"κλικ για μεγέθυνση"
ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ

Music Corner

"Θετική ενέργεια"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πολλή θετική ενέργεια στην ερμηνεία, σημαντικές 'υπογραφές' στη μελωδία και στο στίχο αλλά και ένα ανάλαφρο δροσερό εξώφυλλο εναρμονισμένο στο mood της εποχής, κυκλοφορεί η νέα δισκογραφική δουλειά της Αμαρυλλίς από τη Heaven.
Η Αμαρυλλίς, μια από τις ανερχόμενες τραγουδίστριες που έχουν ξεχωρίσει στο χώρο για την παρουσία της στη σκηνή αλλά και τις φωνητικές της δυνατότητες, είχε την χαρά και την τύχη να της εμπιστευτούν τραγούδια στη νέα της δισκογραφική δουλειά, δύο σημαντικοί δημιουργοί, η στιχουργός Εύη Δρούτσα και ο συνθέτης Βαγγέλης Τούντας. Τραγούδια που κινούνται σε ρυθμούς ελαφρολαϊκούς και έχουν όλες τις προδιαγραφές για να γίνουν επιτυχίες.
Η διεύθυνση παραγωγής είναι της Εύης Δρούτσα.
Το πρώτο single της Αμαρυλλίς που παίζεται ήδη στα ραδιόφωνα λέγεται «Τι τραβάω εγώ με σένα».


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Cd με τραγούδια που σαν γενική εικόνα δεν εντυπωσιάζουν και δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα στα ακούσματα που μας προσφέρει η σύγχρονη ελληνική δισκογραφία. Τυπικά κομμάτια, κοινότυποι ήχοι και στίχοι χωρίς βάθος και ιδιαίτερη ουσία, "χτίζουν" μια ανέμελη μεν - τετριμμένη δε, δουλειά.

Η Αμαρυλλίς συνεχίζει στο ύφος που παρουσίασε πέρσι, με τον δίσκο με τίτλο το όνομά της που κυκλοφόρησε με τη Virus. Παρ' όλο που δεν της έδωσε σημαντικές επιτυχίες, η τραγουδίστρια επιμένει σε αυτό το λαϊκό προφίλ αφήνοντας ακόμα πιο μακριά τη - κατ' εμέ πολύ πιο ενδιαφέρουσα - συνεργασία της με τους Exis, συγκρότημα που δεν υφίσταται σήμερα, έχει όμως αφήσει τα σημάδια του στη pop σκηνή, παρά τη μικρή διάρκεια ζωής που είχε στο χώρο.

Πιστεύω πως η τραγουδίστρια έχει πέσει στη "παγίδα" των σύγχρονων τάσεων που δίνουν πολύ περισσότερο χώρο σε έναν λαϊκό ή έντεχνο τραγουδιστή να αναδειχθεί παρά σε έναν pop. Έχοντας ακούσει την απόδοσή της σε pop ακούσματα θεωρώ πως είναι λάθος η κίνησή της να το γυρίσει σε αυτό το τύπο λαϊκού τραγουδιού που αναδεικνύεται μόνο σε πίστες με γαρύφαλλα. Προσωπική μου άποψη βέβαια, αλλά επιτέλους, έχω κουραστεί να βλέπω νέους καλλιτέχνες να οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στα νυχτερινά μπουζουκομάγαζα, υπακούοντας τυφλά στους νόμους και τις επιταγές ενός star system που περιφρονεί σε μόνιμη βάση τη ποιότητα και την ουσία...

Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά...!


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Πολλές φωτογραφίες της ομολογουμένως "κούκλας" τραγουδίστριας, στίχοι των τραγουδιών στη βάση της θήκης του cd, ένα προσωπικό σημείωμα. Απλό αλλά όμορφο το εξώφυλλο.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Οδηγία χρήσης", "Δεν βραχυκυκλώνω" (περισσότερο γιατί ξεφεύγει από τις "λαϊκούρες"), "Μοναξιά μου" (κυρίως για την ξεχωριστή εισαγωγή με τη κιθάρα)...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μοναξιά μου, συντροφιά μου, καταδίκη μου
σε συνήθισα μα πρέπει να σε διώξω
εμποδίζεις την αγάπη μου και χάνομαι
πρέπει λίγο λίγο να σε ξεριζώσω
μοναξιά μου, συντροφιά μου, καταδίκη μου
άφησέ με τη ζωή μου να τη νιώσω"...

(στίχοι: Εύη Δρούτσα - "Μοναξιά μου")


Music Corner

ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ

Τίτλος CD
"ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Εύη Δρούτσα
Ενορχήστρωση
Βαγγέλης Τούντας
Φωτογραφίες
Θοδωρής Ψιάχος
Artwork
Δημήτρης Ρεκουνιώτης
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 45:17
7/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Τι τραβάω εγώ με σένα
02. Οδηγία χρήσης
03. Φαύλος κύκλος
04. Δεν βραχυκυκλώνω
05. Δεν θα τα βγάλεις πέρα μαζί μου
06. Λίστα αναμονής
07. Μια γυναίκα
08. Τρίτη και 13
09. Βόμβα
10. Θετική ενέργεια
11. Χρόνια χαμένα
12. Μοναξιά μου

MC Team ID