"κλικ για μεγέθυνση"
ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ

Music Corner

"Ένα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πέγκυ Ζήνα επιστρέφει δυναμικά με ένα ολοκαίνουριο άλμπουμ, με τίτλο "ΕΝΑ". 15 τραγούδια που συνθέτουν το "ΕΝΑ", την όγδοη δισκογραφική δουλειά της αγαπημένης Ελληνίδας λαϊκής τραγουδίστριας, που έρχεται να κλέψει τις καρδιές μας!
Τα τραγούδια του άλμπουμ "ΕΝΑ" είναι μια συλλογή τραγουδιών πολλών μεγάλων Ελλήνων μουσικών και συνθετών, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να βγει το "ΕΝΑ" άλμπουμ, που θα γίνει το soundtrack του χειμώνα μας!
Η Πέγκυ Ζήνα σ' αυτό το άλμπουμ συνεργάστηκε με τον Τάκη Μπουγά, ο οποίος έχει γράψει τη μουσική για 3 από τα τραγούδια του δίσκου. Σ' αυτόν οφείλεται η μοναδική μελωδία του ομώνυμου με το άλμπουμ τραγουδιού, "ΕΝΑ", που έντυσε με τους στίχους της η Βίκυ Γεροθόδωρου. Μαζί με τον Κώστα Λιάπη, ο Τάκης Μπουγάς έγραψε το "Πες του" και με τον Πάνο Φαλάρα το "Τώρα τι κάνω".
Ο Γιώργος Μουκίδης, παλιός συνεργάτης και φίλος της Πέγκυς, έγραψε γι' αυτήν 6 από τα τραγούδια του άλμπουμ, δίνοντας το δικό του πολύ προσωπικό στίγμα σ' αυτή την δισκογραφική δουλειά. Αρχικά το "Στη Σαλονίκη", που έγινε η επιτυχία του καλοκαιριού και έκανε μεγάλη αίσθηση στη Θεσσαλονίκη όπου εμφανιζόταν η Πέγκυ Ζήνα και στη συνέχεια τα "Γη και Ουρανός", "Ζήλεια", "Δε σε συγχωρώ", "Φαντασία μου", "Πώς να το παλέψω".
Οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Βασίλης Γιαννόπουλος έγραψαν 4 τραγούδια για το "ΕΝΑ" της Πέγκυς Ζήνα, τα "Το 'ξερα", "Στο καλό", "Εγώ τα σπάω" και "Δε γουστάρω να σε βλέπω".
Τέλος, ο Δημήτρης Κοντόπουλος στη μουσική και η Ελεάννα Βραχάλη στους στίχους έγραψαν το "Ζήσαμε", ένα τραγούδι που η Πέγκυ Ζήνα αναδεικνύει με τρόπο μοναδικό και το "Είμαι εδώ".
Ο Ηλίας Μπενέτος στη διεύθυνση της παραγωγής του άλμπουμ αποτελεί εγγύηση για το άρτιο αποτέλεσμα, ενώ ο Κωνσταντίνος Ρήγος επιμελήθηκε και σε αυτή τη δουλειά το εικαστικό μέρος του άλμπουμ της Πέγκυς Ζήνα.
Το πρώτο τραγούδι του δίσκου, το "ΕΝΑ", απέκτησε εικόνα με την σκηνοθετική ματιά του Κωνσταντίνου Ρήγου, ενώ τη διεύθυνση φωτογραφίας ανέλαβε ο Ντίνος Μαχαίρας.
Η Πέγκυ Ζήνα βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας της. Πιο όμορφη από ποτέ, με 3 πλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό της και με τις μεγάλες επιτυχίες της να ακούγονται ακόμα πολύ από τα ραδιόφωνα, έρχεται να μας καταπλήξει με το "ΕΝΑ". Πριν ακόμη κυκλοφορήσει το άλμπουμ, το ομότιτλο τραγούδι, το "Το 'ξερα" και το "Στη Σαλονίκη" έχουν γίνει επιτυχίες...


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη πορεία της Πέγκυ Ζήνα τα τελευταία χρόνια. Ομολογώ πως με έχει εντυπωσιάσει η ταχύτητα που ανεβαίνει και θεωρείται πλέον από πολλούς ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ της σύγχρονης λαϊκής σκηνής. Από την άλλη όμως, θεωρώ πως είναι και λίγο υπερτιμημένη η αξία της, βάση της μέχρι σήμερα προσφοράς της. Τι εννοώ; Πως η Πέγκυ Ζήνα έχει πει καλά τραγούδια, όμως δεν έχει πει και αριστουργήματα. Έχει καλή φωνή όμως τη θέλει και το star system. Και τη θέλει πολύ γιατί διαθέτει το τέλειο πακέτο φωνής, sexy εμφάνισης, κοσμικότητας και life style. Όλα αυτά φέρνουν δημοσιότητα και η δημοσιότητα φέρνει πωλήσεις. Έτσι η Πέγκυ Ζήνα, παίζοντας με ένα σύστημα που τη πάει, ανεβαίνει πλέον δυο δυο τα σκαλιά στη καριέρα της. Από την άλλη όμως βλέπω πως σε κάθε δουλειά της δεν κάνει και κάτι καινούργιο. Οι δουλειές της πάνω κάτω είναι ίδιες και παρ' όλο που έχει κάνει 8 δίσκους και έχει συνεργαστεί μέχρι σήμερα με πολλούς συνθέτες, δεν ξεφεύγει από το "καψούρικο", το "ερωτικό". Θα μου πείτε βέβαια "λαϊκή τραγουδίστρια" είναι, τι άλλο να πει. Όποιοι όμως σκέφτονται έτσι πολύ απλά τοποθετούν το λαϊκό τραγούδι σε καλούπια κάνοντας περισσότερο ζημιά παρά βοηθώντας το. Αλίμονο αν λαϊκό τραγούδι είναι μόνο η ..."καψούρα"!

Πάμε τώρα στο "δια ταύτα" και στο cd "ένα", στο οποίο θα βρούμε ...τα γνωστά! Ζεϊμπέκικα, χασάπικα, μπαλάντες και τσιφτετέλια. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τις προηγούμενες δουλειές. Καλά τραγούδια υπάρχουν αρκετά, χωρίς κανένα να κάνει τη διαφορά... Ο δίσκος πετυχαίνει 100% τον στόχο του αν δημιουργήθηκε απλώς για να ανανεώσει τα τραγούδια της πίστας. Όμως κάθε καλλιτέχνης οφείλει να εξελίσσεται και να προσπαθεί να παρουσιάζει κάθε τόσο κάτι καινούργιο. Αυτό περιμένω και από τη Πέγκυ...


HIGHLIGHTS:

... Πολύ καλή η μπαλάντα "είμαι εδώ" του Δημήτρη Κοντόπουλου σε στίχους Ελεάννας Βραχάλη ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Πολύ καλό το artwork, ενώ στις 12 σελίδες του θα διαβάσετε τους στίχους των τραγουδιών! Το εξώφυλλο δεν εντυπωσιάζει, διαφέρει όμως από τα συνηθισμένα...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Είμαι εδώ", "Το 'ξερα", "Φαντασία μου", "Γη κι ουρανός", "Τώρα τι κάνω", "Στη Σαλονίκη", "Πως να το παλέψω"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Κι εσύ με βλέπεις σαν να είμαι πια κάτι περαστικό
ένα ασήμαντο ταξίδι και μικρό
μα φως μου εγώ δεν ικετεύω ούτε και παρακαλώ
αν το θες να μ' αγαπήσεις, είμαι εδώ"...

(στίχοι: Ελεάννα Βραχάλη - "Είμαι εδώ")


Music Corner

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ

Τίτλος CD
"ΕΝΑ"
Εταιρεία: MINOS EMI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Ηλίας Μπενέτος
Concept φωτογράφησης
Κωνσταντίνος Ρήγος
Φωτογραφίες
Τάσος Βρεττός
Artwork
Κ2Design
1 CD 15 Tracks
Διάρκεια CD: 55:17
11/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Ένα
02. Ζήσαμε
03. Το 'ξερα
04. Γη κι ουρανός
05. Πες του
06. Στο καλό
07. Τώρα τι κάνω
08. Εγώ τα σπάω
09. Ζήλεια
10. Δε σε συγχωρώ
11. Φαντασία μου
12. Στη Σαλονίκη
13. Δε γουστάρω να σε βλέπω
14. Πως να το παλέψω
15. Είμαι εδώ