"κλικ για μεγέθυνση"
ANEMOS

Music Corner

"Paradise"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τους ANEMOS, υπάρχει μόνο ο άνεμος της έμπνευσης που επιφυλάσσει εκπλήξεις και νέα ταξίδια στην απέραντη θάλασσα της μουσικής. Είναι αυτός που κουβαλάει τους σπόρους του μέλλοντος και κάνει πολύτιμη κάθε στιγμή δημιουργίας ενός συγκροτήματος που έδωσε και εξακολουθεί να δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην ελληνική μουσική σκηνή.
Οι ANEMOS: Κατερίνα Νιτσοπούλου (στίχοι - τραγούδι) και Κώστας Χατζόπουλος (σύνθεση - κιθάρες), με τον μοναδικό ήχο που τους χαρακτηρίζει και την αισθαντική - αιθέρια φωνή της Κατερίνας αποτελούν ένα σπάνιο μίγμα δυναμικού λυρισμού που έχει την ικανότητα να ελευθερώνει συναισθήματα και να προκαλεί τις αισθήσεις.
Οι ANEMOS είναι "μπροστά" από την εποχή τους πράγμα που επιβεβαιώνεται δέκα χρόνια τώρα, μέσα από τα μουσικά τοπία που ξεδιπλώνουν με οραματισμό και διαχρονική αισθητική. Και είναι αυτή η διαχρονική ποιότητα που κάνει τους ANEMOS να ξεπερνούν τα όρια της Ελλάδας και να γίνονται αποδεκτοί και αγαπητοί και από το διεθνές κοινό.
Εύλογα λοιπόν έρχεται το "Paradise" να προλογίσει το επόμενο βήμα στην πορεία του group.
Paradise...
Ποιος μπορεί να αγγίξει τον απαγορευμένο καρπό του Παραδείσου;
Ποιος παραδίνεται στον «Παράδεισο» της καθημερινότητας:
Ποιος ανοίγει τις αισθήσεις του στο πολύτιμο και ανεξερεύνητο ΤΩΡΑ;
To CD single "Paradise" απαντά μέσα από τα 4 ΝΕΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ:
1. "Paradise" σε αγγλικούς στίχους της Κατερίνας Νιτσοπούλου, που καταδεικνύει την εξέλιξη του συγκροτήματος και ανοίγει τον επόμενο κύκλο της δουλειάς τους...
2. «Παραδίνομαι» σε στίχους Ρεβέκκας Ρούσση
3. "Paradise (French club Mix)" σε Remix του Γιάννη Λαμπρόπουλου (Mr L), αγγλικούς
στίχους Κατερίνας Νιτσοπούλου και γαλλικούς στίχους Θάνου Σίδερη
4. «Ποιος μπορεί» σε μουσική και στίχους του Σταμάτη Σπανουδάκη, ένα κομμάτι έκπληξη για την ερμηνεία και την προσέγγιση του...


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Το πιο σημαντικό τελικά στοιχείο για ένα group που έχει χρόνια ζωής, είναι να μπορεί να εξελίσσεται και να ανιχνεύει νέους μουσικούς δρόμους, να "οσμίζεται" τις νέες τάσεις και να προσφέρει συνθετικές εμπειρίες που ανανεώνουν το ενδιαφέρον του ακροατή. Οι Anemos ανήκουν σ' αυτή τη κατηγορία και αν παρακολουθήσει κανείς τη δισκογραφία τους από την αρχή, μπορεί άνετα να εντοπίσει την μουσική ωριμότητα που αποκτούν στο πέρασμα του χρόνου. Δεν μένουν στάσιμοι αλλά δισκογραφούν μόνο όποτε έχουν κάτι να πουν, έτσι καταφέρνουν να μην αναλώνονται σε ένα σίγουρο αλλά απόλυτα προβλέψιμο παρελθόν.

Το cd single "paradise" που κυκλοφορούν μας περνάει σε chill-out και lounge ακούσματα! Η Κατερίνα Νιτσοπούλου ερμηνεύει με απίστευτο τρόπο (εκτός από ελληνικά και σε αγγλικά και γαλλικά!) ξεδιπλώνοντας για μια ακόμα φορά τις αναμφισβήτητες φωνητικές της ικανότητες. Η φωνή της "παιχνιδίζει" με τις ιδιαίτερες συνθέσεις του συζύγου της Κώστα Χατζόπουλου και το τελικό αποτέλεσμα εντυπωσιάζει και συγκρίνεται άνετα με ψαγμένες ξένες παραγωγές. Η πολύ αξιόλογη Ρεβέκκα Ρούσση έγραψε τους στίχους του "παραδίνομαι" και σίγουρα το όνομά της αποτελεί ένα ακόμα δυνατό χαρτί για το cd single. Τα τρία πρώτα ατμοσφαιρικά κομμάτια οδηγούν στο τέταρτο που είναι μια ακόμα έκπληξη. Μια πολύ καλή διασκευή του "ποιος μπορεί", του Σταμάτη Σπανουδάκη. Το τελευταίο τραγούδι ξεφεύγει από τα πρότυπα και το στυλ των προηγούμενων, αποτελεί όμως κι αυτό μια ιδιαίτερη πρόταση, μια μπαλάντα ικανή να μαγνητίσει το ενδιαφέρον.

Μια δουλειά με προχωρημένη αισθητική και άποψη που θέτει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Θα μπορέσουν οι Anemos να προσφέρουν κάτι ανάλογο σε μια ολοκληρωμένη δουλειά που προφανώς θα ακολουθήσει ή θα χαθούν σε μια ηχητική ανομοιομορφία απλώς για να φτάσουν τον αριθμό των τραγουδιών που απαιτούνται για ένα album; Το μέλλον θα δείξει...


HIGHLIGHTS:

... Οι ιδιαίτεροι ήχοι και οι πολύ καλές ερμηνείες ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Δεν υπάρχει, δημιουργώντας τη μοναδική παραφωνία της δουλειάς. Καλή δουλειά έχει γίνει πάντως στη σχεδίαση του εξώφυλλου..

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Και τα τέσσερα κομμάτια ξεχωρίζουν...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ποιος μπορεί έτσι απλά να μου μιλήσει
ποιος μπορεί με δυο λόγια να με πείσει
ποιος μπορεί με το χέρι στη καρδιά του
να μου πει πως δεν αγάπησε ποτέ...

Ποιος μπορεί μέσα σ' όλα που συμβαίνουν
ποιος μπορεί στους καιρούς που μας τρελαίνουν
ποιος μπορεί με το χέρι στη καρδιά του
να μου πει πως δεν αγάπησε ποτέ...

Εγώ πάντα εδώ
και εσύ πάντα εκεί
μα τη στιγμή που πονάω
είμαστε μαζί"...

(στίχοι: Σταμάτης Σπανουδάκης - "Ποιος μπορεί")


Music Corner

ANEMOS

Τίτλος CD
"PARADISE"
Εταιρεία: PROTASIS
Είδος: CD Single

Παραγωγή
Anemos
Επιμ. Παραγωγής
Δημήτρης Μεϊδάνης
Artwork
Anemos
Greg Iliopoulos
1 CD 4 Tracks
Διάρκεια CD: 17:00
12/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Paradise
02. Παραδίνομαι
03. Paradise (French club mix) - Συμμετέχει ο Θάνος Σίδερης
04. Ποιος μπορεί

MC Team ID