατα - Γλυκερία
05. Ρίχνω ζάρια - Γιάννης Λεμπέσης
06. Ρίχνω τα ζάρια - Βίκυ Μοσχολιού
07. Ρίξε μια ζαριά καλή - Γρηγόρης Μπιθικώτσης
08. Θα γυρίσει το χαρτί - Γιάννης Πάριος
09. Την είδα απόψε λαϊκά - Αγάθωνας Ιακωβίδης
10. Την τελευταία μου ζαριά - Στράτος Διονυσίου
11. Θα γυρίσει ο τροχός - Βίκυ Μοσχολιού
12. Δεν ξαναπαίζω ζάρια - Βαγγέλης Περπινιάδης
13. Βρε τύχη πώς με τυραννάς - Αγάθωνας Ιακωβίδης
14. Τα σκυλιά της νύχτας - Οπισθοδρομικοί
15. Ρίχνω ζάρια - Κώστας Καφάσης