"κλικ για μεγέθυνση"
DOMENICA

Music Corner

"Χίλιες φορές έτσι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Domenica είναι το συγκρότημα που τα τελευταία χρόνια έχει συνδέσει το όνομά του με την επιτυχία. Ποιος δεν έχει τραγουδήσει τα τραγούδια τους «Μέσα στη βουή του δρόμου» (Τριαντάφυλλο στο στόμα), «Άχρηστα ρολόγια», «Λίγη ζωή ακόμη» αλλά και τις πολύ πετυχημένες διασκευές τους στα τραγούδια «Απ' τ' αεροπλάνο» του Κώστα Χατζή σε στίχους Σ. Τσώτου και «Σε ζητάω» του Λάκη Παπαδόπουλου.

Το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «Χίλιες φορές έτσι» περιλαμβάνει έντεκα τραγούδια. Η μουσική είναι του Δημήτρη Κανελλόπουλου- σε ένα μαζί με τον Γιώργο Ντρες- και οι στίχοι του ίδιου, της Μαρίας Μαρκάτου και της Άννας Μπενάκη. Υπάρχει επίσης ένα τραγούδι σε ποίηση Μήτσου Παπανικολάου, μία διασκευή τραγουδιού του David Gray σε ελληνικό στίχο του Δ. Κανελλόπουλου και μία διασκευή της κλασικής επιτυχίας των Αλέκου Χρυσοβέργη και Σπύρου Γιατρά, «Όλα τα 'δωσα για σένα», που οι Domenica διασκευάζουν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο!

Ήδη από το άλμπουμ έχουν ξεχωρίσει και παίζουν σε επιλεγμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα τα τραγούδια «Κι εσύ που ήσουν», «Θα πάρω τον παλμό σου» και «Σταθμός».

Μέχρι σήμερα οι Domenica, που φημίζονται για το πολύ δυνατό live τους, δεν έχουν σταματήσει να εμφανίζονται ζωντανά σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της Ελλάδας, έχοντας αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια πιστό και συνεχώς αυξανόμενο κοινό.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Η αλήθεια είναι ότι το παρελθόν των Domenica έχει δημιουργήσει απαιτήσεις για το μέλλον τους! Περιμένουμε να τους δούμε να εξελίσσονται γιατί μας έδωσαν ελπίδες οι προηγούμενες δουλειές τους. Το παρόν cd όμως δεν τους εξελίσσει αφού ουσιαστικά πρόκειται για δουλειά που δεν ξεφεύγει από τα δεδομένα του group και δεν τους προσφέρει κάτι νέο, απλώς τους ανανεώνει το υλικό. Επίσης να τονίσω την επιστροφή του group στη Lyra με την οποία είχαν κυκλοφορήσει το δεύτερο cd τους, το πολύ καλό "μέσα στη βουή του δρόμου" (2002). Έτσι συνεχίζουν να αλλάζουν εταιρείες σαν ...πουκάμισα! (μέχρι στιγμής τρεις εταιρείες με 4 cd και ποτέ δύο συνεχόμενα cd στην ίδια εταιρεία!) Σαν πουκάμισα αλλάζουν όμως και τα ίδια τα μέλη του group! Μοναδικό σταθερό μέλος παραμένει ο ιδρυτής του group Δημήτρης Κανελλόπουλος. Σε σχέση με το προηγούμενο cd ο μόνος που παραμένει ακόμα είναι ο Γιώργος Ντρες. Όλοι οι υπόλοιποι είναι νέα μέλη.

Το νέο cd διαθέτει καλά τραγούδια που όμως νομίζω πως δύσκολα θα "συναγωνιστούν" κάποια από τα προηγούμενα του group, όπως τα "λίγη ζωή ακόμη", "τριαντάφυλλο στο στόμα", "άχρηστα ρολόγια". Πάντως τα περισσότερα διακρίνονται για τη μελωδικότητά τους. Ξεχωρίζω το ντουέτο με τη Μικαέλα "αυτό που μου απομένει", το "Για μια ξένη ανατολή", το "σαν ήλιος" και το καλύτερο απ' όλα, τη διασκευασμένη μπαλάντα "όλα τα 'δωσα για σένα" σε μια καταπληκτική εκτέλεση με το πιάνο να ξεχωρίζει στη δομή της ενορχήστρωσης!

Να σημειώσω πως το cd έχει και ένα τραγούδι ("ώρες") που στήθηκε πάνω σε στίχους του ποιητή Μήτσου Παπανικολάου (1900-1964), αγαπημένου ποιητή των Domenica, αφού σχεδόν σε κάθε cd τους έχουν ένα δικό του ποίημα μελοποιημένο (αν θυμάμαι καλά, μόνο στο πρώτο τους cd δεν είχαν)!


HIGHLIGHTS:

... Η μελωδικότητα των περισσότερων τραγουδιών συντελεί στη διαμόρφωση ενός album που ακούγεται με αρκετό ενδιαφέρον ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
12 σελίδες με τους στίχους των τραγουδιών...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Όλα τα 'δωσα για σένα", "Αυτό που μου απομένει", "Σαν ήλιος", "Για μια ξένη ανατολή", "Σταθμός"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Πες μου δυο λόγια και μην τα προετοιμάζεις
άνοιξε διάπλατα την πόρτα της καρδιάς
πες μου για μένα τι άλλο σχεδιάζεις
και μη με ρίχνεις στου πελάγου τα βαθιά...

Μήπως χαθήκαμε
ζήλεψε ο ήλιος μια ξένη ανατολή
πες μου πως βρήκαμε
αυτό το κόσμο που είχες φανταστεί"...

(στίχοι: Δημήτρης Κανελλόπουλος - "Για μια ξένη ανατολή")

Music Corner

DOMENICA

Τίτλος CD
"ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΤΣΙ"
Εταιρεία: LYRA
Είδος: CD

Φωτογραφίες
Άννα Κολυμβάση
Artwork
Αργυρώ Σύριγγα
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 34:00
5/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!


 

 

 

 

Οι Domenica είναι:
Δημήτρης Κανελλόπουλος
Γιώργος Ντρες
Νίκος Ζωγράφος
Τάσος Πρεντάνος
Γιώργος Θεοδωρόπουλος

 


Τα τραγούδια του cd

01. Θα πάρω τον παλμό σου
02. Κι εσύ που ήσουν
03. Ταξίδεψέ με
04. Σταθμός
05. Αυτό που μου απομένει (ντουέτο με τη Μικαέλα)
06. Για μια ξένη αποστολή
07. Ώρες
08. Σαν ήλιος
09. Συμβαίνει συχνά
10. Όλα τα 'δωσα για σένα
11. Αφιερωμένο

MC Team ID