"κλικ για μεγέθυνση"
1 ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Music Corner

"Κίτρινο φεγγάρι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το συγκρότημα "Ένα βήμα μπροστά", δημιουργήθηκε το 2001 από τους Άγι Αγγελομάτη, Κωνσταντίνο Πολυχρονίου και Νίκο Φάρφα, για να προστεθούν στη συνέχεια, οι Γιώργος Τσιούτσιας και Γιάννης Μακρίδης. Στα έξι χρόνια της "σταδιοδρομίας" της, η μπάντα έχει πραγματοποιήσει σειρά από ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Ann Club, Rodeo Club, Sante cafe, Όνομα του ρόδου, Αλάβαστρον club και Village Park Ρέντη.
Τον τελευταίο χρόνο το συγκρότημα, πραγματοποίησε μία μικρή περιοδεία στην Ελλάδα στις ακόλουθες πόλεις και περιοχές: Άργος (Μουσικό κουτί), Πάτρα (1o musicwave festival) Γαλατάς (Πολιτισμικό φεστιβάλ), Κερατσίνι (Πολυπολιτισμικό φεστιβάλ της Unesco), Σέριφος (Μεταλλείο club), Νάξος (Χώρα), Απόλλωνας Νάξου (Παραλία) και Φάληρο (2η μέρα του 6ου Φεστιβάλ μπύρας στο Σ.Ε.Φ. support στους Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Ζουγανέλη.)
Το καλοκαίρι του 2007 η μπάντα ολοκλήρωσε τις ηχογραφήσεις του πρώτου της δίσκου που τιτλοφορείται "Κίτρινο Φεγγάρι", και περιέχει 11 κομμάτια σε ύφος rock-pop με ελληνικό στίχο.
Ο δίσκος κυκλοφόρησε επίσημα στις 20/10/07, με έναν νέο για την Ελλάδα τρόπο, που περιλαμβάνει την δωρεάν διάθεσή του στο κοινό, από τον επίσημο ιστότοπο του γκρουπ www.1bm.gr. Εκεί, κάθε επισκέπτης έχει την δυνατότητα να γνωρίσει το συγκρότημα και το κυριότερο, να "κατεβάσει" εντελώς δωρεάν όλα και ολόκληρα τα κομμάτια του δίσκου.
Στις 24 Δεκεμβρίου του 2007 το "Κίτρινο Φεγγάρι" κυκλοφόρησε και σε επίσημα CDs τα οποία διατίθενται επίσης δωρεάν στις ζωντανές εμφανίσεις του γκρουπ.
Ήδη από τα 3.000 αντίτυπα που εκδόθηκαν, έχουν εξαντληθεί περισσότερα από 1.900, ενώ από το site, ο δίσκος έχει "κατέβει" συνολικά περισσότερες από 1.500 φορές.
Στις 7 Φεβρουαρίου, το συγκρότημα παρουσίασε και επίσημα το δίσκο του, σε μια μεγάλη συναυλία στο "KYTTAPO LIVE", στην οποία συμμετείχαν φιλικά, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα), ο Ζακ Στεφάνου και η Ζωή Παπαδοπούλου.
Αυτή την περίοδο, οι "Ένα Βήμα Μπροστά" ασχολούνται εντατικά με την προώθηση της δουλειάς τους και κάνουν επιλεγμένα, ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορους χώρους, ενώ ετοιμάζουν και τα κομμάτια του 2ου δίσκου.
Επίσης, συζητούν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν μια καλοκαιρινή περιοδεία με τον Ζακ Στεφάνου και την "Μπάντα Κοάλα".

Επίσημοι υποστηρικτές του γκρουπ, είναι το MusicCorner.gr, το www.musicwave.gr και το O-ZONE studio.

Οι "Ένα Βήμα Μπροστά" είναι:

Νίκος Φάρφας: Φωνή
Κωνσταντίνος Πολυχρονίου: Κιθάρες
Γιώργος Τσιούτσιας: Πλήκτρα, Πιάνο
Άγις Αγγελομάτης: Μπάσσο
Γιάννης Μακρίδης: Τύμπανα, κρουστά


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Αν και στην Ελλάδα δεν είναι ακόμα πολύ συνηθισμένη πρακτική, αρκετοί είναι οι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν έναν καλλιτέχνη στην απόφαση να διαθέσει δωρεάν τη μουσική του μέσω Internet. Μπορεί πολύ απλά να βρίσκει κλειστές τις πόρτες των δισκογραφικών, μπορεί να θέλει να πετύχει μεγαλύτερη διείσδυση της μουσικής του στον κόσμο κάτι που θα τον κάνει γρήγορα αρκετά δημοφιλή (και φυσικά αυτό θα το "εισπράξει" στις συναυλίες του), μπορεί απλά να θέλει να κάνει ένα "δώρο" στο κοινό του... Είναι πολλά τα "μπορεί", ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως στο μέλλον θα αρχίσουμε να βλέπουμε πολύ συχνότερα τέτοιες κινήσεις.

Οι "Ένα Βήμα Μπροστά" είναι ένα group που όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό τους υπάρχουν στο χώρο κάμποσα χρόνια, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να γίνουν ευρύτερα γνωστοί. Δεν γνωρίζω ποιο ήταν το δικό τους κίνητρο όχι μόνο να διαθέσουν τα τραγούδια τους δωρεάν στο διαδίκτυο, αλλά να τυπώσουν και cd τα οποία είναι εκτός εμπορικών στόχων και διανέμονται δωρεάν στις συναυλίες τους! Με σύνθημα "η μουσική μας είναι δωρεάν για όλους, διαδώστε τη!" κυκλοφόρησαν το cd "Κίτρινο φεγγάρι", το οποίο κάποια στιγμή μας πρότειναν να ακούσουμε. Και έκαναν πολύ καλά, καθώς για πρώτη φορά το MusicCorner.gr αποφάσισε να τεθεί "επίσημος υποστηρικτής" ενός ανεξάρτητου group, με στόχο να βοηθήσουμε κι εμείς να διαδοθεί μια δουλειά που αξίζει της προσοχής σας...

Για τα τραγούδια μπορείτε άμεσα κι εσείς να αποκτήσετε άποψη, κατεβάζοντάς τα από το site του group που αναγράφεται στο παραπάνω δελτίο τύπου. Με ύφος που προσωπικά θα το χαρακτήριζα περισσότερο κιθαριστικό pop αλλά πολύ μελωδικό που κάποιες φορές "αγριεύει" αγγίζοντας και τη rock, με πολύ καλές ερμηνείες από τον Νίκο Φάρφα (πολύ καλή φωνή και ο τραγουδιστής αλλά και η Ζωή Σαρλά που "επεμβαίνει" σε κάποια τραγούδια) και στίχους έξυπνα γραμμένους που μπορεί να μη "βουτούν" στα βαθειά χαρακτηρίζονται όμως από ιδιαίτερη έμπνευση και έχουν ενδιαφέρον, οι "Ένα Βήμα Μπροστά" έχουν κάθε λόγο ύπαρξης στο καλλιτεχνικό στερέωμα της χώρας μας. Καλύτερο τραγούδι του cd το φοβερό "χωρίς εσένα"! Δεν ξέρω αν αυτά τα παιδιά βρήκαν κλειστές τις πόρτες της δισκογραφίας, όμως είναι μια ακόμα απόδειξη του πόσοι ικανοί καλλιτέχνες μένουν έξω από ένα σύστημα που μας σερβίρει "μπόμπες" και αφήνει τα "γνήσια" και "αυθεντικά" εκτός καταλόγου!

Κατεβάστε τα τραγούδια τους - δωρεάν είναι! - και πιστεύω πως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας την αξία του group...

* Προσοχή... Το cd δεν διατίθεται στο εμπόριο...


HIGHLIGHTS:

... Όταν βλέπεις κάτι που θα μπορούσε άνετα να "πουλήσει", να διατίθεται δωρεάν! ...

... Οι πολύ καλές ερμηνείες! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Εμπνευσμένο το εξώφυλλο, συνδυάζει έξυπνα το όνομα του group με τον τίτλο της δουλειάς! Στο 8σέλιδο ένθετο υπάρχουν στίχοι και φωτογραφίες και φυσικά αναφορά στους συντελεστές. Πολύ καλό ένθετο αν σκεφτούμε ότι προέρχεται από μια αυτοχρηματοδοτούμενη προσπάθεια που δεν στοχεύει σε κέρδος.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Χωρίς εσένα", "Εσύ", "Ο γκαντέμης", "Ένα τραγούδι", "Κίτρινο φεγγάρι", "Ποιος είσαι"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Κυλάει ο χρόνος χωρίς εσένα εδώ
αντέχω δε σ' έχω κι άλλο δε σε ζητώ
περνάει η σκέψη δε σταματάει πια
μη φεύγεις, έλα, όλα είναι ψεύτικα...

Και δε μου λείπεις και δε σε θέλω
μακριά σου ανθίζουν όλα, μυρίζω αρώματα
και δε μου λείπεις και δε σε θέλω
στο σκοτεινό μου το δωμάτιο βλέπω χρώματα"...

(στίχοι: Νίκος Φάρφας - "Χωρίς εσένα")

Music Corner

1 ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Τίτλος CD
"ΚΙΤΡΙΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ"
Εταιρεία: ---
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
1 Βήμα Μπροστά
Φωτογραφίες
Γιάννης Αλμπανέλλης
Artwork
Γιάννης Μαρτζούκος
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 44:17
12/2007 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Ένα μικρό βήμα για μένα (ορχηστρική εισαγωγή / μουσική: Νίκος Φάρφας)
02. Χωρίς εσένα (στίχοι μουσική: Νίκος Φάρφας)
03. Εσύ (στίχοι: Κατερίνα Μαρτζούκου / μουσική: Κων/νος Πολυχρονίου)
04. Θέλω x3 (στίχοι / μουσική: Νίκος Φάρφας)
05. Ένα τραγούδι (στίχοι / μουσική: Άγις Αγγελομάτης, Δέσποινα Τσελίκα)
06. Όπως και να 'χει (στίχοι / μουσική: Άγις Αγγελομάτης)
07. Σαν σ' όνειρο (στίχοι: Νίκος Φάρφας / μουσική: Κών/νος Πολυχρονίου)
08. Ο Γκαντέμης (στίχοι: Άγις Αγγελομάτης, Δέσποινα Τσελίκα, Κων/νος Πολυχρονίου
μουσική: Δέσποινα Τσελίκα, Κων/νος Πολυχρονίου)
09. Ζηλεύω (στίχοι: Χριστίνα Παχή / μουσική: Κων/νος Πολυχρονίου)
10. Κίτρινο Φεγγάρι (στίχοι: Χριστίνα Παχή / μουσική: Κων/νος Πολυχρονίου)
11. Ποιος είσαι (στίχοι: Χριστίνα Παχή / μουσική: Κων/νος Πολυχρονίου)

MC Team ID