"κλικ για μεγέθυνση"
ΒΑΛΑΝΤΗΣ

Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Μέχρι την άκρη του κόσμου"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δισκογραφική μετεγγραφή στη Virus Music και το ολοκαίνουριο άλμπουμ του που μόλις κυκλοφόρησε, είναι οι δύο σημαντικές εξελίξεις στην καλλιτεχνική πορεία του Βαλάντη, ο οποίος διανύει μια άκρως δημιουργική περίοδο.
Οι εμφανείς αλλαγές στην εξωτερική του εμφάνιση - αρκεί μια ματιά στο εξώφυλλο του νέου cd! - σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα των καινούριων υπέροχων τραγουδιών του, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για τη δυναμική του επαναφορά.
Τα 13 νέα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο παρόν album και φιλοδοξούν - όπως διαβεβαιώνει ο τίτλος του - να μας ταξιδέψουν «Μέχρι την άκρη του κόσμου», υπογράφουν καταξιωμένοι δημιουργοί με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό τους και ερμηνεύονται μοναδικά από την ξεχωριστή φωνή του Βαλάντη.
Αρκεί να ακούσει κάποιος την «Πλαστελίνη», μια υπέροχη μπαλάντα σε μουσική Πάνου Καπίρη και στίχους Νίκου Κουρή, που έχει ήδη αγαπηθεί από τα ραδιόφωνα, για να πάρει μια πρώτη ενδεικτική γεύση αυτής της νέας δισκογραφικής δουλειάς.
Ξεχωρίζουν επίσης τα τραγούδια «Η δική μου καρδιά» (μουσική Τάσος Παναγής - στίχοι Νίκος Γρίτσης), «Μάτια μου ερωτικά» (μουσική Αλέκος Χρυσοβέργης - στίχοι Σπύρος Γιατράς), «Σ' αγάπησα» (μουσική Τάσος Παναγής - στίχοι Χρήστος Καντζέλης) και «Μέχρι την άκρη του κόσμου» (μουσική Τάσος Παναγής - στίχοι Νίκος Γρίτσης). Στους συντελεστές του δίσκου συναντάμε επίσης τους Άκη Δείξιμο, Αντώνη Παπά, Βίκυ Γεροθόδωρου, Δημήτρη Αναστασόπουλο, Άγγελο και Νίκο Παπαδόπουλο, ενώ ο ίδιος ο Βαλάντης υπογράφει τα τραγούδια «Μόνο εσένα», «Ο φάρος», «Το πιο όμορφο κορίτσι» και «Ο φεγγίτης».
Καλή ακρόαση!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Με νέα δισκογραφική εταιρεία κάνει την επανεμφάνισή του ο Βαλάντης και με 13 καινούργια κομμάτια θέλει να μας ταξιδέψει ..."μέχρι την άκρη του κόσμου"! Ας μην είμαστε υπερβολικοί βέβαια, καθώς το cd έχει κάποιες καλές στιγμές αλλά σε γενικές γραμμές δεν ξεφεύγει από συνηθισμένους ήχους. Όπως πάντα ο Βαλάντης κινείται σε λαϊκές γραμμές και το καλό με το νέο του cd είναι ότι έχει και μερικά χαρούμενα τραγούδια, που δεν ξέρω γιατί αλλά τελευταία μας έχουν λείψει από τα νέα cd που κυκλοφορούν και είναι "βομβαρδισμένα" με μπαλάντες! Μπαλάντες έχει φυσικά και αυτή η δουλειά, αλλά δεν μένει ούτε δείχνει να στηρίζεται σε αυτές.

Το καλύτερο τραγούδι του album είναι ο "φάρος", ένα ερωτικό ζεϊμπέκικο που τη πολύ καλή μουσική του έχει γράψει μάλιστα ο ίδιος ο Βαλάντης (οι στίχοι ανήκουν στη Βίκυ Γεροθόδωρου)!

Άλλο τραγούδι που ξεχώρισα είναι το "μόνο εσένα", πολύ γρήγορο τσιφτετέλι που αν και δεν είμαι φαν του είδους νομίζω πως έχει την ικανότητα να σε παρασύρει στο ρυθμό του! Και αυτό το τραγούδι αποτελεί δημιουργία των Βαλάντη - Βίκυς Γεροθόδωρου! Σε ρυθμούς επιτυχίας κινείται και το "χωρίς επιστροφή" των Τάσου Παναγή και Νίκου Γρίτση, ένα ακόμα ζεϊμπέκικο...


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Τίποτα, δεν υπάρχουν σχόλια για ένα ουσιαστικά άδειο τετρασέλιδο.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μόνο εσένα", "Ο φάρος", "Χωρίς επιστροφή"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Καρδιές καράβια
παλιές αγάπες κουβαλάνε στα αμπάρια τους
χαμένες πόλεις μες στα σύνορα του χθες
μακρύ ταξίδι και ξεχασμένα μες στο χρόνο τα λιμάνια τους
μα εσύ ο φάρος που φωτίζει τις γραμμές.

Πάντα σε σένα επιστρέφει η καρδιά
και το κορμί που τα σημάδια του μετράει
όσα λιμάνια κι αν μετρήσει τελικά
σε σένα πάντα το καράβι θα γυρνάει"...

(στίχοι: Βίκυ Γεροθόδωρου - "Ο φάρος")


Music Corner

ΒΑΛΑΝΤΗΣ

Τίτλος CD
"ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"
Εταιρεία: VIRUS MUSIC
Είδος: CD

Φωτογραφίες
Δημήτρης Σκουλός
Κώστας Αυγουλής
Artwork
Δήμητρα Ζαμπούρα
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 49:18
4/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Μέχρι την άκρη του κόσμου
02. Χωρίς επιστροφή
03. Πλαστελίνη
04. Μόνο εσένα
05. Ο φάρος
06. Η δική μου καρδιά
07. Το πιο όμορφο κορίτσι
08. Μάτια μου ερωτικά
09. Στο υπογράφω
10. Σε θέλω ακόμα
11. Ο φεγγίτης
12. Μαζί σου
13. Σ' αγάπησα