"κλικ για μεγέθυνση"
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ

Music Corner

"Κάλαντα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι νέες επιτυχίες της Δέσποινας Βανδή με την υπογραφή του Φοίβου μόλις κυκλοφόρησαν από τη Heaven στο cd single που κρατάτε!
Τίτλος του "Κάλαντα", από το ομώνυμο τραγούδι και πρώτο single, που ήδη έχει κατακλύσει τις ραδιοφωνικές συχνότητες. Ένα super dance hit με χριστουγεννιάτικο concept και πολύ ρυθμό.
Εορταστικό και πολύ ιδιαίτερο το concept και στο εξώφυλλο του cd single που έχει κάνει αίσθηση, παρουσιάζοντας μια διαφορετική εικόνα της Δέσποινας Βανδή, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει.
Ακολουθούν το "Μέχρι Μάη μήνα", ένα χασάπικο που απογειώνεται με τη συγκλονιστική ερμηνεία της Δέσποινας Βανδή, το "Αν δεν μ' αγαπάς" μια ερωτική μπαλάντα με μοναδική μελωδία και στίχους που θα ξεχωρίσει και "Τα λεφτά", ένα λαϊκό κομμάτι που θα μας ξεσηκώσει.
Συντονιστείτε στις νέες πολυπλατινένιες επιτυχίες της Δέσποινας Βανδή και του Φοίβου!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Μετά τα 4 νέα τραγούδια που κυκλοφόρησαν Δέσποινα Βανδή και Φοίβος ακριβώς ένα χρόνο πριν, στην έκδοση "Special edition" της "Αυλής του Παραδείσου", έρχονται ξανά με μια κίνηση ανάλογη. Δεν κυκλοφορούν αυτή τη φορά μια "βαριά" έκδοση με dvd και τα σχετικά, κυκλοφορούν όμως και πάλι 4 νέα τραγούδια, αυτή τη φορά σε cd single.

Ο ήχος του Φοίβου πλέον χαρακτηριστικός και αναγνωρίσιμος, δεν προσφέρει κάτι νέο παρά αναπλάθει προηγούμενες επιτυχίες του. Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι κάποια τραγούδια του δεν ακούγονται ευχάριστα. 2 δυναμικά χορευτικά, ένα χασάπικο και μία μπαλάντα αποτελούν το περιεχόμενο του cd single. Τα "κάλαντα" αποκτούν τη "λαϊκοdance" εκδοχή τους σε ένα τραγούδι που προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις με τα "ντάμπα ντούμπα" και χωρίς καμία ουσία. Αυτή τη φορά η συνήθης προσπάθεια του Φοίβου για ένα κομμάτι με πολύ beat που αναμιγνύει στοιχεία ανατολίτικης και δυτικής μουσικής νομίζω πως έπεσε στο κενό. Άλλωστε να ακούς "καλήν ημέραν άρχοντες κι αν είναι ορισμός σας" σε ένα ύφος κάπου ανάμεσα σε techno και "σκυλάδικο" δεν είναι κι ότι καλύτερο. Στα πλαίσια όμως της σύγχρονης "ισοπέδωσης" των πάντων ...ισοπεδώθηκε κι αυτό!

Το επόμενο κομμάτι ανήκει στις όμορφες δημιουργίες του Φοίβου. Το "μέχρι Μάη μήνα" είναι χασάπικο που ξεχωρίζει αμέσως. Γνώριμο άκουσμα βέβαια, καθαρά "Φοιβικό", όμως πρόκειται για πολύ καλό τραγούδι με πολύ προσεγμένη ενορχήστρωση και όμορφα χρωματισμένη ερμηνεία από τη Δέσποινα Βανδή.

Μπαλάντα το "αν δε μ' αγαπάς" αρχικά δεν κατάφερε να με εντυπωσιάσει όσο το προηγούμενο κομμάτι. Ακούγοντάς το όμως περισσότερες φορές άρχισα να το "συμπαθώ" περισσότερο! Πιο ατμοσφαιρικό και ιδιαίτερο από το "μέχρι Μάη μήνα" (που κι αυτό αν και χασάπικο έχει άρωμα μπαλάντας) και το κυριότερο είναι το μοναδικό από τα 4 κομμάτια που ο Φοίβος δείχνει να μην επαναλαμβάνεται. Τουλάχιστον όχι τόσο έντονα όσο στα υπόλοιπα. Τελικά το θεωρώ το καλύτερο τραγούδι του cd single.

Η δουλειά κλείνει με τα "λεφτά" που από τον τίτλο κι όλας σε προδιαθέτει ότι θ' ακούσεις κάτι "πιασσάρικο". Έτσι είναι... Τσιφτετέλι με κλαρίνα για να ανεβείτε στα τραπέζια! Προσωπικά όχι, δεν θα πάρω... Με άφησε αδιάφορο γιατί δεν είχε κάτι ιδιαίτερο. Ένα πολύ κοινό άκουσμα στο είδος του.

Σαν resume πρόκειται για ένα cd single που με ικανοποίησε κατά το ήμιση, όμως θα αντιγράψω ακριβώς αυτό που είχα γράψει και στη τελευταία δουλειά της Έλλης Κοκκίνου, γιατί κι εδώ ισχύει το ίδιο... Κάνω λοιπόν copy - paste... "νομίζω πως είναι πια η ώρα να απογαλακτιστεί από τον Φοίβο και να δείξει πλέον τις ικανότητές της με άλλους δημιουργούς". Το ίδιο περιμένω και από τη Βανδή γιατί αυτή η εμμονή στη συνεργασία με τον Φοίβο κάπου έχει αρχίσει να δημιουργεί μια αναπόφευκτη και φυσιολογική μονοτονία... Βέβαια δεν παραβλέπω πως η Βανδή έχει κάνει σημαντικές επιτυχίες στο ξεκίνημά της και με άλλους δημιουργούς, όμως να συνεργάζεται με τον Φοίβο μονίμως από το 1997, είναι κάτι που εμένα ακουστικά με έχει πλέον κουράσει...


HIGHLIGHTS:

... Η μπαλάντα "αν δε μ' αγαπάς" για την ατμοσφαιρική της μελωδία ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Έχει τους στίχους των τραγουδιών. Στον τομέα artwork είναι εμφανής η προσπάθεια να γίνει κάτι ξεχωριστό, όμως εμένα δεν με εντυπωσιάζει το αποτέλεσμα ούτε και θεωρώ όμορφο το εξώφυλλο...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Αν δε μ' αγαπάς", "Μέχρι Μάη μήνα"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Κάθε μέρα, όλη μέρα περιμένω
μου είπανε να σε ξεχάσω, μα επιμένω
στολισμένη απ' τα Χριστούγεννα βιτρίνα
έμεινα για σένα μέχρι Μάη μήνα...
Κάθε μέρα όλη μέρα περιμένω
μου είπανε να σε ξεχάσω, μα επιμένω
ντύθηκα, στολίστηκα γιατί πιστεύω
θάρθεις και θα μου χτυπήσεις να κατέβω"...

(στίχοι: Φοίβος - "Μέχρι Μάη μήνα")


Music Corner

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ

Τίτλος CD
"ΚΑΛΑΝΤΑ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD Single

Διεύθ. Παραγωγής
Φοίβος
Φωτογραφίες
Τάσος Βρεττός
Artwork
Cream
1 CD 4 Tracks
Διάρκεια CD: 18:26
12/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Κάλαντα
02. Μέχρι Μάη μήνα
03. Αν δε μ' αγαπάς
04. Τα λεφτά