"κλικ για μεγέθυνση"
ΑΝΑΧΑΠΑΡΑ

Music Corner

"Κράτα κάτι από το σκοτάδι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο αδέρφια, δύο τραγουδοποιοί, μία η ανάγκη για δημιουργία, ένα όνομα ..."Αναχάπαρα"!

"Αναχάπαρα", λοιπόν, βαφτίζουν ο Πάρης και ο Γιάννης Πιχαρίδης τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και δημιουργούν ένα μουσικό σχηματισμό, που παίρνει σάρκα και οστά στην πρώτη τους δισκογραφική παρουσία με τον τίτλο "Κράτα κάτι από το σκοτάδι".
Δύο αδέρφια κάνουν την μουσική, γράφουν τους στίχους, ενορχηστρώνουν τις δημιουργίες τους και ερμηνεύουν τα κομμάτια της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς. Με λόγια σύγχρονα, ευαισθησία στη μουσική και ενορχήστρωση χωρίς φλυαρίες το "Κράτα κάτι από το σκοτάδι" κινείται από τον χώρο του εναλλακτικού Rock μέχρι την ηλεκτρική μπαλάντα.

Οι "Αναχάπαρα" καταφέρνουν απο την πρώτη τους δουλειά να δώσουν το σημάδι της πορείας που θέλουν να ακολουθήσουν και αφήνουν σε εμάς, από τα 9 κομμάτια του δίσκου, να διαλέξουμε το αγαπημένο μας.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Αν οι ανεξάρτητες παραγωγές είναι έτσι, δεν καταλαβαίνω τι χρειάζονται οι εταιρείες! Το πρώτο cd των Αναχάπαρα σε κρατάει απ' την αρχή ως το τέλος, δεν βαριέσαι, δεν νυστάζεις, δεν "πηδάς" τραγούδια...

Ο Πάρης και ο Γιάννης ανέλαβαν να φτιάξουν εντελώς μόνοι τους το cd τους και έκαναν πολύ καλή δουλειά. Δεν λέω πως είναι τέλειοι, αλλά είναι μια πολύ καλή και ελπιδοφόρα αρχή. Οχτώ ροκ μπαλάντες με αρκετά κιθαριστικά σόλο, καθώς και μία ακουστική εκτέλεση στο «Του εχθρού μου το φιλί» αποτελούν τα κομμάτια του «Κράτα κάτι από το σκοτάδι».

Το κακό στο δίσκο είναι ότι, παρότι είναι ευχάριστος, δεν είναι ξεχωριστός. Δεν έχουν αποκτήσει ακόμα ένα προσωπικό στίγμα που θα τους κάνει να ακουστούν και σε συνδυασμό με την ανεξάρτητη παραγωγή, ίσως δυσκολέψει λίγο τα πράγματα (αν δεν είναι ήδη αρκετά δύσκολα). Όπως είπα όμως και παραπάνω είναι ακόμα στα πρώτα τους βήματα και έχουν όλο τον καιρό μπροστά τους να πειραματιστούν μουσικά και να βελτιωθούν.

Προς το παρόν, το «Κράτα κάτι από το σκοτάδι» ακούγεται σαν βραδυνό ροκ ραδιόφωνο. Χαλαρό, ήρεμο, ατμοσφαιρικό... Απλά βάλτε το στο στερεοφωνικό και αφήστε το να παίζει...!


HIGHLIGHTS:

... Μιας και είναι ο πρώτος τους δίσκος, θεωρώ κορυφή το όνομα του συγκροτήματος! Πρωτότυπο, ιδιαίτερο και ...ποντιακό! Αναχάπαρα, δηλαδή ξαφνικά ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Δεν υπάρχει ένθετο...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
«Του εχθρού μου το φιλί», «Ήμουν κοντά», «Εσύ τι κάνεις», «Ταξιδιώτη του ονείρου»...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ταξιδιώτη του ονείρου πάρε με από δω
Στένεψε ο τόπος, θέλω να κρυφτώ
Σαν τραγούδι να φύγω, πάρε με μακριά
Είναι τέτοια η ώρα, μίλα μου σιγά
"...

(στίχοι: Πάρης & Γιάννης Πιχαρίδης - "Ταξιδιώτη του ονείρου")

Music Corner

ΑΝΑΧΑΠΑΡΑ

Τίτλος CD
"ΚΡΑΤΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ"
Εταιρεία: 3Pi
Μουσικό Ταχυδρομείο
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Πάρης Πιχαρίδης
Γιάννης Πιχαρίδης
Ενορχήστρωση
Πάρης Πιχαρίδης
Γιάννης Πιχαρίδης
Σχεδιασμός εξωφύλλου
Γιάννης Πιχαρίδης
Πάρης Πιχαρίδης
1 CD 9 Tracks
Διάρκεια CD: 47:47
12/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Του εχθρού μου το φιλί
02. Ήμουν κοντά
03. Εσύ τι κάνεις
04. Το τραγούδι της νύχτας
05. Ταξιδιώτη του ονείρου
06. Φίλε
07. Δίχως ουσία
08. Ένα κορίτσι
09. Του εχθρού μου το φιλί (acoustic version)

MC Team ID