"κλικ για μεγέθυνση"
EMIGRE

Music Corner

"Είμαστε ένα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι EMIGRE έκαναν αισθητή την παρουσία τους το 2004, με το πρώτο τους album «ΣΗΜΕΡΑ», λανσάροντας μια νέα πρόταση στον χώρο της ελληνικής pop σκηνής. Σήμερα, συνεχίζοντας αυτήν την προσπάθεια τους, με εμπνευστή τον Γιάννη (emigre) Χανιωτάκη, που είναι ο δημιουργός του project, παρουσιάζουν το δεύτερο τους album, με τίτλο «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ».
Οι EMIGRE, στη νέα τους δουλειά, διασκευάζουν με τον δικό τους ιδιαίτερο ήχο, την μεγάλη επιτυχία του Σταμάτη Κραουνάκη «ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΥΑΛΙΑ», την οποία ερμηνεύει ο ίδιος, παρέα τους.
Άλλη μια συνεργασία που θα συναντήσουμε στο «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ», είναι με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, στο τραγούδι «Εγώ Είμαι Εσύ», μια ατμοσφαιρική μπαλάντα, που αναφέρεται στην σχέση πατέρα & γιου.
Η Ηρώ συμμετέχει ερμηνεύοντας με την μοναδική φωνή της το «Γίνε Όλα Εσύ» σε στίχους της Βίκυς Γεροθόδωρου, η οποία έντυσε στιχουργικά άλλα 3 τραγούδια, ένα εκ των οποίων ερμηνεύει ο Κώστας Λειβαδάς, με τίτλο «Για Μια Φορά».
Στα υπόλοιπα τραγούδια συναντάμε νέες, αλλά πολλά υποσχόμενες φωνές, την Χαρά Αγγελοπούλου, τον Κυριάκο Κουγιουμτζόγλου και τον Ανδρέα Λεούδη.
Μέσα στο album, θα βρείτε ένα video με τις μεγαλύτερες στιγμές των EMIGRE, από live εμφανίσεις τους και όσα έχουν γραφτεί για το προηγούμενο album τους «ΣΗΜΕΡΑ».
Την παραγωγή έχει αναλάβει για ακόμη μια φορά ο Χάρης Πρώιος, ενώ το φωτογραφικό υλικό που έχει ντύσει το «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ» ανήκει στον γνωστό κινηματογραφιστή, με 2 βραβεία EMMY, Isidor John Leodis.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Η νέα δουλειά των Emigre έχει δύο όψεις... Μία δυναμική dance και μία "συμβατή" pop! Προτιμώ χωρίς αμφιβολία τη πρώτη όψη! Ας γίνω όμως πιο σαφής...

Το cd "είμαστε ένα" ξεκινάει εντυπωσιακά. Το ομώνυμο τραγούδι κινείται σε πολύ σύγχρονα διεθνή dance πρότυπα, ένα στυλ που δεν βλέπουμε να παράγει συχνά η καλλιτεχνική κοινότητα της χώρας μας! Η νέα τραγουδίστρια του group Χαρά Αγγελοπούλου τα πηγαίνει περίφημα στην ερμηνεία του κομματιού και προσφέρει πολλά από τη πλευρά της στην θετικότατη εικόνα που τουλάχιστον εγώ αποκόμισα από αυτό το τραγούδι. Σημαντικό ρόλο εδώ έχει βέβαια παίξει και η ενορχήστρωση του Χριστόδουλου Σιγανού...

Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι όμως η συνέχεια! Η διασκευή του πολύ γνωστού "πήρα κόκκινα γυαλιά" του Σταμάτη Κραουνάκη, σε ...Emigre remix, είναι καταπληκτική! Ο ίδιος ο Σταμάτης Κραουνάκης συμμετέχει στην ..."αναδόμηση" του τραγουδιού του, συνοδεύοντας με τον χαρακτηριστικό τρόπο που ερμηνεύει την πολύ καλή - και εδώ - Χαρά Αγγελοπούλου.

Μέχρι εδώ ο Γιάννης Χανιωτάκης (κατά κόσμον ...Emigre!) κάνει θαύματα δίνοντας συνθέσεις και ήχους που ξεφεύγουν από ελληνικά πρότυπα και δεδομένα! Στη συνέχεια όμως το cd χάνει τον dance χαρακτήρα του και περνάει σε προβλέψιμα pop μονοπάτια. Το "εγώ είμαι εσύ" που ερμηνεύουν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Αντρέας Λεούδης είναι πολύ μελωδικό και καλό τραγούδι, αλλά σε στέλνει στο ...απέναντι πεζοδρόμιο!

Το "τρέχω στη νύχτα σαν σκιά" ανεβάζει πάλι γκάζια στη ροή του cd, αλλά σαν κομμάτι δεν μου άρεσε.

Η Ηρώ (που χάθηκε αυτή η ψυχή; Καιρό είχα να την ακούσω!) συμμετέχει με το "γίνε όλα εσύ", ένα δυναμικό και συνάμα μελωδικό pop κομμάτι που περνάει και αυτό στα "διακριθέντα"!

Σειρά έχει ο Κυριάκος Κουγιουμτζόγλου με τη "καινούργια αρχή". Άλλη μια δυνατή σύνθεση που όμως δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει, όπως και το "μια νύχτα μόνο" που ακολουθεί...

Οι "guest" δεν έχουν τελειώσει για το cd! Ο Κώστας Λειβαδάς παίρνει το μικρόφωνο και ερμηνεύει το "για μια φορά" που το μόνο που κατάφερε ήταν να με κάνει να περιμένω το επόμενο κομμάτι! Το οποίο ήρθε (μείνε κοντά), αλλά ...δεν έκατσε! Το σκηνικό ίδιο κι απαράλλαχτο. Fast forward να πάμε παρακάτω, στο τελευταίο κομμάτι του cd, στο "λίγο ακόμα". Κατ' ευθείαν ...eject!

Το πρόβλημα για τη δουλειά είναι ότι ξεκινάει μεν εντυπωσιακά, αλλά στη πορεία χάνει τον χαρακτήρα της. Οι συνθέσεις γίνονται όλο και πιο προβλέψιμες, ενώ η dance της έναρξης καταλήγει σε electro / alternative pop που σιγά σιγά βυθίζεται σε συμβατικά ακούσματα των ημερών μας... Θα προτιμούσα ένα εξ' ολοκλήρου dance album που δεν ακούμε και συχνά από ελληνικά group, παρά αυτή τη διαδρομή από το ...εντυπωσιακό στο συνηθισμένο!

Α, να μη το ξεχάσω. Στο cd υπάρχει και ένα 4λεπτο (και κάτι) video clip (μορφής .wmv) με εικόνα και ήχο από live των Emigre. Όχι κάτι ιδιαίτερο...


HIGHLIGHTS:

... Μου άρεσε πολύ το remix του "κόκκινα γυαλιά" και οι dance ερμηνείες της Χαράς Αγγελοπούλου! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Εξαιρετικό! Πολύ καλό και το εξώφυλλο. Το ένθετο μπορεί να υστερεί γιατί δεν διαθέτει στίχους, έχει όμως καταπληκτικές φωτογραφίες και μου άρεσε πολύ που σε κάθε τραγούδι γίνεται λόγος για το πως ο συνθέτης οδηγήθηκε στη δημιουργία του! Ατελείωτα ευχαριστώ στους πάντες, αλλά και ένα ουσιαστικό σημείωμα του Γιάννη Χανιωτάκη, συμπληρώνουν το υλικό του πολύ καλού σχεδιαστικά 16σέλιδου ένθετου...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Κόκκινα γυαλιά", "Είμαστε ένα", "Γίνε όλα εσύ", "Εγώ είμαι εσύ"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Πέφτω από ψηλά
δεν υπάρχουν όρια
χάνομαι το τέλος μου πριν δω,
μοιάζει η νύχτα αυτή
δίχως περιθώρια
κι άδικα σε ψάχνω...

Τρέχω στη νύχτα σαν σκιά
μέσα σε δρόμους δίχως τέρμα
ψάχνω αλήθεια σ' ένα ψέμα
βλέπω πάλι εσένα"...

(στίχοι: Βίκυ Γεροθόδωρου - "Τρέχω στη νύχτα σαν σκιά")

Music Corner

EMIGRE

Τίτλος CD
"ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ"
Εταιρεία: PLUS+REC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Χάρης Πρώιος
Συντον. Παραγωγής
Γιάννης Χανιωτάκης
Τέρυ Σιγανός
Art photos
Isidor John Leontis
Φωτογραφίες
Νεκταρία Αραμπατζή
Artwork
Costas Siagas
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 41:10
6/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 Γιάννης Χανιωτάκης


Τα τραγούδια του cd

01. Είμαστε ένα (Χαρά Αγγελοπούλου)
02. Κόκκινα γυαλιά (emigre remix) - (Σταμάτης Κραουνάκης / Χαρά Αγγελοπούλου)
03. Εγώ είμαι εσύ (Λαυρέντης Μαχαιρίτσας / Αντρέας Λεούδης)
04. Τρέχω στη νύχτα σαν σκιά (Χαρά Αγγελοπούλου)
05. Γίνε όλα εσύ (Ηρώ)
06. Καινούργια αρχή (Κυριάκος Κουγιουμτζόγλου)
07. Μια νύχτα μόνο (Χαρά Αγγελοπούλου)
08. Για μια φορά (Κώστας Λειβαδάς)
09. Μείνε κοντά (Κυριάκος Κουγιουμτζόγλου)
10. Λίγο ακόμα... (Αντρέας Λεούδης)

MC Team ID