"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΚΑΙΟΣ

Music Corner

"Ελεύθερος"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανανεωμένος, extreme, διαφορετικός από κάθε άλλη φορά, έρχεται να μας "αναστατώσει" και να μας κάνει να ταξιδέψουμε μαζί του στην «Ίδια Διαδρομή»!
Ο Γιώργος Αλκαίος, αλλάζει «Σελίδα», βγάζει από το «Κρυφό του Συρτάρι» 12 νέα τραγούδια και μας κάνει να «Φύγουμε ψηλά» με τους νέους ήχους του!
Με pop, rock, ska, ethnic μουσικές και ερωτική διάθεση, ο Γιώργος ετοιμάζεται να μας παρασύρει στους ρυθμούς του με τη νέα του ολοκληρωμένη δουλειά, που μόλις κυκλοφόρησε από τη Virus Music.
Στο νέο cd, τους στίχους υπογράφουν οι Ύδωρ, μια "παρέα" που κάνει την πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση στο πλευρό του Γιώργου με 9 τραγούδια, ο Γιώργος Αλκαίος την μουσική αλλά και το στίχο σε δυο τραγούδια, καθώς και ο Αντώνης Σκόκος, που υπογράφει την μουσική στην καλοκαιρινή επιτυχία
«Πόσο σε θέλω».
Ο Γιώργος Αλκαίος επέστρεψε και είναι ελεύθερος. Απολαύστε τον!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Πολλά και διάφορα τα ακούσματα σ' αυτό το cd του Γιώργου Αλκαίου, γεγονός που με ξάφνιασε ευχάριστα! Από κλασικά ποπ μέχρι και ...τσάμικο! Το cd ξεκινάει με ένα ανεβαστικό τραγούδι, το "Το 'ξερα", που συνδυάζει μοντέρνο ρυθμό με μπουζούκι. Πετυχημένη η "ίδια διαδρομή", μπαλάντα με πολύ ωραία μελωδία που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα κι αποτελεί ένα από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου αυτού. Η καταπληκτική μουσική, η φοβερή ενορχήστρωση και ο συνδυασμός τους με τους στίχους, συνθέτουν ένα πραγματικά αξιοπρόσεχτο αποτέλεσμα στο "Ξέρεις;", ένα τραγούδι που λάτρεψα. Στην ιστορία ενός τραγουδιστή (ή ίσως και του ίδιου του Γιώργου Αλκαίου), μας παραπέμπει "ο τραγουδιστής". Θεατρικό και παραστατικό, ίσως το μόνο τραγούδι που έχει όντως νόημα και έχει κάτι να πει.

Σχετικά απογοητευτικά είναι τα υπόλοιπα τραγούδια, αφού κινούνται στο ύφος και το στυλ που μας έχει συνηθίσει ο καλλιτέχνης και δεν έχουν κάτι καινούριο να δώσουν. Εξαίρεση, που αποτελεί και εναλλακτικό άκουσμα του δίσκου, είναι το "Ωχ", το οποίο μου θυμίζει μια μπιτ εκδοχή του "Το φεγγάρι κάνει βόλτα" και μου άρεσε πολύ...


HIGHLIGHTS:

... Οι στίχοι του "τραγουδιστή" ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ωραία χρώματα, συμβολικό το εξώφυλλο με τον τίτλο του cd αλλά το δίφυλλο ένθετο φτωχό. Δεν υπάρχουν στίχοι, παρά μόνο δύο φωτογραφίες του Γιώργου Αλκαίου, καθώς και δύο σημειώματα, ένα του τραγουδιστή κι ένα των "Ύδωρ".

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Η ίδια διαδρομή", "Ξέρεις;", "Ο τραγουδιστής", "Ωχ"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Κάποιοι μου έλεγαν εσύ θα πας μπροστά
Λόγια γεμάτα υποσχέσεις και μετά
Τα ίδια πρόσωπα, τα ίδια μαγαζιά
Στοίβες τα πιάτα, να κόβουν τα γυαλιά...

Χειροκροτήματα και όνειρα μισά
Σαν τις αγάπες που κρατήσαν μια βραδιά
Τα χρόνια πέρασαν και έμεινα ξανά
Σε μια μαρκίζα με ονόματα μισά"...

(στίχοι: Ύδωρ - "Ο τραγουδιστής")

Music Corner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΚΑΙΟΣ

Τίτλος CD
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ"
Εταιρεία: VIRUS MUSIC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Γιώργος Αλκαίος
Ενορχήστρωση
Γιώργος Αλκαίος
Φωτογραφίες
Χάρης Χριστόπουλος
Art Design
nflekto.srs
Γιώργος Αλκαίος
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 55:09
11/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Το 'ξερα (να, να, να)
02. Το κρυφό μου συρτάρι
03. Ίδια διαδρομή
04. Η σελίδα
05. Πόσο σε θέλω (radio mix)
06. Ξέρεις;
07. Φύγαμε ψηλά
08. Ωχ
09. Ποτέ δεν το κατάλαβα
10. Μισό τσιγάρο
11. Ο τραγουδιστής
12. Πόσο σε θέλω (buddha mix)


MC Team ID