"κλικ για μεγέθυνση"
BLACK n WHITE

Music Corner

"Escucha Lo"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Black n White μετά από 4 χρόνια απουσίας τους από τον χώρο της μουσικής επιστρέφουν πιο ανανεωμένοι από ποτέ με καινούργιο δυναμικό. Όλο αυτό το διάστημα των 4 χρόνων το συγκρότημα ήταν μέσα σε ένα στούντιο φτιάχνοντας τον νέο τους δίσκο αλλά και κάνοντας επίσης σημαντικές αλλαγές παίρνοντας κάποιες πολύ σοβαρές αποφάσεις για τον χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Η νέα τους δουλειά που κυκλοφόρησε έχει τον τίτλο "Escucha Lo" Ισπανική ονομασία που στα Ελληνικά σημένει "Άκου αυτό".
Ο δίσκος περιέχει 18 κομμάτια με επιρροές από Latin, Funk, Jazz, Soul, TripHop κ.α. καθώς το γενικό του σύνολο διαφέρει πολύ απο τα κλασσικά HipHop και R&B, αν θα θέλαμε να βάλουμε ταμπέλα είδους σε αυτό το συγκρότημα τότε σίγουρα η μόνη που θα κόλαγε θα ήταν Crossover Urban.
Φοβερές εώς απίθανες μουσικές ενορχηστρώσεις με φυσικά όργανα, φωνητικά αντρικά και γυναικεία καθώς και γνωστές συμμετοχές κάνουν αυτόν τον δίσκο ένα πραγματικό πρωτότυπο αριστούργημα για την κάθε δισκοθήκη.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Πρόκειται πράγματι για ένα album που ξεφεύγει από τα στενά όρια και τους αυστηρούς κανόνες της hip hop, διαθέτοντας πιο μελωδικά ακούσματα και ερμηνευτικά φωνητικά. Οι Black n White ετοίμασαν μια δουλειά που βασίζεται βέβαια ξεκάθαρα στη hip hop όμως - επιτέλους - ξεφεύγει από τα ίδια και τα ίδια που ακούμε συνήθως. Τουλάχιστον ακουστικά, γιατί στιχουργικά τα τραγούδια "χτυπάνε" όπου συνήθως χτυπούν αυτές οι δουλειές. Κοινωνικοπολιτικά θέματα και ...ολίγη δόση έρωτα, ξεδιπλώνονται με ύφος πότε θυμωμένο, πότε καυστικό, πότε ερωτικό και πότε θλιμμένο.

Η αρχή γίνεται με το ομώνυμο "escucha lo", ένα πολύ καλό κομμάτι δομημένο με latin στοιχεία, ότι πρέπει για να μας προετοιμάσει για τη διαφορετικότητα αυτής της δουλειάς. Στη διάρκεια του cd άκουσα πολλά τραγούδια που μου τράβηξαν τη προσοχή αλλά και κάποια που τα προσπέρασα γρήγορα. Άκουσα κομμάτια με εξαιρετικό στίχο ("γιατί"), άκουσα όμως και άλλα που δεν μπορώ να καταλάβω που θέλουν να οδηγήσουν τον ακροατή, πχ το "τι ψάχνεις να βρεις" τι ακριβώς θέλει να αποδώσει με τους στίχους του; Ότι ο καλός και ο πραγματικός ράπερ σπάει τα μούτρα και ...κάνει κυρία τον άλλον που κάνει τον ράπερ; Αδέρφια, βαράτε στο ψαχνό τους δήθεν; Κρίμα γιατί κατά τ' άλλα έχει ωραίο ρυθμό.

Μια παραγωγή πολύ καλή, που ξεφεύγει από προχειροδουλειές που συχνά βλέπουμε στο χώρο της ελληνικής hip hop. Αν σας αρέσει αυτό το είδος σας προτείνουμε να ακούσετε αυτό το "διαφορετικό" album (αν και προσωπικά πιστεύω πως υπάρχουν τραγούδια που θα αρέσουν ακόμα και στους μη θιασώτες της rap σκηνής)...


HIGHLIGHTS:

... Το "escucha lo" είναι κομμάτι που ξεχωρίζει αμέσως και βλέπω να καταφέρνει να κάνει σημαντική επιτυχία! Ωστόσο προσέξτε πολύ και τα "γιατί" και "σημάδια". Προσέξτε επίσης τη πλειάδα φυσικών οργάνων που ενισχύουν το άκουσμα των κομματιών! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Στίχοι και φωτογραφίες σε διχρωμία (σαν αναμνηστικές άλλης εποχής) σε ένα 20σέλιδο ένθετο που όπως συμβαίνει σε ανάλογες δουλειές, διαθέτει ιδιαίτερη σχεδιαστική γραμμή.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Escucha Lo", "Γιατί", "Σημάδια", "Για ένα λεπτό", "Θα 'θελα να 'σουν εδώ", "Take it away"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Γιατί ο κόσμος φθείρεται και φέρεται ψυχρά
όταν συνάνθρωπος βοήθεια ζητά
γιατί η αγάπη όταν τη θέλεις δεν υπάρχει πουθενά
μόνο απ' τη μάνα, τον πατέρα, που μετρά πραγματικά.
Γιατί τα όνειρά μας σβήνουνε και χάνονται
όταν τα πιάνουμε για λίγο τα 'χουμε
μα είναι ψέμα, δεν είναι θέμα.
Άσε ρε μάγκα μου, πονάω όταν τα βλέπω
και τα σκέφτομαι ένα ένα.
Γιατί γερόντια αναζητάνε τα παιδιά τους
όταν αυτά είναι μακριά και έχουνε την υγειά τους
γιατί γιατί να νιώθουν μόνοι τους
γιατί το δάκρυ και το κλάμα μοιάζει να είναι η συγνώμη τους.
Γιατί οι νέοι βάζουνε μια βελόνα στο χέρι
και παίζουν τη ζωή τους σε ένα δίκοπο μαχαίρι.
Γιατί η πίστη στον Χριστό και στον Χριστιανισμό
βουλιάζει κάθε λίγο σε ένα απύθμενο βυθό.
Γιατί ο κόσμος όταν θέλει ένα χέρι
τότε ξέρει πως εκεί πάνω κάποιος βλέπει...
Πες μου γιατί"...

(στίχοι: C-Jay / A.J / George K. - "Γιατί")

Music Corner

BLACK n WHITE (BNW)

Τίτλος CD
"ESCUCHA LO"
Εταιρεία: GRAND ROYAL /
MINOS EMI
Είδος: CD

Φωτογραφίες
Black n White
Artwork
Alexandros Dedegikas
1 CD 18 Tracks
Διάρκεια CD: 69:38
7/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. The ultimate battle (intro)
02. Escucha Lo (feat. Crisis - Flowjob)
03. Όταν ο χρόνος σταματά
04. Για ένα λεπτό
05. Θα 'θελα να 'σουν εδώ
06. Ξέρω ποιος είμαι
07. Τι ψάχνεις να βρεις (Skit)
08. Τι ψάχνεις να βρεις (feat. Little G)
09. Τα μονοπάτια
10. Όλα μοιάζουν φως (feat. Δανάη)
11. Γιατί
12. Σημάδια
13. Take it away (feat. Naiza)
14. Χρήστος με Χρήστο (feat. Λάγνης)
15. Mediterranio 2006 (feat. Clave 21)
16. Κύκλος (remix) (feat. Naiza, Envus)
17. Καλοκαιράκι (bonus track)
18. Μουσική στη μουσική (outro)

MC Team ID