"κλικ για μεγέθυνση"
ΑΡΤΕΜΗΣ / ΕΥΘΥΜΗΣ

Music Corner

Hip Hop
"Ο διαλεχτός της άρνησης και ο ακριβογιός της πίστης"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Ο Διαλεχτός της άρνησης και ο ακριβογιός της πίστης" είναι ο τίτλος του νέου πολυαναμενόμενου LP από τους Α/Ε (Αρτέμη/Ευθύμη), που μόλις κυκλοφόρησε από τη Heaven, εγκαινιάζοντας έτσι τη συνεργασία τους με την εταιρεία.

"Ο διαλεχτός της άρνησης και ο ακριβογιός της πίστης" - ο ιδιαίτερος τίτλος, σύμφωνα με την παράδοση των Α/Ε, έχει ληφθεί από το ποίημα του Κωστή Παλαμά "Ο γκρεμιστής" - περιέχει 12 κομμάτια και είναι ό,τι πιο δυνατό έχουν κυκλοφορήσει στη μουσική τους διαδρομή.

12 κομμάτια, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, εξίσου όμως δυναμικά. Στη μουσική μια μείξη hip hop/ nu metal/ hardcore/ big beat/ drumm 'n'bass/ electronica με έντονα στοιχεία και από την ελληνική μουσική παράδοση. Χαρακτηριστικό δείγμα το κομμάτι "Η αφύπνησις" , όπου το βυζαντινό μέλος παντρεύεται άριστα με τον nu metal ήχο.

Ο στίχος κυριολεκτικά καταιγιστικός! Ευρηματικές ομοιοκαταληξίες, ραπ γρήγορο, με τρομερή ένταση που κόβει κυριολεκτικά την ανάσα. Εντύπωση προκαλούν τα tong twisters (ή αλλιώς γλωσσοδέτες) που έχει επαναφέρει στο ραπ του ο Αρτέμης. Ο στίχος έντονα κοινωνικός και πολιτικός, ενώ το "Περσεφόνη" είναι το μοναδικό κομμάτι που έχουν γράψει ως τώρα για γυναίκα, που σοκάρει με την αμεσότητα του.

Αίσθηση προκαλεί επίσης η αναφορά σε πνευματικές προσωπικότητες (λιγότερο ή περισσότερο γνωστές) της χώρας μας όπως ο Νίκος Γκάτσος, ο Φώτης Κόντογλου, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ο Κωστής Παλαμάς κ.α, ενώ χαρακτηριστική είναι και η γραφή των στίχων στο booklet του cd σε σύστημα πολυτονικό!

Υπάρχει μία νέα μεγάλη ομάδα παραγωγής πίσω από αυτόν το δίσκο. Εκτός από τους Α/Ε που έχουν τον ρόλο των mc's (ή νεοραψωδών επί το ελληνικότερον αν προτιμάτε), έχει προστεθεί μία ομάδα από dj's/παραγωγούς, όπως dj MCD (scratches και παραγωγή), dj Smartie (scratches και παραγωγή), Έμπνε (παραγωγή), καθώς και μία ομάδα μουσικών με live όργανα (τύμπανα, κιθάρες, μπάσα) με "βαριά ένσημα" στον χώρο του ελληνικού metal: Λάμπρος Κριτσιμάς (τύμπανα), Δημήτρης Κουτσούκης (κιθάρες), Λεωνίδας Πετρόπουλος (μπάσο).
Πρώτο single το "ΡΙΜΕΣ ΑΠ' ΑΤΣΑΛΙ - ΡΥΘΜΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ".
Ακούστε το δυνατά!


Music Corner

ΑΡΤΕΜΗΣ / ΕΥΘΥΜΗΣ

Τίτλος CD
"Ο ΔΙΑΛΕΧΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΚΡΙΒΟΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Διεύθυνση Παραγωγής
Αρτέμης / Ευθύμης
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 36:41
9/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Ο διαλεχτός της άρνησης και ο ακριβογίος της πίστης
02. Όλο το Ρωμαιικό
03. Οι στίχοι μας ποτέ δεν σταματάνε
04. Η αφύπνησις
05. Μήνυμα
06. Περσεφόνη
07. Έτσι είναι γιατί έτσι πάει
08. Όσοι ζωντανοί
09. Το ένα και το άλλο
10. Ρίμες απ' ατσάλι - Ρυθμοί μεγάλοι
11. Οι στίχοι μας ποτέ δεν σταματάνε (ηλεκτρική καρέκλα)
12. Σέβας

MC Team ID