"κλικ για μεγέθυνση"
WANTED+

Music Corner

"Έλα λίγο πιο κοντά"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι WANTED+ είναι ένα νέο τριμελές ανδρικό συγκρότημα, που μετά την διάλυση των ΟΝΕ πρόκειται να φέρει μία νέα πνοή στη δισκογραφία και συγκεκριμένα στο κομμάτι του ποπ ρεπερτορίου.
Δημιουργός και παραγωγός τους είναι ο Αργύρης Ναστόπουλος, πρώην μέλος των ΟΝΕ. Τους WANTED+ αποτελούν ο Αγάπιος, ο Γιάννης και ο Πάνος. Και τους τρεις, παρότι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους σε διάφορους τομείς στο Πανεπιστήμιο, τους κέρδισε το τραγούδι, αλλά και ο χορός, αφού όπως θα διαπιστώσετε όλα τους τα τραγούδια συνοδεύονται από χορογραφίες.
Τη χρονιά που πέρασε εμφανίζονταν μαζί με το Νότη Σφακιανάκη.
Οι WANTED+ έχουν ήδη δημιουργήσει δικό τους - φανατικό νεανικό κοινό που τους γνώρισε από τις συναυλίες που έκαναν το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα και κυρίως σε κατασκηνώσεις.
Το πρώτο τους cd, με τίτλο «Έλα λίγο πιο κοντά» περιέχει τραγούδια που κινούνται σε μοντέρνους ήχους, πότε με δυνατό beat και πότε με ερωτικούς ρυθμούς αλλά και έντονες dance καταβολές, καθώς και μπαλάντες αλλά και remix κομματιών. Τη μουσική αλλά και τους στίχους στα περισσότερα κομμάτια υπογράφει ο Αργύρης Ναστόπουλος.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Κάθε τέλος μια αρχή... Έτσι δεν λένε; Αυτό περίπου συμβαίνει και εδώ! Το τέλος των One δημιούργησε τους Wanted+ οι οποίοι μάλιστα χρωστούν την ύπαρξή τους σε ένα πρώην μέλος των One, τον Αργύρη Ναστόπουλο που αποτελεί αυτό που λέμε τον ..."πνευματικό πατέρα" του group!

Το πρώτο τους cd έρχεται με τίτλο "έλα λίγο πιο κοντά" και περιέχει 16 τραγούδια (είναι βεβαίως λιγότερα αν αφαιρέσουμε την εισαγωγή και τις remix επανεκτελέσεις του "τώρα πια" αλλά και του "έλα λίγο πιο κοντά"). Το εύλογο ερώτημα που θα έκανε κάποιος είναι κατά πόσο τελικά οι Wanted+ αποτελούν μια αντιγραφή των One και αν αυτό συμβαίνει, πόσο καλά το κάνουν. Το ύφος των συνθέσεων είναι ανάλογο, παραπέμπει σαφώς σε One. Οι φωνές των τραγουδιστών έχουν βέβαια το δικό τους χρώμα, ωστόσο παρατηρώ πως ο τρόπος που ερμηνεύουν προσπαθεί να πλησιάσει το στυλ των One. Επειδή η άποψή μου είναι πως οι One κακώς διαλύθηκαν αφού είχαν τις ικανότητες να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά, η δημιουργία των Wanted+ δεν με χάλασε. Ας συνεχίσουν άλλοι αυτό που οι ίδιοι οι One αποφάσισαν να χαλάσουν. Το υλικό όμως με το οποίο μπαίνουν στη δισκογραφία οι Wanted δύσκολα θα ξεχωρίσει. Το cd έχει λίγες καλές στιγμές που δύσκολα θα στηρίξουν ένα group που από τη στιγμή που έχει στόχο να συνεχίσει μια προσπάθεια, είχε ανάγκη από έναν εξ' αρχής πολύ καλό δίσκο. Τα περισσότερα τραγούδια στηρίζονται σε κλισέ ήχους χωρίς ενορχηστρωτικό βάθος και με τα φυσικά όργανα να έχουν μικρή παρουσία, οπότε ο ήχος χάνει σε βάθος στηριζόμενος κυρίως σε computerized αρμονίες και σε φωνητικά. Το βιολί στο "πως ζεις χωρίς εμένα" αποτελεί "όαση" αλλά δεν αρκεί... (βιολί αλλά και σαξόφωνο ακούμε και σε κάποια άλλα κομμάτια, όμως δεν ξεχωρίζουν όσο σε αυτό το τραγούδι)

Το τραγούδι "τώρα πια" που υπάρχει σε 3 εκτελέσεις, σαφώς ξεχωρίζει στο album, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και "η καινούργια μας ζωή". Γενικά οι Wanted πιστεύω πως έχουν χώρο στο στυλ που κινούνται, αλλά θα χρειαστούν πιο δυνατό υλικό στο μέλλον. Ωστόσο 3-4 καλές στιγμές στο cd αποδεικνύουν τις δυνατότητές τους. Μιας και είναι η πρώτη τους δουλειά, σαφώς και δικαιούνται πίστωση χρόνου...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Υπάρχουν οι στίχοι των τραγουδιών...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Τώρα πια", "Η καινούργια μας ζωή", "Πως ζεις χωρίς εμένα", "Δείξε μου το δρόμο"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Τωρα πια δεν μπορείς να γυρίσεις
τώρα πια δεν σε θέλω κι ας μου λείπεις
κι ενώ θέλω να σ' αγκαλιάσω
σ' έχω ξεχάσει και δε σ' αγαπώ"...

(στίχοι: Αργύρης Ναστόπουλος - "Τώρα πια")


Music Corner

WANTED+

Τίτλος CD
"ΕΛΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ"
Εταιρεία: MBI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Αργύρης Ναστόπουλος
Φωτογραφίες
Ιάκωβος Καλαϊτζάκης
Artwork
Κώστας Αθανασόπουλος
1 CD 16 Tracks
Διάρκεια CD: 63:27
9/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Εισαγωγή
02. Έλα λίγο πιο κοντά
03. Τώρα πια (radio edit)
04. Η καινούργια μας ζωή
05. Γίνε βροχή
06. Για σένα εγώ...
07. Πως ζεις χωρίς εμένα
08. Δειξε μου το δρόμο
09. Κορίτσι μου
10. Πως ο χρόνος περνά
11. Πρώτη φορά που αγαπώ
12. Φιλαράκι
13. Τώρα πια (clip edit)
14. Έλα λίγο ...για σένα (Hybrid remix)
15. Τώρα πια (fanclub remix)
16. Πως μου λείπεις